Närbild på råvaror, pepperkorn, palsternacka, svamp, halv apelsin, knippe morötter och kvist tomater

Mat

Välkommen att läsa om maten inom vård och omsorg, här erbjuder vi mat för alla. Vår målsättning är att varje matgäst ska uppleva måltidsglädje!

Lunch på serveringsställen

På Restaurang Rutger kan man som pensionär eller kommunanställd köpa dagens lunch och dessert mellan klockan 12.00-13.00. Det går även bra att ta maten med sig hem. För meny, se längre ner på sidan.

Mat via hemtjänsten

Bor du i eget boende kan du få mat distribuerad via hemtjänsten. Här har du stora möjligheter att själv anpassa måltiden. Till exempel finns det varje vardag två olika lunch alternativ, du kan välja till dessert, råkost sallad eller om du behöver en annan konsistens på maten.

Under rubriken; Läs mer om maten, finns det mer information om matdistribution via hemtjänsten.

Kvaliteten vi ger dig

För att maten ska bli så god och aptitlig som möjligt är våra kök kvalitetssäkrade, vilket bland annat innebär att vi granskar och kontrollerar matsedlar, livsmedelsproduktion och varmhållningstider med mera. Allt för att maten ska bli så god och aptitlig som möjligt. Vår verksamhet ska genomsyras av hög kvalitet och servicetänkande.

Genom regelbundet anordna kostrådsmöten, där representanter från kommunens särskilda boenden, hemtjänsten, ansvariga i köken och verksamhetschefer deltar,  utvecklar vi vårt arbete för att ge vårdtagarens inflytande och delaktighet i måltiderna. Genom kostrådsmötena kan vi även stärka kunskapen om kostens betydelse för vår hälsa och välbefinnande.

Mat

Meny

Vecka 39 2022

Måndag: Äpple- och senapsfylld falukorv med potatismos och kokt grönsak.
Alternativt: Redd grönsakssoppa med strimlad skinka, bröd.
Kräm.

Tisdag: Panerad sejfilé med remouladsås, potatis och gröna ärtor.
Alternativt: Raggmunk med bacon, kokt grönsak.
Nyponsoppa med skorpa.

Onsdag: Köttbullar med potatis, brunsås och morotsmix.
Alternativt: Kycklinglevergryta med potatis, grönsak.
Fyriskaka.

Torsdag: Kaviarfrestelse med ägg och kavring, kokt grönsak.
Alternativt: Linssoppa med ärtfärs med husmansbullar (smaka på - beredskapsmenyn) .
Jordgubbskräm med kardemummaskorpa.

Fredag: Kycklinglårfilé med dragonsås, potatis och haricotsverts.
Alternativt: Köttfärssås med spagetti, grönsak.
Persika med visptopp.

Lördag: Kassler med skogssvampssås med ugnsrostad potatis, stekta äpple.
Äpplecheesecake.

Söndag: Fläskkarré med kokt potatis, plommonsås, ugnsgrönsaker.
Tropisk fruktsallad med visptopp.

 

Vecka 40 2022

Måndag: Lunchkorv med potatismos och picklad rödlök, kokt grönsak.
Alternativt: Pasta- och kycklinggratäng med kokt grönsak.
Kräm.

Tisdag: Ugnskokt lax med kall örtsås, kokt potatis och gröna ärtor.
Alternativt: Kalvfrikadeller med persiljesås, kokt potatis och kokt grönsak.
Kanelbullens dag!     Kanelbulle-kladdkaka med visptopp.

Onsdag: Pannbiff med stekt lök, potatis, skysås och kokt grönsak.
Alternativt: Champinjonsoppa med baconcrisp och hembakat bröd.
Inlagd frukt med gräddmjölk.

Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativt: Lasagne på viltsvinsfärs med grönsallad.
Pannkaka med sylt.

Fredag: Kyckling i currysås med ris/potatis med kokt grönsak.
Alternativt: Brantevikssill med ägg, potatis, gräddfil och rödlök.
Husets kräm.

Lördag: Schnitzel med kokt potatis, gräddsås och ugnsrostade rotfrukter.
Chokladflammarin.

