Allsång, scen, publik, vegetation och molnig himmel.

Kultur

Kulturen i Skurup ska ge upplevelser som berikar och stimulerar. Här hittar du ett brett spektrum av olika kulturaktiviteter som sker i kommunen. Föreningar, studieförbund och kommunen erbjuder en mängd upplevelser både inom musik, dans, nycirkus, konst, föreläsningar, film och teater.

Allsång i Stadsparken - 2023

Den 5 juli och 2 augusti är det åter dags för den populära allsången i Stadsparken. Som vanligt kommer Per-Ola Sandberg med band att leda allsången. I år kommer det vara  barnarrangemang mellan kl 18:30-19:00 innan själva allsången drar igång vid kl 19:00.

5 juli kl 18:30 - "Rockis o Poppis"

2 augusti kl 18:30 - "Ugglan Ugglans modiga visor"

Varmt välkomna!

Målningar donerade till Skurups kommun

Den i Abbekås och tidigare verksamma konstnären Oskar-Albin Nilssons målningar har donerats till Skurups kommun. Personen som skänker tavlorna och som tidigare ärvts - vill vara anonym. 

- Ett kulturarv, säger Anto Tomic, kultur- och fritidschef. 

Anto Tomic berättar vidare att det nu är det upp till oss att förvalta detta på bästa sätt,  och är glad över att dessa fina verk som kommunen fått.

Tavlorna hämtades i Abbekås den 7 juli 2022 av Anto Tomic och Niklas Lindskog (lokalsamordnare). De kommer att pryda väggarna runt om i Skurup kommuns byggnader. Ta en titt på filmen när konstverken hämtades. 

 

 

Två personer med en hamn i bakgrunden och vars en tavla i famnen.
Niklas Lindskog (lokalsamordnare) och Anto Tomic (kultur- och fritidschef) i Abbekås hamn efter att ha hämtat tavlor som donerats till Skurups kommun.
Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2023-05-08