Aktuellt

Sommartider 2018

V. 25-29
Måndag 17.00-21.00
Onsdag 17.00-21.00
Fredag 17.00-23.00

Stängt v. 30-31
Öppet som vanligt v. 32

Fritidsgården i Skivarp och Rydsgård stängt v. 27-31

Skolavslutningsfest på Gummifabriken

Tack alla fina ungdomar för en fantastisk skolavslutningsfest på Gummifabriken. Vi önskar en skön sommar och välkomnar er till de spännande aktiviteter som Skurups kommun erbjuder under sommarlovet.

​Se film från skolavslutningsfesten här!

Se programmet för Supersommar 2018 här!

(klicka på bilden)
Skolavslutning 2018

Kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Skurups Kommun.

Gummifabriken, Kulturskolan, Skurups bibliotek, Kultur och Fritid bjuder under sommaren 2018 kommunens barn och unga på en riktig ”Supersommar”, där ett fullspäckat program proppat med fritidsaktiviteter utlovas under parollen ”något för alla”. Utifrån ungdomars önskemål, delaktighet och inflytande kan man som ung under sommarlovet delta i aktiviteter som t ex danskollo, gokart, skate, midsommarfest, cykla på Ven, allsång, fiske på Öresund, utflykt till Ullared, laserdome, Tosselilla, idrottens dag, äventyrsgolf, judo, parkour, filmvisning, ridning, streetdance mm.

I vanlig ordning är det anmälan och i vissa fall medgivandeblankett för deltagande i aktiviteterna. Aktiviteterna är gratis och det är ”först till kvarn” som gäller!

OBS! Glöm inte sista anmälningsdatum!

Se hela programmet här (PDF-fil)

Supersommar 2

Skolavslutningsfest på Gummifabriken 

Sommaren står för dörren och det efterlängtade sommarlovet likaså. Vi firar det traditionsenligt på Gummifabriken fredagen den 15 juni kl. 18-24. Likt tidigare år blir det riktigt häftiga aktiviteter med ett välfyllt program med något för alla.

Årets utbud av aktiviteter under kvällen på vår utomhusarena är bland annat en gigantisk 56 meters hinderbana, Wipe out, bullriding, sumobrottning, fotbollsprickskytte och mycket, mycket mer. Precis som förra året åker en uppsamlingsbuss runt i kommunen, hämtar och lämnar ungdomar i Abbekås, Skivarp, Rydsgård och Slimminge där alla ges möjlighet till att vara med på årets grymmaste party!

Turlista:
Abbekås (affären)17.00
Mölleskolan 17.15
Hallenborgskolan 17.30
Slimmingeby skola 17.45

Buss åter i motsatt turrunda från Gummifabriken kl. 23.00. Personal åker med på båda turerna.

För dem som känner för utmaningar kommer vi under kvällen att ha en 5-kamp där du som ung kan delta med dina kompisar. Vi grillar hamburgare med bröd, lyssnar på livemusik, dansar, samt bjuder på andra roliga utmaningar och överraskningar. Kom till Gummifabriken och fira in sommaren med oss! Gummifabriken i samarbete med skola, socialtjänst, polis, fritid, Lions Club Skurup, BRÅ i Skurup, Kalasborgen m fl.

Allt är gratis!
Ålder 13-20 år!
Drogfritt såklart!

Välkomna!

skolavslutning2018.jpg

Påsklovskul i Skurups Kommun

Kommunens Kultur- och fritidsverksamheter Biorama, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Fritidsgårdarna, Kulturskolan, Kultur- och fritid välkomnar dig som ung till en fartfylld vecka med massor av aktiviteter. Under vecka 13 (påsklovsveckan) kan du botanisera ur ett fullspäckat program under parollen ”något för alla”, för en aktiv och sund fritid!

Obs! Vissa av aktiviteterna kräver föranmälan och har begränsat antal platser.

Se hela programmet här...

Välkomna!

Påsklovskul 2018

Sportlovskul för unga i Skurups Kommun


Skurups Kommun och föreningarna välkomnar dig som ung till en fartfylld vecka med massor av aktiviteter. Under vecka 8 kan du t ex spela fotboll, handboll, innebandy, bowling, åka segway, prova på judo, taekwondo, luftgevärsskytte eller vandra i Svaneholm. Programmet är fullspäckat, med något för alla för en aktiv och sund fritid! Obs! Vissa av aktiviteterna kräver anmälan och har begränsat antal platser.