Söndag: Gratinerad kotlett i sås, potatis, brytbönor och pressgurka.
Ananaspaj med visptopp.

 

Vecka 41 2022  

Måndag: Leverbiff med kokt potatis, lingon-gräddsås och kokt grönsak.
Alternativt: Pastrami med kall ananassås, potatis och tomatsallad.
Kräm.

Tisdag: Tacofisk med potatis, krämig tomatsås och kokt grönsak.
Alternativt: Bratwurst med dillstuvad potatis och grönsaker.
Äpplekaka.

Onsdag: Kycklingklubba med potatis och brunsås kokt grönsak.
Alternativt: Fläskpannkaka med kokt grönsak.
Apelsinsoppa med kardemummaskorpa.

Torsdag: Plommonspäckad köttfärslimpa med kokt potatis och brunsås, kokt grönsak.
Alternativt: Pumpasoppa med strimlad skinka och hembakat bröd.
Inlagd aprikos med hallonvisptopp.

Fredag: Rimmad oxbringa med rotmos, senapssås och kokt grönsak.
Alternativt: Vildsvinsskav i tomatsås med pasta och kokt grönsak.
Kräm med kaffegrädde.

Lördag: Panerad spätta med remouladsås, kokt potatis och gröna ärtor.
Chokladpudding med visptopp.

Söndag: Krämig kalkongryta med kokt potatis och bukettgrönsaker.
Änglamat.

Vecka 42 2022

Måndag: Köttbullar med potatis och brunsås, rostade rotfrukter.
Alternativt: Blodkorv med stekt bacon, grönsaker.
Kräm.

Tisdag: Sprödbakad fisk med kall dillsås och kokt potatis, broccoli.
Alternativt: Rökt kalkon med waldorfsallad och kokt potatis, tomat, gurka.
Nyponsoppa med skorpa.

Onsdag: Pytt i panna med stekt ägg, grönsaker.
Alternativt: Krämig svampsoppa med focacciabröd.
Inlagda äpple med gräddmjölk

Torsdag: Offentliga måltidens dag! Helstekt fläskfilé med ädelostsås, stekt svamp, kokt potatis, haricots verts.
Alternativt: Vegetarisk couscouschnitzel med sås, potatis, stekt svamp och haricots verts.
Marängparfait med kola och choklad.

Fredag: Korv med stekt potatis och senapskräm, grönsaker.
Alternativt: Janssons frestelse med kokt ägg och kavring.
Hallonkräm med småskorpa.

Lördag: Kåldolmar med potatis och gräddsås, brytbönor.
Mintpäron med visptopp.

Söndag: Biff Stroganoff med potatis, varma grönsaker.
Brylépudding

 

Vecka 43 2022

Måndag: Kyckling i currysås med ris/potatis, grönsak .
Alternativt: Crepes med köttfärsfyllning med kokt grönsak.
Kräm.

Tisdag: Fiskgratäng med lax och torsk, potatismos och kokt grönsak.
Alternativt: Rimmad fläskbog med dillsås och potatis, grönsak.
Fruktsoppa med skorpa.

Onsdag: Potatisens dag!  Potatis-och purjolöklökssoppa med strimlad skinka, nybakat bröd.
Alternativt: Raggmunk med stekt fläsk, grönsak.
Kronans kaka.

Torsdag:  Viltfärslimpa med potatis, brunsås och kokt grönsak.
 Alternativt: Rotfruktssoppa med strimlad skinka, bröd.
Mandariner med visptopp.

Fredag: Revbensspjäll med brunsås, kokt potatis och rödkål.
Alternativt: Köttbullar med potatis, sås och kokt grönsak.
Husets äppelkräm med kaffegrädde.

Lördag: Bordelaise fisk, kokt potatis, vitvinssås och gröna ärtor.
Smulpaj med vaniljvisp.

Söndag: Helstekt karré med potatis, sås, bukettgrönsaker.
Blåbärspannacotta.

 

Röda och gröna  äpplen i närbild på  en träbricka, ljus bakgrund.
Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2022-09-26