Internat

Att bo på internat är en möjlighet för gymnasieelever som annars skulle behöva pendla långt varje dag. Det är en speciell upplevelse att bo på internat som kan vara både utvecklande och rolig. Internat gör att man träffar och umgås med elever från de olika programmen och skapar stark gemenskap och många härliga minnen för livet.

Tyvärr kan gymnsaiesärskoleeleverna i nuläget inte ansöka om boende på internatet.

Bo hemma på skolan

Vårt internat består av 3 byggnader, Bikupan, Axet och Lägenheterna som är nyrenoverade rum i markplan. Totalt har vi plats för cirka 100 boende, vilket möjliggör att nästan hälften av våra elever faktiskt kan bo hos oss om de vill. Elever kan välja mellan att bo i enkelrum eller dubbelrum. Målsättningen är att alla elever ska få ett boende som passar just dem.

Fritid med klasskamraterna

Internatpersonalen engagerar eleverna efter deras idéer och synpunkter. Vi välkomnar alla förslag som kan vara roliga att genomföra på fritiden. Vi har gym rum, pingisrum, biljardrum och musikrum. På kvällstid finns det möjlighet att mecka med sitt eget fordon. På skolans område finns en fotbollshall och vår egen idrottsförening har fotbollskvällar där. Populärt är också våra tjejkvällar där eleverna själv bestämmer innehållet för kvällen. 

Ordningsregler för trygghet

På internatet har vi ordningsregler för allas trivsel som ska följas. Ordningsreglerna hittar du i vår elevhandbok. Där hittar du även kontaktuppgifter till internatpersonalen som finns på plats mellan 15.00 och 02.30 därefter har vi jourtjänst via Avarn Security.

Familjekänsla med gemensamma måltider

Alla elever som bor på internatet äter frukost, lunch, kvällsmat och kvällsfika i vår restaurang. All mat lagas på plats och innehåller alltid ett vegetariskt alternativ samt en salladsbuffé.

  

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2023-06-22