Kulturpris, kulturstipendium och arkitekturpris

Varje år delas ett kulturpris och ett kulturstipendium ut på vardera 10 000 kronor den 6 juni under kommunens nationaldagsfirande. Syftet är att uppmärksamma insatser som bidrar till att utveckla kulturlivet i Skurups kommun.
Skurups kommun har också ett arkitekturpris. Detta pris delas ut till personer, grupp eller organisationer för att uppmuntra god arkitektur i kommunen.


Kulturpris, kulturstipendium och arkitekturpris

Syftet skall vara att uppmärksamma insatser som bidrar till att utveckla kulturlivet i Skurups kommun.

Kulturpriset utdelas till person, grupp eller organisation för värdefulla insatser under längre tid inom kulturella områden såsom litteratur, musik, bildkonst, konstverk, teater, dans, textilkonst, musei- och utbildningsverksamhet, film, lokalhistorisk forskning, kulturminnesvård, eller andra jämförbara områden.

Kulturstipendium utdelas till yngre person för stöd och uppmuntran till kulturell utveckling. Stipendiet skall göra det möjligt för mottagaren att förverkliga en idé eller ett projekt. Vid bedömning prioriteras kandidatens beskrivning av hur stipendiet skall användas för utveckling och förkovran. 

 

Ansökan till priserna/stipendiet görs via kommunens e-tjänst portal "Skurups kommuns e-tjänst portal" senast den 25 april. 

Nathalie V Zimmerman tilldelas kommunens kulturpris 2022

Kulturpriset - Nathalie Zimmerman, 10 000:-,

Kommunutvecklingsberednigen har tilldelat Nathalie Zimmerman Skurups kommuns kulturpris 2022. Nathalie skapar fantastiska illustrationer som pryder både hem i form av planscher men även t-shirts.

Nathalie kommer vi se mycket av nu då hon har många fantastiska projekt på gång. Bland annat har hon gjort en illustration till en kortfilm om rörelseglädje, ett omslag för djurens rätt och har en utställning på gång. Nathalie har även löpande samarbete med kommunens kulturskola för att boosta kreativiteten till barn och ungdomar.

En glad person står på en gräsmatta med ett diplom i handen, i bakgrunden tegelbyggnad, bilar och en scen.

 

Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2023-03-07