Information - bistånd för inköp

Från och med 1 oktober 2020 påbörjas en förändring där personalen från hemtjänsten inte kommer göra dina inköp fysiskt i butik, istället beställer du dina matvaror från en extern leverantör. 

 

Stöd och råd vid beställningar

Om du behöver hjälp med att göra en beställning via dator, telefonsamtal eller e-post kan du bli beviljad hjälp av hemtjänstens personal. För den som är beviljad bistånd i form av inköp kommer hemtjänstens personal ta med sig den tekniska utrustning som behövs för din beställning och hjälper dig att beställa så länge behovet finns.

Du får dina matvaror levererade till dörren. Om du behöver hjälp att packa upp dina varor, kan du även ansöka om hjälp med uppackning av varor.

Personalen från hemtjänsten hjälper dig gärna med tips och råd så att du kan välja den leverantör som passar dina behov bäst. Skurups kommun tar inte ställning till vilken leverantör som kan vara aktuell för dig.

Så går det till

Du bestämmer vilka varor du vill köpa och kan utnyttja de erbjudanden som leverantören har. Plockning och leverans av varor sköts av leverantören som sedan kör varorna hem till dig enligt leverantörens villkor. Du betalar för dina matvaror samt de avgifter som leverantören tar ut och du har även full kontroll över dina betalningar.

Frågor och fördelar

Har du frågor hur ditt bistånd för inköp ser ut kontaktar du din biståndshandläggare.

Har du frågor om hur det går till att handla kontaktar du din hemtjänstpersonal.

Behovet av hjälp med beställning och stöd vid mottagandet av varor kommer, precis som tidigare, att bedömas när det görs en översyn av ditt beslut gällande inköp.

Du får:

  • Beställa vilka varor du vill, hos den leverantör du önskar.
  • Beställa hur mycket och hur tunga varor du vill.
  • Möjlighet att låta dina närstående beställa varor åt dig.

I nuläget kan du välja mellan följande leverantörer:

  • ICA Nära Tores Allköp, Skivarp
  • Mathem.se
  • Nilssons matbuss

Fler leverantörer kan komma att erbjuda möjligheten framöver.

Mer information om leverantörer, tjänster och kostnader hittar du i broschyren ”Inköp i hemtjänsten”. 

Diskutera gärna de olika valen med din kontaktman i hemtjänsten.

Sidansvarig: Ola Bentzen
Sidan uppdaterad 2021-08-20