Se hela programmet här (PDF-fil öppnas i nytt fönster).

Välkommen!

Sportlov 2018

Välkomstparty på Gummifabriken


Gummifabriken önskar sina nya besökare födda 2007 (det året man fyller 11 år) och uppåt varmt välkomna till årets upplaga av ”välkomstpartyt” torsdagen den 1 februari kl. 15.00–21.00. Under kvällen har vi disco med det senaste från musikvärlden samtidigt som vi har godisregn och andra spännande överraskningar. Redan från öppningsdags kan man anmäla sig och delta i massor av aktiviteter. Vi minglar med snacks och tilltugg. Husets verksamheter är öppna just för dig denna helkväll!

Gratis nyckelband till alla besökare!

Välkomna!

Välkomstfest 2018

Julfest på Gummifabriken


Efter förra veckans lyckade luciafest avslutar vi detta fantastiska verksamhetsår med en hejdundrans julfest här på Gummifabriken. På torsdag den 21 december kl. 15-21 kommer vi att få besök av tomten som överraskar med julsånger och delar ut julklappar till dem som så önskar. Vi kommer ha julpyssel med tävling i att bygga det snyggaste pepparkakshuset, rimstugan är öppen pysselverkstan likaså. Ta på tomtemössan, kom till Gummifabriken och dansa kring granen!

Ordinarie åldersgränser och tider.

Drogfritt och gratis såklart!

GOD JUL, GOTT NYTT ÅR och välkomna tillbaks till ett nytt spännande och innehållsrikt år 2018.

Gummifabriken och Fritidsgårdarna är öppna som vanligt under jul och nyår med undantag för 25/12, 26/12 samt 1/1 då verksamheterna är stängda.

Julfest 2017

”Lussevaka” på Gummifabriken

Gummifabriken bjuder in till årets Luciafirande fredagen den 8 december kl. 18.00-24.00. Denna helspäckade afton bjuder som vanligt på luciamys, hembakta lussekatter, pepparkakor och glögg men också på livemusik i form av Skurups folkhögskolas grymmaste musikelever. Välkomna till en fantastisk kväll!

Drogfritt såklart!

Åldersgräns 13-20 år!

Lucia 2017

Skapande skola på Gummifabriken

Skapande skolas filmprojekt är i full gång för alla årskurs 6 i kommunen. Eleverna har under heldagar på Gummifabriken fått arbeta med animering, manus, dramaturgi etc. för att skapa sina egna helt egenproducerade filmer.

Här ett nedslag under Rutgerskolans dag på Gummifabriken. Alla medverkande har gett sitt godkännande till medverkan. Klicka här för att starta filmen!

Skapande skola

Kulturlov 2017

Biorama, Fritidsgårdarna, Gummifabriken, Skurups bibliotek, Kulturskolan samt Kultur och fritid bjuder Skurups kommuns ungdomar på ett fullspäckat Kulturlov vecka 44.

Klicka här för att se hela kulturlovsprogrammet.

Obs! Vissa av aktiviteterna kräver föranmälan!
Välkomna!

Kulturlov 2017

Mässa för psykisk hälsa på Gummifabriken

Tack alla besökare och samverkanspartners för en lyckad dag på Gummifabriken. Se filmklipp från mässan här.

Psykisk hälsa

Psykisk hälsa 2

Lucia 2017

Gummifabriken i samverkan med Lions Club Skurup bjuder in alla ungdomar födda 2003 eller äldre till att delta i årets luciakör. Anmälan görs på Gummifabriken senast 13 oktober. Välkomna!

Vernissage för Gummifabrikens arbete med skapande skola på Skurups bibliotek.

