Stäng

Ny skola på Västeräng satsar på lugn och trygg miljö för alla

– klart för inflyttning i augusti 2026

En tegelbyggnad, grönska och stora glasytor.

På området Västeräng kommer en ny skola från förskola till årskurs nio att uppföras. Upphandlingsarbetet är igång och är i sin allra första fas, där Skurups kommun tar in anbud på byggprojektet.

Skolan blir ytterligare en i kommunen som ligger i fantastisk miljö – denna gång med 30 000 kvm stora Ängsparken precis intill.

Den trygga skolmiljön är A och O.

- Alla kommer att ha ett eget hemklassrum, berättar Nicklas Olsson (M), ordförande i Skurup kommunala AB. Visst är skolan med sina drygt 9 000 kvm stor som byggnad betraktad, men prioriteringen här är att varje klass ska ha sin egen lilla värld under skoldagen, med ett hemklassrum. Och vi tror på möjligheten att gå alla sina grundskoleår på samma skola.

Skolan innefattar en anpassad grundskola, vilket gör den trygga miljön ännu viktigare.

I projektet ingår också en sporthall på cirka 2 800 kvm. Den kommer att byggas i etage, med kafeteria på övre plan, där man kan sitta och titta ut över arenan.

- Det kommer att finnas en stor hall som kan delas av i två och en mindre som kan användas för exempelvis teori, dans… säger Magnus Johnsson, VD för Skurup kommunala AB.

Utomhus kommer det att finnas en anläggning för friidrott, med längdhoppsgrop och 60-metersbanor. En fotbollsplan med belysning planeras också.

- Både fotbollsplaner och basketplaner används flitigt av barn och ungdomar på fritiden och det vill vi uppmuntra säger Nicklas Olsson (M).

Detaljer:

  • Skola för årskurs F-9 inklusive anpassad grundskola: cirka 9 150 m2
  • Sporthall: cirka 2 850 m2
  • Förråd
  • Miljörum
  • Skolgård
  • Parkering

Skolan kommer delvis att vara på tre vångsplan och sporthallen kommer delvis att vara på två våningsplan.

Objektet är beläget på fastigheterna Humlan 1-7 i Skurups kommun.

Publicerad:
Senast uppdaterad: