Aktuellt - arkiv

Söktext
2020-11-02 [Bygga, bo & miljö]

Sortera, återbruka och återvinn

Detta bästa avfallet är det som inte uppstår, men skulle du ha något över är det bra att sortera, återbruka eller återvinna det.

2020-10-30 [Omsorg & stöd]

Föräldrautbildningar/föreläsning

Vill du utvecklas i ditt föräldraskap? Skurups kommun anordnar utbildningar/föreläsning så att vi tillsammans kan utvecklas än mer i vårt föräldraskap, kostnadsfritt.
2020-10-28 [Uppleva & göra]

Skurups bibliotek

Välkommen till Skurups bibliotek. På denna sidan hittar du kontaktinformation, öppettider och aktuellt. Biblioteket har en extern hemsida, som du kan besöka för att söka, låna om eller reservera. Klicka på bilden ovan för att besöka oss och få mer information. Du kan även klicka på länken nedanför:
2020-10-28 [Kommun & demokrati]

Om webbplatsen

Skurup.se är Skurup kommuns officiella webbplats.
2020-10-28 [Omsorg & stöd]

Rehabilitering, Aktivitetshuset Pomona

Pomona är en rehabiliteringsverksamhet för dig med långvarig psykisk ohälsa i åldern 18-65 år. För dig som är över 65 år erbjuder vi social samvaro några timmar i veckan. Vi finns i ljusa fina lokaler på Svantorget vid Kyrkogatan. Våra aktiviteter och sociala samvaro bedrivs i en stressfri och salutogen miljö i små grupper.
2020-10-23 [Uppleva & göra]

Lovaktiviteter för barn och unga i Skurups kommun

Under ​loven kommer kultur och fritid bestående av fritidsgårdarna, biblioteket, kulturskolan, Biorama och även föreningslivet att erbjuda olika aktiviteter för barn och ungdomar i kommunen. Observera att några aktiviteter kräver föranmälan.

Vill du som förening eller företag erbjuda aktiviteter under våra lov för ungdomar? 

Då ska du skriva ett mail till kulturfritid@skurup.se. ​Berätta vilken aktivitet du skulle vilja erbjuda så återkommer vi. 

 

2020-10-23 [Bygga, bo & miljö]

Vatten och avlopp

På denna sida hittar du samlad information om vatten och avlopp. Här finns även aktuell driftsinformation.


Drift- och underhållsarbete i norra Skivarp vecka 42-43

För att uppdatera och säkra driften på spill- och dagvattenledningar samt dricksvattennätet kommer Skurups kommuns VA-avdelning, som anlitat företaget VA-gruppen, att utföra drift- och underhållsarbete under vecka 42-43. 

Området som berörs är från korsningen Ramsbovägen/Möllevägen och norrut till Orkidévägen och Berberisvägen, samt mellan Liljevägen och Alpvägen (se karta). Fastighetsägare i det berörda området kommer även informeras via ett separat utskick. 

Vad kommer att göras? 

Spill- och dagvattenledningarna kommer att spolas och filmas. På dricksvattennätet kommer ventiler att funktionstestas och i samband med det här kommer även inmätning att utföras. Arbetet innebär att vi behöver få tillgång till utkastare och stuprör på fastigheter. 

Kortare driftavbrott i vattenleveransen kan förekomma under arbetets gång. Under perioden kan brunfärgat vatten förekomma, öppna i så fall alla kranar samtidigt och spola i 10-15 minuter tills vattnet blir klart igen.

Vid frågor kring arbetet, kontakta Tobias Larsson på telefon 0411-53 64 91.

2020-10-12 [Bygga, bo & miljö]

Är du en restkock?

Visste du att en familj på fyra personer slänger drygt 1 kilo mat per dag? Det är inte alls bra, varken för miljön eller plånboken. 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19