Kosläpp

Släpp loss korna, det är vår! Välkommen till webbsidan för kosläpp. I år direktsänds kosläppet på nätet, därmed sitter alla på första parkett när korna släpps ut i hagen. I år är det inte möjligt att fysiskt besöka oss, med hänsyn till covid-19. Men inspelningen går att se här på sidan i efterhand för de som inte kan följa direktsändningen.

Här kan du se kosläppet i efterhand:

När, var, hur?

Datum: 22 april

Tid: 12.30

Nils Holgerssons kosläpp streamas live på: 

Skurups största evenemang

Nils Holgerssongymnasiet har sedan flera år tillbaka anordnat kosläpp under vårterminen i Skurup. Senaste kosläppet 2019 var välbesökt och uppmärksammades av nyhetsmedier. Ett av många bra reportage från förra året visades i Sveriges Television:

Familjefest

Kosläppet har genom åren samlat många besökare och evenemanget har blivit ett populärt utflyktsmål för alla åldrar.

– Det är ett evenemang som vuxit och blivit oerhört omtyckt under de senaste 15 åren. Det brukar locka 10 000 människor och är årets familjefest, en otrolig stämning och atmosfär, säger Göran Thorsson.

Filmas i marknivå

I år används avancerad teknik för att kunna leverera årets kosläpp via streaming - så att alla sitter på första parkett, och Göran Thorsson fortsätter: 

– Vi kommer att filma eventet i marknivå så att alla som ser sändningen kommer att ha känslan av att stå intill staketet och följa korna på nära håll. Tidigare år har det varit många besökare som inte har kommit tillräckligt nära för att hinna se kornas glädje, men i år kommer alla att se lika bra.

Att det råder stort intresse för vår sändning råder det ingen tvekan om - följ med den 22 april då det händer!
 

För mer information, kontakta: 

Intendent Jörgen Hagefjord
Tel: 0411-53 64 44
 
Ladugårdsförman Göran Thorsson.
Tel:  0738-560 277
Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2020-04-24