Maten i vård och omsorg

Inom äldreomsorgen erbjuder vi mat för alla. Vår målsättning är att varje matgäst ska uppleva matglädje.

Lunch på serveringsställen

Från och med fredag 20 mars 2020 och tillsvidare erbjuder vi endast mat för avhämtning på Restaurang Rutger mellan klockan 12.00-13.00, på grund av Covid-19.  

Mat via hemtjänsten

Bor du i eget boende kan du få mat distribuerad via hemtjänsten. Du har stora möjligheter att välja till exempel på två olika lunch alternativ varje vardag, om du vill ha dessert, råkost sallad eller behöver en annan konsistens på maten.

Kvaliteten vi ger dig

Våra kök är idag kvalitetssäkrade vilket innebär att vi granskar och kontrollerar matsedlar, produktion i köket, varmhållningstider m.m. Allt för att maten ska bli så god och aptitlig som möjligt. Vår verksamhet genomsyras av hög kvalitet och servicetänkande.

Genom att regelbundet anordna kostrådsmöten där kostombud från varje avdelning eller hemtjänst runda, ansvarig i köket och verksamhetschef deltar, kan vi utveckla vårt arbete med att öka vårdtagarens inflytande och delaktighet i måltiderna. Genom kostrådsmötena kan vi även höja och stärka kunskapen om kostens betydelse.

Menyn

Vecka 23 2021

Måndag: Korv stroganoff med ris
Alternativt: Krämig kycklingpaj med grönsallad och dressing
Dessert: Kräm

Tisdag: Krämig laxsås med spaghetti och hericots verts
Alternativt: Bondomelett med potatis och skinka, kokt grönsak
Dessert: Citronsoppa med skorpa

Onsdag: Kålpudding med lingonsås, kokt potatis och grönsaker
Alternativt: Matig pastasallad med dressing och bulle
Dessert: Mannamalta med sylt

Torsdag: Pytt i panna med stekt ägg och kokt grönsak
Alternativt: Baconlindad korv med senapscreme, stekt potatis och grönsak
Dessert: Persika med hallonvisptopp

Fredag: Ugnsgratinerad kotlett med potatis och gräddsås, slottsgrönsaker
Alternativt: Potatisbullar med stekt fläsk och ugnsrostade grönsaker
Dessert: Hemlagad kräm med kaffegrädde

Lördag: Örtbakad kycklingfilé med krämig paprikasås och rostade rotfrukter
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås

Söndag: Pepparrotskött med potatis och kokt romanesco grönsaker
Dessert: Chokladpudding med visptopp

Vecka 24 2021

Måndag: Kassler med potatisgratäng och kokt broccoli
Alternativt: Kroppkakor med skirat smör
Dessert: Kräm

Tisdag: Ugnsbakad torsk med potatis och äggsås, gröna ärtor
Alternativt: Två sorters sill med ägg, potatis, gräddfil, gräslök, tomat och gurka
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvi

Onsdag: Dansk sjömansbiff med kokt grönsak
Alternativt: Varmrökt kalkon med mimosasallad och potatis, grönsallad
Dessert: Bärpaj med vaniljvisp

Torsdag: Rimmad fläskbog med champinjonsås serveras med potatis och kokt grönsak
Alternativt: Redd grönsakssoppa med ost- och skinkmuffins
Dessert: Ananas med visptopp

Fredag: Dillfrikassé med potatis och kokt grönsak
Alternativt: Kalvsylta med potatis och rödbetssallad, gurka och tomat
Dessert: Rabarberkräm med kaffegrädde

Lördag: Panerad spätta med potatis och remouladsås, ångad broccoli
Dessert: Hallonmousse

Söndag: Helstekt karré med stekt potatis, gräddsås och sommargrönsaker
Dessert: Brulépudding

 

Vecka 25 2021

Måndag: Stekt fläsk med löksås och potatis, kokt grönsak
Alternativt: Kallskuret med waldorfsallad och potatis, tomat, gurka
Dessert: Kräm

Tisdag: Kokt torsk med skånsk senapssås, kokt potatis och ärtor
Alternativt: Kroppkaka med skirat smör och kokt grönsak
Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås

Onsdag: Stekt bratwurst med dillstuvad potatis och kokt grönsak
Alternativt: Bondomelett med potatis och skinka, kokt grönsak
Dessert: Aprikoskräm med kaffegrädde

Torsdag: Plommonspäckad köttfärslimpa med stekt potatis, gräddsås och grönsak
Alternativt: Blomkålssoppa med baconströssel och hembakat bröd
Dessert: Plättar med sylt

Fredag: MIDSOMMARAFTON
Midsommartallrik med tre sorters sill: Matjessill, konjakssill och kåsebergasill samt ägg, färskpotatis, gräddfil, gräslök, tomat och gurka
Dessert: Jordgubbar med vispgrädde

Lördag: MIDSOMMARDAGEN
Helstekt kalkonbröst från Toftebo med färskpotatis, varm örtsås och sparris
Dessert: Jordgubbs- och fläderparfait

Söndag: Burgundisk skinkgryta med stekt nypotatis och sockerärtor
Dessert: Citronfromage

Vecka 26 2021

Måndag: Ugnstekt falukorv med stuvad blomkål, potatis och kokt grönsak
Alternativt: Skärgårdssill med ägg, potatis, gräddfil, gräslök, tomat och gurka
Dessert: Kräm

Tisdag: Laxpudding med skirat smör och skärbönor
Alternativt: Grillade drumsticks med klyftpotatis, mango-raijasås och skärbönor
Dessert: Drottningsoppa med skorpa

Onsdag: Rimmad fläskbog med pepparrotssås och potatis, kokt grönsak
Alternativt: Rostbiff med potatissallad, rostad lök och grönsak
Dessert: Smulpaj på krusbär med visptopp

Torsdag: Lasagnette med grönsallad
Alternativt: Sparrissoppa med ägg och foccasiabröd
Dessert: Aprikos med kaffegrädde

Fredag: Örtkryddad fläskgryta med nypotatis och kokt grönsak
Alternativt: Wienerkorv med stekt potatis och gurkmajonäs, kokt grönsak
Dessert: Jordgubbar med vispgrädde

Lördag: Fiskgratäng med dill-och räkor, potatis och gröna ärtor
Dessert: Jordgubbs- och fläderparfait

Söndag: Helstekt karré med plommon- och lökfräs, kokt potatis, brunsås och bönor
Dessert: Vaniljpannacotta med mörk choklad

 

Måltidsservice i Skurups kommun på Facebook

 

Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2021-06-07