Aktuellt - arkiv

Söktext
2021-06-13 [Bygga, bo & miljö]

Vatten och avlopp

På denna sida hittar du samlad information om vatten och avlopp. Här finns även aktuell driftsinformation.

2021-06-11 [Omsorg & stöd]

Coronavirus Covid-19

2021-06-11 Uppdaterad information kring lägesbild. Det finns också information om vaccination under en egen sida.

Lägesbild smittspridning i Skurups kommun

Skånesnittet är på 127 nya bekräftade fall per 100.000 invånare, i Skurups kommun rör det sig om 25 nya bekräftade fall i Skurup under vecka 22.

Pandemilag

Den 8 januari beslutade riksdagen att anta den tillfälliga pandemilagen som ska hindra smittspridningen av covid-19 mer effektivt. Med stöd av den nya lagen har regeringen fattat beslut om en ny förordning – kallad ”begränsningsförordningen” – som innebär att rättsligt bindande regler införs för gym- och sportanläggningar, badhus, butiker och gallerior samt platser för privata sammankomster från och med söndag den 10 januari.
Länsstyrelsen har tillsynsansvaret för att se till att dessa regler följs.

Läs mer om vad som gäller och hur Länsstyrelsen arbetar här

Fler detaljer om vad som gäller för de utpekade verksamheterna finns i Folkhälsomyndighetens föreskrift och allmänna råd om särskilda begränsningar för verksamheter:

Läs mer om Folkhälsomyndighetens föreskrifter som ansluter till pandemilagen.

Symtom

Folkhälsomyndighetens rekommendation är att alla med symtom även lindriga, så som snuva, halsont, hosta, andfåddhet, andningsbesvär, nedsatt lukt/smaksinne, feber, muskelvärk och ledvärk, huvudvärk, extrem trötthet samt akuta mag- och tarmbesvär såsom kräkningar och diarré ska avstå sociala kontakter. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.

Observera att du som är äldre kan ha ospecifika symtom såsom gastrointestinala (mag- och tarm) besvär, uttalad trötthet, nedsatt allmäntillstånd, aptitlöshet och förvirring.

De rekommenderade kriterierna för bedömning av smittfrihet är att man har en klinisk förbättring med feberfrihet i minst två dygn och att det gått minst sju dagar sedan symtomen började.

Därtill rekommenderar Folkhälsomyndigheten att fortsätta arbeta på distans t o m 15 september för att minska risken för ökad smittspridning.

Enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga.

Efter utlandsvistelse

För den som varit på resa utomlands gäller att man ska stanna hemma från arbete, skola, förskola och undvika att träffa andra människor än den egna familjen under 7 dagar efter inresa till Sverige. Man skall efter utlandsresa också provta sig direkt efter ankomst till Sverige och efter 5 dagar. Barn under 6 år undantas från provtagning i denna situation. Mer information om rekommendationer finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Provtagning för covid-19 i Skåne

Du som bor i Skurups kommun och övriga Skåne kan nu testa dig för covid-19 om du har symtom. Logga in i e-tjänsterna på 1177.se och beställ ett test för att testa dig hemma. Du kan också boka ett antikroppstest när du varit frisk i minst 14 dagar. När du besöker vården utförs tester efter en medicinsk bedömning.

Information om självtest - 1177.se
 

2021-06-11 [Utbildning & barn]

Aktuellt

Fredagen den 11 juni är det dags. Då kommer våra treor att springa ut på trappan. I en tid som inte liknar någon annan vill vi uppmärksamma de milstolpar och framgångar våra elever gjort. Vi kommer att fira studenten annorlunda i år men med samma glädje.

 

2021-06-10 [Bygga, bo & miljö]

Kommunikationer

Skurups kommun har ett ypperligt geografiskt läge på den skånska sydkusten med goda kommunikationer i alla väderstreck.

2021-06-10 [Bygga, bo & miljö]

Eldning och brandskydd

Här får du tips och råd om hur du kan förebygga bränder, vad som gäller när du ska sota eller elda avfall och ris samt hantering av fyrverkerier.

2021-06-09 [Uppleva & göra]

Friluftsbadet

Nu på lördag, 12 juni, öppnar Friluftsbadet. 

Information om badet

Friluftsbadet ligger på Vaktgatan 10 i Skurup, intill Skurups Sparbank Arena. Det finns tre bassänger:

  • 25 x 12,5 meter
  • 12,5 x 8 meter
  • och en barnpool

Friluftsbadet har även bastu, ett stort grönområde, lekplats, kiosk, beachvolleybollplan och minigolfbana. 

2021-06-09 [Uppleva & göra]

Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén

Skurups kommun har inför 2014 instiftat ett nytt idrottspris "Skurups kommuns idrottspris till minne av Thure Carmén". Tidigare idrottspriset "Thure Carméns idrottsstiftelse" kommer i och med detta inte att finnas kvar. Orsaken är att i Thure Carméns stiftelse finns inte längre någon avkastning av kapitalet i stiftelsen att dela ut, därav har ett nytt idrottspris instiftas.
Thure Carmén var född i Skurup 1908 och avled 1985. Under hela sin livstid intresserade han sig för olika idrotter.
2021-06-07 [Uppleva & göra]

Nationaldagen 2021 firas digitalt

Hjärtligt välkommen att fira Sveriges Nationaldag 2021, ett firande som i år blir digitalt på grund av rådande omständigheter. Sverige är fantastiskt - och vi har så mycket att fira mer än bara en dag och en flagga. Vi firar demokrati och rättvisa, fred och frihet, helt enkelt en dag för glädje, gemenskap och stolthet.

Nationaldagen firas just som du själv vill. Vi firar med flaggan i topp!

 

Sidansvarig: Gun Andersson
Sidan uppdaterad 2016-05-19