Kommunfakta

Framtidskommunen mitt i en dynamisk gränsregion. Skurups kommun med drygt 16 500 invånare ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås - en central plats i Öresundsregionen och norra Europas mest dynamiska region.

 

Service, miljö och näringsliv

Det finns en väl utbyggd kommersiell och offentlig service och ett gott näringslivsklimat. Inom kommunen finns varierande boendemiljöer vilket ger möjlighet till god livskvalitet. Här finns härliga badstränder vid Bingsmarken och Mossbystrand, inbjudande strövområden, ett vackert kulturlandskap, ett rikt föreningsliv, fina museer och mycket mera.

Kommunikationer

Skurup har goda kommunikationer med pågatågstrafik Malmö-Ystad som går varje halvtimme. Vi har närhet till flygplatserna Sturup och Kastrup, och till färjor till Polen och Tyskland från Ystad respektive Trelleborg samt tågförbindelse till Köpenhamn.

Nya forskningscentrum får stor betydelse

Två forskningscentrum i Lund, ESS och Max IV-laboratoriet, beräknas få stor betydelse och påverkan på regionen bland annat vad gäller nya arbetstillfällen, ökad sysselsättning inom handel och näringsliv och behovet av bostäder för dem som ska arbeta på/besöka anläggningarna. 

Sidansvarig: Matilda Ramsten
Sidan uppdaterad 2022-09-21