Utveckla ditt företag i Skåne Foto: Spade i marken

Aktuellt - näringsliv

 

Skåne - internationellt topprankad mat-& dryckesdestination
 
Välkommen till höstens TiS-dag 14 november!  

Skåne är en internationellt topprankad mat-& dryckesdestination 2020. Vad vore Åhus utan Absolut, Kivik utan Kiviks Musteri och Bjärehalvön utan Bjärechips? Vår moderator Trine Grönlund leder att samtal kring varumärkets betydelse för platsen och vice versa med Johan Trollnäs, Site Manager Absolut Home, Daniel Gejde, Sälj- och Marknadsdirektör från Kiviks Musteri och Göran Nordander, VD Bjäre Chips. 

Under dagen kommer du även kunna ta del av pinfärska internationella trender, det nationella arbetet med att positionera Sverige som måltidsdestination och få en inblick i vad som händer i Skåne just nu. Vi kan utlova nya insikter och utmärkta möjligheter att nätverka!

Tillsammans tar vi Skåne vidare mot en internationellt topprankad mat- och dryckesdestination. Vi tar avstamp i vår vision: Skåne – drivhuset för nya smakupplevelser, och positionen Sveriges skafferi – fyllt av naturlig och äkta passion. Dagen modereras av Trine Grönlund.  Du som inte har anmält dig säkra din plats nu - vi ses på Folk Mat & Möten! Anmäl dig via länk

_ _ _

Shoppingturism - Turisternas betydelse för handeln

Shoppingturism i Sverige - turisternas betydelse för handeln

Turister finns numera i många av våra städer och orter året om och handelns del av den växande besöksnäringen ökar. Turiståret 2018 har hittills varit fantastiskt och inte minst har handeln i Skåne haft extra tryck då våra danska grannar valt att handla på vår sida gränsen. 

Handeln är en motor i Sveriges ekonomi och så även i besöksnäringen. Med en omsättning på mer än 84 miljarder kronor står våra svenska och utländska besökare för 13 % av den svenska detaljhandelsomsättningen, visar en undersökning gjord av Svensk Handel.
 
Den svenska shoppingturismen har vuxit kraftigt i betydelse under de senaste 20 åren. Shopping som det primära syftet med resan har blivit vanligare, och är idag en av de främsta aktiviteterna våra besökare ägnar sig åt. Handeln genererar hela 30 % av turismens omsättning. Läs mer på länken Handel är besöksnäring
Foto: Jenny Brandt

_ _ _

Ett 60-tal influencers har spridit berättelser och bilder om Skåne till över tre miljoner följare bara på Instagram.

Influencers sprider bilden av Skåne internationellt

2016 var året då begreppet influencers fullkomligt exploderade. Men vad är det egentligen?

Under sommaren 2018 har Skåne tagit plats internationellt via #MakeItSkåne och #MakeItMalmö. Ett 60-tal influencers har spridit berättelser och bilder till över tre miljoner följare bara på Instagram. De har även publicerat högkvalitativt content i form av text, foto och video i sina övriga sociala kanaler och webb. 

Här kan läsa vad influensers berättat om Skåne

_ _ _

Upplevelser inom naturturism

Microstöd att söka för naturturismföretag

Erbjuder ditt företag internationellt efterfrågade upplevelser inom naturturism?

Till världskongressen ATWS 2019 (Adventure Travel World Summit (ATWS) som äger rum i Sverige, september 2019 )ska det finnas internationellt efterfrågade upplevelser inom naturturism!   

Nu finns det mikrostöd att söka för små företag inom naturturism som vill attrahera och sälja till nya internationella kunder. Målet för insatsen är att öka andelen internationellt konkurrenskraftiga företag som arbetar med hållbara naturupplevelser över hela landet.
Sista ansökningsdag: 19 april 2019
Läs mer om mikrostödet här 
_ _ _

uppåtgående kurva

Vill du anställa eller har du nyss anställt din första medarbetare?

Många företag som i dag är stora arbetsgivare och motorer i samhällsekonomin har en gång varit små. Det är ett stort steg att anställa sin första person och kostnaden gör att många tvekar.

Regeringen har därför infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare.

Sedan 1 januari i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag. Cirka 40 000 företag beräknas ha intresse av stödet.

Läs mer på https://bit.ly/2vK8jch   https://bit.ly/2HXckMX  https://bit.ly/2Htx2TM

_ _ _
 

Festlokalen låg i den vacka tillbyggnaden som också rymmer spaavdelningen

Härlig vårstämning på årets Näringslivsfest den 28 april

Näringslivsfesten på Mossbylund den 28 april arrangerades av Skurups kommun med samarbetspartners och sponsorer och blev som alltid en lyckad tillställning.

