Kommunikationer

Skurups kommun har ett ypperligt geografiskt läge på den skånska sydkusten med goda kommunikationer i alla väderstreck.

 

Tågstopp Malmö Hyllie–Ystad–Simrishamn 30 och 31 oktober

Från klockan 14.00 lördagen den 30/10 till klockan 04.00 måndag 1/11 är det tågstopp på sträckan Hyllie-Ystad-Simrishamn, orsaken är att Trafikverket utför underhållsarbeten. Buss ersätter och sök din resa i Reseplaneraren, räkna med längre restid.
 

Tågstopp Svarte-Simrishamn 1/11-12/12

Trafikverket rustar upp och förbättrar järnvägen på Österlenbanan. Arbetet pågår från måndag 1 november till söndag 12 december. Alla tåg på sträckan Svarte–Ystad–Simrishamn är inställda. Bussar ersätter från Svarte, sök din resa i Reseplaneraren och räkna med längre restid.  
 
Observera att tågtrafik till och från Skurup och Rydsgård mot Malmö/Lund inte påverkas utan går som vanligt.
 
 

Tåg

Pågatågen har trafik från Skurup och Rydsgård i riktning mot Malmö-Lund, samt mot Ystad och Simrishamn. Byte till tåg mot Köpenhamn, övriga Skåne, Blekinge, Halland samt långdistanståg görs i Malmö. Större delen av dagen har pågatågen två avgångar per timme i vardera riktningen. För trafik till Simrishamn gäller en avgång i timmen. Läs mer om tidtabeller på Skånetrafikens hemsida.

Buss

Skurups tätort har goda bussförbindelser med övriga delar av kommunen och möjliggör byte till tåg vid Skurups station. Trafiken bedrivs till större delen som ordinarie trafik, vissa avgångar körs dock som anropsstyrd trafik och måste förbeställas minst två timmar i förväg. Se Skånetrafikens tidtabeller för samtliga avgångar.

Linje 190 förbinder Abbekås och Mossbystrand med Trelleborg och Ystad och har upp till två avgångar i timmen. I stort sett all trafik är ordinarie trafik.

Linje 302 är en anropsstyrd linje mellan Rydsgård och Skivarp, allt resande måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 305 förbinder Skurup med Skivarp och Abbekås och har en avgång i timmen. På kvällar är trafiken anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 306 är en ringlinje Skurup- Slimminge- Svaneholm -Skurup. Trafiken är anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 307 går Skurup-Skårby-Ystad och är delvis ordinarie och delvis anropsstyrd, d.v.s. måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Linje 309 förbinder Skurup med Stenberget och enstaka avgångar går till/från Veberöd. All trafik är anropsstyrd och måste förbeställas minst två timmar i förväg.

Taxi

Skurups Taxi: 0411-456 00

Färdtjänst

Beställs via Skånetrafikens serviceresor: 0771-77 44 11.

 

Sidansvarig: Corfitz Nelsson
Sidan uppdaterad 2021-10-20