Kosläpp

Den 22 april 2023 var det kosläpp! I år kunde alla barn och vuxna med barnasinnet kvar följa dockusåpan Stjärn-TV, som handlar om en nyhetsredaktion som anlitats av Skurups kommun för att rapportera om kosläppet. 

Välkommen - håll i hatten!

Häng med Stjärn-tv inför kosläppet 

Här kan du se en dockusåpa för våra minsta invånare, och för alla vuxna med barnasinnet kvar.

Stjärn-tv, del 2

- Se sista avsnittet på egen risk :)

Kommer det chokladmjölk från bruna kor? Vilken mage äter korna chips med? Kommer Dennis Jönssons nerver att stå pall för mötet med korna? Skrapar Ferdinand en turlott, eller somnar han ifrån hela sändningen? Kommer Klara att kunna valla sin redaktion i rätt riktning?

Efter andra avsnittet drar Skurups kommun sig ur avtalet med Stjärn-TV, då reportageserien inte blev den djuplodande faktasatsning man hade beställt. Orsaken som anges är ”samarbetssvårigheter”. Vi väljer att ändå visa avsnitt två, då det trots allt bedöms ha ett visst värde. 

Tips. Slå på textning via "CC".

Stjärn-tv, Del 1

- Mu är det dags!

Följ med den flygande reportern Dennis Jönsson när han lyckas resa mellan två länder på sin väg till Nils Holgerssongymnasiets kor. Som tur är finns Ferdinand och Klara på nyhetsredaktionen och ställer allt till rätta – eller blir det bara ännu värre? 

Poppa popcornen och gör dig redo för stor dramatik! En dockusåpa för våra minsta invånare, och för alla vuxna med barnasinnet kvar, så på med  säkerhetsbältet – nu blir det åka av!

Tips. Slå på textning via "CC".

 

Teaser

De knivskarpa essen på Stjärn-TV presenterar sig. Ett gäng som verkligen (inte) har koll på läget har fått i uppdrag av Skurups kommun att rapportera inför kosläppet den 22 april. Just nu ligger de i startgroparna. Häng med när de drar ut på reportage, för då blir det åka av! En dockusåpa för våra minsta invånare, och för alla vuxna med barnasinnet kvar. Se teasern och häng med i svängarna!

 

 

Om nyhetsredaktionen på Stjärn-TV 

Tre dockor och en gul badanka sittandes med landskapsvy genom fönster i bakgrunden.

 

Vad är det som står på? Kaos och kalabalik råder på nyhetsredaktionen som Skurups kommun har anlitat för att rapportera inför skosläppet, eller… nej! Kosläppet var det visst! Hjältarna på Stjärn-tv kämpar med att få ihop det. En dockusåpa för alla barn och för vuxna med barnasinnet kvar! Snart drar den igång… håll koll här och i kanalerna - håll i hatten!

 

Skurups största evenemang

Nils Holgerssongymnasiet har sedan flera år tillbaka anordnat kosläpp under vårterminen i Skurup. Kosläppen från 2020 och 2021 finns att se på vår youtube kanal. Kosläppet 2019 var välbesökt och uppmärksammades av bland annat nyhetsmedier. Ett av många bra reportage från det året visades i Sveriges Television:

För mer information, kontakta:

Intendent Jörgen Hagefjord
Tel: 0411-53 64 44
 
Ladugårdsförman Göran Thorsson.
Tel:  0738-560 277

Se vårt kosläpp från 2021

Den 20 april i år släppte vi ut korna i gröngräset efter att de varit inne sen i novembermånad. Vi smygtittade även i stallet innan. Se filmen nedan.

Nils Holgerssons kosläppsfilm finns även på 

Filmades i marknivå

År 2021 levererades kosläppet via streaming - så att alla satt på första parkett. Tidigare år har det varit många besökare som inte har kommit tillräckligt nära för att hinna se kornas glädje, men i år såg alla lika bra.

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2023-06-09