Festlokalen låg i den vackra tillbyggnaden som också rymmer spaavdelningen  Gästerna började kvällen med lite mingel och bjöds därefter in till den vackert dukade festlokalen.

Bubbel till minglet på Näringslivsfesten 2018

Årets Ambassadör Roland Sjöholm längst till höger minglar med vännerna

Mingel på Näringslivsfesten 2018

Mingel på Näringslivsfesten 2018

Mingel vid näringslivsfesten 2018

Vackert dukat bord , Näringslivsfesten 2018

Radioprofilen Peje Johansson, aktuell som programledare i programmet Sverigeresan, höll i en alltigenom välplanerad afton med underhållning av såväl musikquiz som roliga historier och lockade till flera härliga skrattsalvor.

Konferencier Peje Johansson underhålller gästerna

Härliga skratt kring borden på Näringslivsfesten 2018

Prisutdelningen hölls av Paula Wilson, Hybrid State och alla prisvinnarna presenterades högtidligt på scen med nominering, blommor och prischeck!

Stort grattis till alla vinnare! 

Årets Företagare, Ingela och Ralf Ekdahl

Ung och Driftig, Mattias Larsson

Årets Ambassadör, Roland Sjöholm

Samverkanspriset, Tores Allköp och lärare från Mölleskolan

Årets Handlare, Butik Martha

Sparbanksvinnarna på Näringslivsfesten 2018

Stort tack till alla sponsorer:

Huvudsponsor: Skurups Sparbank
Mellansponsor: S E B
Övriga Sponsorer: Skurups kommun, Skurups Handel, LRF:s kommungrupp i Skurup,Skurups kommunala, Företagarna, Skurupshem

_ _ _

 

jobb

 

Känner du någon driftig ungdom, eller kanske rent av är en själv och vill ha ett spännande sommarjobb som entreprenör?

Sommarlovsentreprenör är ett koncept som finns över hela landet och ett spännande alternativ till de vanliga sommarjobben. Här får du möjlighet att sommarjobba som ”egen företagare” och chansen att skapa ditt eget arbete i en egen verksamhet. Du utvecklar din företagsamhet och ditt entreprenörskap. Och vem vet, kanske tjänar du lite extra pengar förutom din lön?!

Vi utgår från Forums lokaler på Regementsområdet i Ystad och i en lokal i Skurups tätort. Alla ungdomar får en liten summa i startkapital (som redovisas) och ett Jojo Sommar kort.

Uttagningen till platserna som Sommarlovsentreprenör sker genom speed-dating. Projektet drivs av kommunerna i Skurup, Ystad, Simrishamn och Tomelilla i samarbete med Region Skåne.

Du får hjälp med utbildning, försäkring och stöd

• Period 1 18/6-13/7 (ej arbete midsommarafton 22/6

• Period 2 27/6-20/7

Du ansöker till Sommarlovsentreprenör på: /https://www.skurup.se/lediga-jobb

Har du några frågor kring sommarlovsentreprenörerna? Kontakta gärna vår näringslivsstrateg, telnr 0411-53 64 16, henrik.lundblad@skurup.se

_ _ _

 

Landshövdingen tar pulsen på det lokala näringsliv

Landshövdingen tar pulsen på det lokala näringslivet

Det skånska företagarhjärtat klappar grönt och ansvarsfullt, konstaterar landshövding Anneli Hulthén. Den 11 april hade turen kommit till Skurups kommun och Hotell Mossbylund som var nummer 31 i raden av landshövdingens skånska företagsbesök.

- Vi vill veta hur skåningarna jobbar, säger Anneli Hulthén.

Läs artikeln i nyhetsrummet


_ _ _

Är du intresserad av att utveckla verksamheten?

Utveckla ditt företag i Skåne

Region Skåne och Business Region Skåne erbjuder dig ekonomiskt stöd att utveckla ditt företag.

Nu kan du som skånskt företag söka stöd till affärsutveckling genom checkar för upp till 250 000 kr. Checkarna är ett stöd till dig som småföretagare som vill förbereda för en internationalisering för att nå en ny marknad, eller som redan säljer utomlands och vill bredda marknaden ytterligare.

