Kultur

Traditionellt nationaldagsfirande & allsångskvällar ställs in - 2020 

Med anledning av Covid-19 pandemin och regeringens restriktion om förbud mot offentliga samlingar över 50 personer, så har kommunen beslutat att ställa in såväl nationaldagsfirandet i Stadsparken samt sommarens allsångskvällar i Stadsparken och i Abbekås.

- Ett tråkigt men nödvändigt beslut utifrån rådande läge. Detta är två stora och uppskattade arrangemang i kommunen där många människor får tillfälle att mötas och glädjas tillsammans, så det är verkligen tråkigt att vi måste ställa in detta i år, men utifrån rådande läge med allmän spridning av Covid-19 så finns det inget alternativ för oss, säger Martin Kalén som är tf kultur- och fritidschef.

Utdelning av kommunens priser (idrottspriset, kulturpriset, kulturstipendiet och arkitekturpriset) och utdelning av flaggor till privatpersoner kommer ske vid senare tillfälle.

birgitta godlund konst kultur utställning
Nästa utställning: Birgitta Godlund "Kära älskade Gaia"
Utställningen pågår 6/3-31/5 på Skurups bibliotek. Vernissage 6/3 kl 18-20

Kulturen i Skurup ska ge upplevelser som berikar och stimulerar. Här hittar du ett brett spektrum av olika kulturaktiviteter som sker i kommunen. Föreningar, studieförbund och kommunen erbjuder en mängd upplevelser både inom musik, dans, nycirkus, konst, föreläsningar, film och teater.

made in skurup kultur
Made in Skurup flyttas till hösten 2021 med anledning utav rådande Covid-19.
Deltagare 2021 är: Simon Ekberg, musiker, Johan Ring, författare, Sonja Skibdahl, musiker, Hanna Stockzell, musiker, Helene Toresdotter, fotograf och Dick Örnå, musiker.
Kommande utställningar 2021

Med anledning av rådande restriktioner är kommande utställningar inställda.
Vi återkommer när restriktionerna lättar.

Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2021-03-02