Kommunfakta

Skurups kommun med runt 16 500 invånare ligger naturskönt på den skånska sydkusten. Med hjärta och engagemang för livskvalitet, trygghet och utveckling skapar vi platsen där vi lever, verkar och växer - tillsammans. Skurups kommun är platsen för det goda livet.

 

Arbetsliv och näringsliv

Många av våra invånare arbetar i Malmö, Ystad, Lund och Köpenhamn men vi är också en stark företagarkommun, med fler företagare än riksgenomsnittet i förhållande till folkmängden.

I Svenskt näringslivs ranking över näringslivsklimatet 2022 placerade våra företagare oss på plats 23 i Sverige.

Utbud och service

I Skurups kommun finns det väl utbyggd kommersiell och offentlig service, dels genom ett rikt utbud av företag i alla branscher, dels via de företag som samlas på Skurups handelsplats, en yta på 25 000 kvm alldeles intill E65 mellan Malmö och Ystad.

Kommunikationer

Skurup har goda kommunikationer med Pågatågstrafik Malmö-Ystad som går varje halvtimme. Vi befinner oss nära flygplatserna Sturup och Kastrup, till färjor till Polen och Tyskland från Ystad respektive Trelleborg samt tågförbindelse till Köpenhamn.

Boende och rekreation

Inom kommunen finns varierande boendemiljöer vilket ger möjlighet till god livskvalitet. Vår kuststräcka mäter 15 kilometer, med härliga badstränder vid Bingsmarken och Mossbystrand och två små hamnar med kaféer och restauranger.

För rekreation och fritid finns inbjudande strövområden, vackert kulturlandskap, rikt föreningsliv, fina museer och mycket mer.

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-10-05