Kommunikationer

Skurups kommun har ett ypperligt geografiskt läge på den skånska sydkusten med goda kommunikationer i alla väderstreck.

 

Tågstopp Malmö-Lund 22/9 till 2/10

Från fredag 22 september kl. 4.30 till måndag 2 oktober kl. 4.30 arbetar Trafikverket med fyrspårsutbyggnaden mellan Malmö och Lund. Tågen mellan Lund och Malmö är inställda. Bussar ersätter. Tänk på att det tar längre tid att resa med buss än med tåg.
 
Tågtrafiken Skurup-Svedala-Malmö samt Skurup-Ystad-Simrishamn påverkas inte av arbetet utan kör som vanligt. 
 

Buss

Skurups tätort har goda bussförbindelser med övriga delar av kommunen och möjliggör byte till tåg vid Skurups station. Trafiken bedrivs till större delen som ordinarie trafik, vissa avgångar körs dock som anropsstyrd trafik och måste förbeställas minst två timmar i förväg. Se Skånetrafikens tidtabeller Öppnas i nytt fönster för samtliga avgångar.

Linje 190 förbinder Abbekås och Mossbystrand med Trelleborg och Ystad och har upp till två avgångar i timmen. I stort sett all trafik är ordinarie trafik.

Linje 302 är en anropsstyrd linje mellan Rydsgård och Skivarp, allt resande måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 305 förbinder Skurup med Skivarp och Abbekås och har en avgång i timmen. På kvällar är trafiken anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 306 är en ringlinje Skurup- Slimminge- Svaneholm -Skurup. Trafiken är anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 307 går Skurup-Skårby-Ystad och är delvis ordinarie och delvis anropsstyrd, d.v.s. måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 309 förbinder Skurup med Stenberget och enstaka avgångar går till/från Veberöd. All trafik är anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Färdtjänst

Beställs via Skånetrafikens serviceresor: 0771-77 44 11 eller vi appen.

 

Sidansvarig: Corfitz Nelsson
Sidan uppdaterad 2023-09-04