Kurser och ansökan

1. Läs om våra kurser och gör anmälan: 


2. Du är redan användare och vill logga in för att hantera anmälan och kurser:
Logga in ( för dig som har konto)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Det går att söka under hela året. Om det inte är kö och vi ha möjlighet så kan du får börja direkt. Senaste datum för att komma med i huvudantagningen är 31 maj. Om du söker mellan 1 januari - 31 maj spelar datumet ingen roll utan vi lottar. Söker du efter 31 maj delas platserna ut i tur och ordning efter ansökningsdatum. Du kan alltså söka när som helst under året.

När en elev blir antagen meddelar vi det genom att ringa eller sms:a/mejla och erbjuda tid och plats för undervisning. Om ansökan gäller en kurs som ges i grupp, får eleven en kallelse till en speciell dag och tid.

När du tackar ja till erbjuden kursplats förbinder du dig att betala avgiften för den påbörjade terminen. Har du frågor om anmälan/antagning, kontakta Kulturskolans administration.

 

När får man söka? Vilken ålder?

Man får söka först det kalenderår eleven uppnår rätt ålder för den aktuella kursen. Alltså lönar det sig inte att anmäla flera år i förväg. Besked om antagning skickas ut under sommaren.

Saknar du e-legitimation?

Du som absolut inte vill eller kan använda e-id, har möjlighet att istället söka via utskriven pappersblankett. Vi rekommenderar dock inloggning på hemsidan, då man snabbare kommer med i hanteringen och själv kan följa ansökan, ändra och komplettera samt få information.

Avsluta kurs

Om ditt barn vill sluta sin kurs, börja med att prata med läraren. Sedan loggar du in och avslutar kursen i Speed Admin. Avslutet måste ske senast 10 dagar efter kursstart, annars debiteras hel terminsavgift. Observera att det inte räcker med att prata med läraren. Eleven är formellt avanmäld först sedan det gjorts i systemet.

Terminsavgifter

Instrumentspel 850 kr
Sång enskilt/smågrupp 850 kr
Musikterapi 850 kr
Grundkurs i musik 580 kr
Körsång 260 kr (gratis för våra sångelever)
Instrumenthyra 425 kr
Cirkus 720 kr
Dans  580 kr, gå i två dansgrupper i mån av plats 680 kr

Syskonrabatt

Syskon nummer två får 25% rabatt på terminsavgiften
Syskon nummer tre och uppåt får 50% rabatt
Det är den lägsta avgiften som vi räknar rabatt på.
Kulturskolan ger inte rabatt på instrumenthyra.

 

Hur behandlas personuppgifter i Kulturskolan?

 
När du anmäler ditt barn till oss så fyller du i personuppgifter både på barnet och på dig själv. detta är för att vi ska ha kontaktuppgifter och för att vi ska kunna anta ditt barn som elev och senare skicka en faktura.
 
Vi får inte samla in personuppgifter bara för att de är "bra att ha", och vi får heller inte spara dem längre än nödvändigt.
 
Personuppgifterna måste vi handskas med så att de inte kommer i orätta händer. Hos oss är det chefen, administratören och aktuell lärare som kan se uppgifterna. Med dataleverantören har vi ett särskilt avtal för att de ska vara aktsamma på samma sätt.
 
Länk till Skurups Kommuns personuppgiftspolicy:
 

Fler frågor och svar

hittar du på
 

Sidansvarig: Webbmaster
Sidan uppdaterad 2021-10-29