Målet med satsningen är att öka konkurrenskraften och i förlängningen göra det möjligt för ditt företag att nyanställa. Läs mer på länken

_ _ _

 

Mats Ingemarsson, Swedish Agro - Näringslivsfrukost 26 feb

Årets första frukostträff bjöd på flera intressanta möten

Härlig stämning på årets första Näringslivsfrukost den 26 jan och två spännande presentationer!

Först ut var Per Andersson och Julia Andersson Thysell från Enheten för Plan och Bygg som berättade om planerna kring nybyggnation av bostäder på kommunal mark med påbörjat bygge 2019, därefter ytterligare mingel och efter det Mats Ingemarsson från företaget Swedish Agro Machinery, som är marknadsledande återförsäljare av lantbruksmaskiner!
Väl mött på nästa träff som vi snart utlyser på denna sida!
_ _ _

Apoteksgruppen och Gardeco klara för Skurups handelsplats

Handelsplatsen växer vidare med nya butiker inom apotek och blomsterhandel.I en tillbyggnad till ICA Supermarket kommer Apoteksgruppen att få en butiksyta på ca 135 kvm och Gardeco får en butiksyta på ca 200 kvm med tillhörande utemarknad.

Butikernas utbud inom apoteksvaror och blommor kommer att komplettera övriga aktörer på handelsplatsen på ett bra sätt och bidra till fler besökare. Byggnation kommer att starta till våren och öppning planeras till hösten 2018.

  • Upptagningsområde: ca 60 000 invånare inom 20 min.
  • Ca 12000 bilar per dygn passerar på E65.
  • Handelsytan blir ca 20 000 kvm fördelat på ett 20-tal aktörer.

På uppdrag av ICA Fastigheter utvecklar Tam Retail Skurups Handelsplats till ett handelsområde med totalt ca 20 000 kvm handelsyta innehållande ca 20 butiker, snabbmatsrestauranger och serviceaktörer vilka planeras invid E65 i området runt befintlig ICA Supermarket. Området ska komplettera befintlig handel och få fler att handla på hemmaplan samt även locka kunder från ett större upptagningsområde att handla i Skurup.

Sedan tidigare är avtal tecknade med Dollarstore, Sibylla, OKQ8, Vreab Lagerhotell, Tvättdepån samt Jysk och Jem & Fix. Förhandlingar för ytterligare etableringar pågår.

Workshop i digital marknadsföring

annonsUnder 2017- 2019 kommer 30 företag få möjlighet att utveckla ledning och medarbetare i projektet Smart Industrikompetens.

Projektet Smart industrikompetens stöttar ditt företag i förändringsprocessen. Vi lägger grunden för kontinuerlig, strategisk kompetensutveckling i ditt företag, för ledning och medarbetare. Inriktningen är att identifiera konkreta, relevanta insatser som möter era utmaningar. Projektet löper från 2017 till 2019, och innebär nätverksträffar för företagsledare, processtöd av coach ute på företaget och individuella kompetensutvecklingsinsatser.

Inledande kartläggning och analys startar nu i juni 2017. Projektet är starkt subventionerat med EU-medel från Europeiska socialfonden och från Region Skåne, och vänder sig till företag i Skåne, med upp till 249 anställda. För mer information och anmälan, kontakta snarast projektledare Misa Diestel, misa.diestel@iucsyd,se, 070-684 19 37.

 Sidansvarig: Henrik Lundblad
Sidan uppdaterad 2018-11-08

Prenumerera på nyhetsbrev

Anmälan näringslivsträff

Anmälningslänk

Här anmäler du dig till våra träffar

Gå med i vårt företagsregister

Företagsregister

Information om vårt företagsregister

Frukostträffar 2018

26 januari
2 mars
23 mars
27 april
25 maj
31 augusti
28 september
26 oktober
30 november

Sommaruppehåll
27 juli

Juluppehåll
28 dec​ember

Utveckla ditt företag

Handel är besöksnäring

Här läser du mer https://www.tourisminskane.com/handel-ar-besoksnaring

Influenser - bättre än reklam

I Tourism in Skånes senaste nyhetsbrev läser du mer om vad influencers berättat om Skåne.

Utveckla ditt företag i Skåne

Driver du ett företag i Skåne och är intresserad av att utveckla verksamheten? Behöver du inspiration och idéer? Följ då länken för att läsa mer!

Skurups kommun

Växel 0411-53 60 00 eller alfanummer 0771-SKURUP (0771-758787)
E-post: kansli@skurup.se
Organisationsnummer 212000-1082
Öppet: mån-fre 8-16.30
Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta
Postadress: 274 80 Skurup
Kontakta oss på Skurups kommun

Vi är en fairtrade city

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.

På www.skurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?