Aktuellt - arkiv

Söktext
2019-12-17 [Omsorg & stöd]

Läkemedelsautomater ger tryggare medicinering

Skurups kommun har hyrt in sju läkemedelsautomater som snart ska placeras ut hos personer som är i behov av hjälp att ta sina mediciner. Projektet ska pågå i ett år och syftet är att följa användarens upplevelse av läkemedelsautomaten. 

 

2019-11-26 [Uppleva & göra]

Mossbystrand - badstrand

Mossbystrand ligger längs kustvägen, väg 9, mellan Trelleborg och Ystad. Här hittar du en av sydkustens vackraste och mest badvänliga stränder, långgrunt med vit och fin sand. Mycket barnvänligt. Här finns turistinformation, utomhusdusch och toaletter. Du har också tillgång till grillplatser, kiosk och servering.
2019-11-22 [Omsorg & stöd]

Så genomförs besparingarna inom individ- och omsorgsförvaltningen

Besluten kring besparingarna för individ- och omsorgsförvaltningen i Skurups kommun engagerar kommuninvånarna.  Vi vill berätta om de beslut och åtgärder som vi märker störst engagemang kring bland invånarna. Individ- och omsorgsförvaltningen har ett förväntat underskott och den 2019-09-23 tog kommunstyrelsen beslut om förändringar och åtgärder.

2019-11-19 [Omsorg & stöd]

Trygghet och säkerhet

I Skurups kommun ska man alltid känna sig säker och trygg. Det gäller oavsett om man är bosatt i kommunen permanent eller om man bara är på tillfälligt besök. Olyckor eller andra oönskade händelser ska inte behöva ske, men om de ändå gör det ska vi vara beredda och kunna vidta rätt åtgärder.

2019-11-11 [Kommun & demokrati]

Dialog och synpunkter

Det är genom dialog med medborgare som vi kan bli bättre. Därför vill vi veta vad du tycker. Vi vill att du lämnar in dina förslag, ställer frågor och diskuterar saker med oss!
2019-11-07 [Kommun & demokrati]

Skurups kommunarkiv

Nyfiken på Sernerts klippböcker? Se länk under Historia.
Vill du veta vilka ämnen man läste i skolan för hundra år sedan? Vill du veta vad din mormor hade i betyg? Skall du köpa en fastighet i kommunen och vill titta på bygghandlingar och ritningar?
2019-10-23 [Utbildning & barn]

Vången - en Reggio Emilia inspirerad förskola

Vår förskola ligger naturskönt i södra Skurup, nära ankdammen och biblioteket. Vi har en stor och gemensam gård som inbjuder till lek och utmaningar samt barnen kan lära sig att ta hänsyn till varandra. Vi har även ett sovloft där barnen kan vila eller sova middag.
2019-09-17 [Bygga, bo & miljö]

Trafikantveckan 16-22 september 2019

Trafikantveckan 2019 äger rum den 16–22 september och temat för 2019 är ”Säker trafik till fots och cykel”. I år sammanfaller Trafikantveckan med Skurups kommuns Hållbarhetsvecka och veckan kommer därför att bjuda på blandade arrangemang om hållbarhet och resande. 

Serviceförvaltningen kommer att finnas på Rydsgårds station den 19 september och på Skurups station den 18 september, båda dagarna mellan kl 6.30 och 8.30. OBS, ombytt datum mellan Rydsgård och Skurup!

– Då bjuder vi pendlare på kaffe och te och svarar på såväl smått som stort gällande kollektivtrafik och infrastruktur, berättar Corfitz Nelsson, infrastrukturstrateg, och fortsätter:

– De som har dåligt med tid innan tåget går kommer via sin smartphone att i lugn och ro kunna skicka in frågor och kommentarer medan de dricker kaffe på tåget. Självklart kommer även de som inte åker tåg att kunna tycka till och fråga via samma funktion som öppnas måndag 16 september. En länk kommer då att finnas på denna sidan. Svaren kommer sedan att sammanställas och presenteras så att alla kommuninvånarna kan ta del av dem. 

Länk till formulär för frågor/synpunkter/förslag.

Inför Trafikantveckan kommer Skurups kommun också att städa cykelställen runt stationerna i Rydsgård och Skurup så att alla flitiga cyklister ska få plats med sina cyklar i ställen.

Södergatans nya GC-väg kommer också att öppnas, dock blir det inte förrän veckan efter Trafikantveckan som den officiella öppningen sker. Stora delar av sträckan kommer dock att vara "cyklingsbar" redan under Trafikantveckan. 

Länk till hållbarhetsveckan

 

2019-09-06 [Uppleva & göra]

Svaneholm

Svaneholms slottsområde är ett av Skurups kommuns mest välbesökta utflyktsmål har mer än 10.000 besökare varje år. Förutom slottet besöker du slottsträdgården, vandrar på lederna runt sjön eller besöker galleriet med visningsträdgården som ligger alldeles intill. Blir du hungrig erbjuder slottsrestaurangen dagens lunch och á la carte. Har du egen matsäck med dig är det bara att lägga ut filten i den vackra parken...

 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19