Tacka och lamm inomhus, ståendes på hö.

Nils Holgerssongymnasiets minipark

Miniparken är belägen på Nils Holgerssongymnasiet bredvid Jordbruksbolaget AB:s kostall. Vi har öppet vardagar 8.00 -16.00 under maj till oktober. Under denna period går det bra att besöka parken utan föranmälan. 

 

Djuren i vår Minipark

Våra får går i hagen i början av våren när vi har vi lamm som går med sina mammor. Grisen går i hagen bredvid när vi har kultingar.  Där bökas det ordentligt.

Kaninerna springer runt i tunnlarna och kan vara svåra att se, men varma dagar passar de på att njuta  ute i gräset. Vi har stora skånegäss som går tillsammans med våra stora Sachsenankor. Stoppa inte in fingrarna här.

Våra minigrisar Hans och Greta kan du ropa på så visar de sig även utanför smådjurshuset. De har även en dotter som heter Rödluvan som går med sin mamma. På gården springer även våra höns runt som vaktas av en snäll men bestämd tupp. I fågelburarna finns duvor, vaktlar, papegojor, stridshöns och undulater. Dessa tillhör egentligen inte Miniparken men ibland är fåglarna ute och går då att se. Det är inte tillåtligt att gå in i huset om inte besöket är föranmält så personal kan gå med.

Våra getter och killingar hittar ni längre upp i parken i deras get-ö, bakom torken mot kohagarna, ni hittar dem säkert.

Och självklart har vi även kor i hagarna runt omkring parken.

Gemensamt projekt för våra utbildningsprogram 

Vår minipark är ett gemensamt projekt mellan olika program på gymnasiet. Där eleverna på bygg och anläggningsprogrammet gjorde upp formen för miniparken och där eleverna med inriktning mot husbygge har byggt ank- och gåshuset. Därefter har naturbrukseleverna tagit över parken och skötslen av djuren. Det är en del av deras utbildning och tack vare Miniparken får de möjlighet att arbeta praktiskt med djuren och får goda kunskaper om djurskötsel.

minipark

Förskolor ges möjlighet att besöka parken när de vill

En annan positiv sidoeffekt är att våra förskolor i Skurup med omnejd får möjlighet att besöka vår minipark när de vill. Det ger barnen möjlighet att besöka djuren olika tillfällen under året, se dem leva under olika årstider, uppleva när det föds nya ungar i vår minipark och dessutom får de möjlighet att uppleva dem på nära håll.

Killing

Välkommen att besöka oss!

Välkommen att besöka vår minipark vardagar mellan 8.00-16.00 maj till oktober. För att undvika att djuren blir sjuka så klappa eller mata dem inte, de får kärlek och den mat de behöver av sina djurskötare.

 

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2023-05-23