Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-09-17 [Kommun & demokrati]

Ny vision

För snart ett år sedan blev vi 16 000 invånare och vi är alltså på god väg mot vårt mål i vision 2030 om att bli 18 000 invånare.

Nu behöver vi en ny vision som visar vägen framåt. En vision som är utmanande och visar riktningen för vår utveckling – en slags strategi för var kommunen och organisationen ska befinna sig i framtiden.

2021-09-17 [Omsorg & stöd]

Trygg och säker

I Skurups kommun ska man alltid känna sig säker och trygg. Det gäller oavsett om man är bosatt i kommunen permanent eller om man bara är på tillfälligt besök. Olyckor eller andra oönskade händelser ska inte behöva ske, men om de ändå gör det ska vi vara beredda och kunna vidta rätt åtgärder.

2021-09-10 [Uppleva & göra]

Aktuellt

Covid-19 och föreningslivet.

 

2021-08-30 [Omsorg & stöd]

Trygghetsmätning 2021

Det har blivit dags för den årliga trygghetsmätningen! Det är en enkät som Polisen och kommunerna gemensamt skickar ut (via brev) en gång om året till ett antal slumpvis utvalda medborgare. Genom mätningen får vi in era synpunkter om trygghetsfrågor som bidrar till det brottsbekämpande arbetet.

 

 

2021-08-30 [Kommun & demokrati]

Budget och bokslut

De kommunala verksamheterna ska drivas enligt principerna om målstyrning och delegation.
2021-08-25 [Bygga, bo & miljö]

Smart Little Village april 2022

Smart Little Village är en konferens med fokus på mindre kommuner (5 000 – 50 000 invånare) och dess utvecklingspotential.

Syftet med Smart Little Village är att skapa ett ekonomiskt forum såsom Davos är för mindre kommuner och med en målgrupp bestående av personer med intresse av stadsutveckling för denna kommunstorlek.

För tredje året sedan 2017, hoppas vi i år att kunna genomföra Smart Little Village i Skurup. Som så mycket annat har vi fått skjuta fram konferensen drygt 1,5 år, men arbetar nu för fullt med ett genomförande den 25 november, 2021.

I samarbete med Skurups kommun, Skurups Sparbank samt ett antal företag och kommuner, har konferensen kunnat genomföras på ett framgångsrikt sätt med många intresserade deltagare från både privat näringsliv och kommunala verksamheter.

Årets Smart Little Village kommer att bli en hybridkonferens med både fysiskt deltagande och digitalt deltagande. Denna form ger Smart Little Village och samarbetspartners möjligheten att synas och nätverka med deltagare från hela Sverige, vilket vi ser som en positiv utveckling.

 

Årets program

Årets program på temat ”Landsbygdsexplosionen” kommer att lyfta följande innehåll genom föreläsningar, dialoger och diskussioner.

  • Temat Lokal innovation - fokus på det ”futuristiska kreativa byalaget”. Varför har kommunerna inte någon innovationsbudget? Vad vill vi tillbaka till efter Covid-19 pandemin? Hur organiserar vi samarbete mellan kommunerna på nya sätt?
  • Temat Jobba smartare - hur kommunerna påverkas av samhällsutvecklingen och hur de måste arbeta smartare, b.la genom digitalisering
  • Temat Cirkulär ekonomi - visa på affärsmöjligheter där cirkulära kretslopp används i ett företag, samhälle eller i en organisation
  • Temat Attraktiv arbetsgivare - hur lyfter de anställda kommunens varumärke? Med vilka on-boarding processer skapar vi en positiv utvecklingsmiljö för våra nya medarbetare?

Moderator och Key note föreläsare är Göran Adlén, författare och föreläsare som bland annat utsetts till Årets föreläsare vid ett flertal tillfällen.

Varmt välkomna!

 

2021-08-20 [Uppleva & göra]

Skurups bibliotek

Välkommen till Skurups bibliotek. På denna sidan hittar du kontaktinformation, öppettider och aktuellt. Biblioteket har en extern hemsida, som du kan besöka för att söka, låna om eller reservera. 

 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19