Stäng

Från och med nu finner du artiklar och reportage på skurup.se och inte i vårt tidigare digitala kommunmagasin Inblick

I Skurups kommun brinner vi för att ge invånarna så bra information som möjligt om det som pågår i verksamheterna – nya tjänster, förändringar och goda exempel. Vi hoppas kunna ge inblick i det arbete som pågår varje dag året runt för att erbjuda invånarna bästa möjliga service. Från och med nu kommer du att kunna läsa artiklar och reportage under rubriken "Nyheter" på startsidan på skurup.se.

En reporter står bakom en kamera på stativ. Ljus bakgrund.

Sedan många år tar vi med oss läsaren in bakom kulisserna i Skurups kommuns verksamheter. Vi blandar aktuella reportage med ”så funkar det”- artiklar, och det tänker vi fortsätta med.

Med nyproduktionen av Skurups kommuns webbplats skurup.se öppnades möjligheten att hålla all vår redaktionella kommunikation samlad. Därför kommer du framöver att kunna läsa nyhetsartiklar på skurup.se Länk till annan webbplats. från startsidan, under rubriken ”Nyheter” och inte på webbplatsen inblickskurup.se.

Med en numera fullt tillgänglighetsanpassad webbplats finns inte längre behovet att låta Inblick finnas varken under egen domän (webbadress) eller på en webbplats designad för produkten.

Vi fortsätter att som vanligt föra ut artiklarna i de sociala kanalerna.

Förflyttningen innebär en rad fördelar:

  • Allt på ett ställe - omedelbar koppling mellan artikel och kontakt med den verksamhet som vi berättar om. Du befinner dig hela tiden på en och samma webbplats.
  • De flesta läser materialet via smartphone - den nya webbplatsen skurup.se erbjuder våra invånare ett mobilanpassat gränssnitt och förbättrad funktionalitet.
  • Sökbarheten - då vi vet att många av de som besöker skurup.se börjar sin resa på Google eller annan sökmotor, bidrar artiklar och reportage till att öka trafiken till skurup.se, vilket i sin tur ökar sökbarheten för det övriga materialet på webbplatsen.
  • Tillgängligheten - på skurup.se finns Talande webb, ett hjälpmedel som gör att du kan få allt innehåll uppläst samtidigt som texten markeras visuellt. Funktionen är kopplad till den Lyssna-knapp som finns i sidhuvudet på nya skurup.se.

Tack alla ni läsare som kommenterar, delar och visar engagemang för berättelserna från Skurups kommun! Det är er vi arbetar för. Tillsammans skapar vi platsen för det goda livet.

Från och med 1 januari avvecklas webbplatsen inblickskurup.se.

Frågor angående nyhetsarbetet? Välkommen att kontakta oss!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: