Kosläpp

I år blir det kosläpp! Som vi längtat efter att få bjuda in er till detta vårliga evenemang.

 

På Nils Holgerssongymnasiet släpps korna ut lördagen den 23 april. Korna släpps i två omgångar klockan 11.00 samt klockan 14.00. Att se korna springa ut på sitt första grönbete för året är en fantastisk syn. Korna hoppar runt och spritter av lycka! 

Gården är öppen mellan klockan 9.30 – 16.00. Skolan visar sina gymnasieprogram inom bygg och anläggning, fordon och transport, naturbruk och gymnasiesärskolan.

Parkering 20 kr.

Utöver kosläpp kommer det att finnas försäljning av grillad korv, traktoråkning, prova-på-maskiner samt olika djur att titta på och klappa om man vill. Skånemejerier är på plats och bjuder barnen på mjölk så långt lagret räcker.

Vi kan garantera att vårkänslorna smittar av sig.

Välkomna!

Se vårt kosläpp 2021

Den 20 april i år släppte vi ut korna i gröngräset efter att de varit inne sen i novembermånad. Vi smygtittade även i stallet innan. Se filmen nedan.

Nils Holgerssons kosläppsfilm finns även på 

Filmas i marknivå

I år precis som förra året levererades årets kosläpp via streaming - så att alla satt på första parkett. Tidigare år har det varit många besökare som inte har kommit tillräckligt nära för att hinna se kornas glädje, men i år såg alla lika bra.

Skurups största evenemang

Nils Holgerssongymnasiet har sedan flera år tillbaka anordnat kosläpp under vårterminen i Skurup. Kosläppen från 2020 och 2021 finns att se på vår youtube kanal. Kosläppet 2019 var välbesökt och uppmärksammades av nyhetsmedier. Ett av många bra reportage från det året visades i Sveriges Television:

För mer information, kontakta:

Intendent Jörgen Hagefjord
Tel: 0411-53 64 44
 
Ladugårdsförman Göran Thorsson.
Tel:  0738-560 277
Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2022-04-22