Street

Sommaröppettider 2017

Gummifabriken v. 25-29
Måndagar 17.00-21.00
Onsdagar 17.00-21.00
Fredagar 17.00-23.00 (midsommarafton stängt)
(Stängt v.30-31)
(Fritidsgården i Rydsgård och Skivarp stängt v.27-31)

Supersommar 2017

Gummifabriken, Kulturskolan, Skurups bibliotek och Fritid bjuder under sommaren 2017 kommunens ungdomar på en riktig ”Supersommar”, där ett fullspäckat program proppat med fritidsaktiviteter utlovas under parollen ”något för alla”. Utifrån ungdomars önskemål, delaktighet och inflytande kan man som ung under sommarlovet delta i aktiviteter som t ex danskollo, cirkusläger, gokart, skate, midsommarfest, höghöjdsbanan i Ängelholm, hästridning, fiske på Öresund, utflykt till Ullared, Kiviks marknad, Tosselilla, kanotpaddling, golf, spa, klättring, sommarrodel på Hallandsåsen mm.

I vanlig ordning är det anmälan och i vissa fall medgivandeblankett för deltagande i aktiviteterna. Aktiviteterna är gratis och det är ”först till kvarn” som gäller! Medgivandeblankett finner ni i högerspalten.

Se hela programmet här (PDF-fil öppnas i separat fönster)


Supersommar 2017

Bilder från MöTis på Gummifabriken

Tack till alla besökare på tisdagens MöTis på Gummifabriken. En fantastisk kväll med över 100-talet besökare förgyllde kvällen med spännande möten och trevliga samtal. Ett stort tack också till Kulturskolans duktiga elever och lärare som spelade så fint!

Mötis på Gummifabriken 1
Kulturskolans duktiga elever och lärare underhöll under kvällen.

Mötis på Gummifabriken 2
Besökarna fikade, pratade, spelade spel och fyllde i blanketter.

Musikvideoproduktion på Gummifabriken

Skapande skola musikvideo

Gummifabriken hade i onsdags premiärvisning för alla årskurs 9 skapande skola som jobbat med musikvideoproduktion under våren. Under flera veckors tid har ungdomarna på Gummifabriken arbetat med musik, texter, studioinspelning, redigering mm under parollen ”Inkludering/Integrering”. En härlig kick off med massor av musik, känslor och härliga texter förgyllde denna dag där lokalerna var fyllda till bristningsgränsen. 

Vidare under kommande vecka kommer eleverna marknadsföra sin video på Youtube för att få så många visningar som möjligt för sin musikvideoproduktion. Vinnaren belönas med en slant till klasskassan.

Se alla musikvideos genom att klicka på länkarna nedan.

Mackleanskolan 9A

Mackleanskolan 9B

Mackleanskolan 9C

Mackleanskolan 9D

Mackleanskolan 9E

Mackleanskolan 9F

Alléskolan

Påsklovskul på Gummifabriken och Fritidsgårdarna i Rydsgård och Skivarp

Påsklovet står för dörren och Fritidsgårdarna har som vanligt utifrån ungdomars önskemål och efterfrågan tagit fram ett program med ”något för alla”. Under vecka 15 kan du som ungdom bl a hänga med till Malmös grymmaste inomhuspark för hoppning, åka till Ystad badhus, köra radiostyrda bilar eller delta i Gummifabrikens kulinariska knytkalas. Här finns något för alla, för en aktiv och sund fritid!

Påsklovskul 2017

Gummifabriken

Jump Trampoline Park i Malmö
Malmös nya trampolinpark! – en ny häftig upplevelse på nära 3000 kvm! Vare sig du är nybörjare eller proffs, liten eller stor, har du möjlighet att ta del av spännande utmaningar i en social, lärorik och aktiv miljö. Vi samlas på Gummifabriken för gemensam färd till trampolinparken. Gummifabriken bjuder på resa och entré. Medgivandeblankett från målsman krävs, hämtas på Gummifabriken och lämnas senast fredagen 7/4. OBS! Begränsat antal platser!
Ålder: 13-20 år
Tid: Måndag 10/4 kl. 10.00-14.00 (samling på Gummifabriken kl. 10.00)
Plats: Jump Trampoline Park i Malmö
Övrigt: Föranmälan krävs!

Bio på Biorama
Vi promenerar gemensamt från Gummifabriken ner till kommunens lokala biograf Biorama som vi kvällen till ära har alldeles för oss själva! Utifrån era önskemål visar vi sen er favoritfilm. Medtag godis, snacks eller annat efter eget önskemål. OBS! Denna aktivitet arrangeras av Gummifabriken i samverkan med Biorama men ingår inte i Bioramas ordinarie utbud.
Ålder: 11-20 år
Tid: Tisdag 11/4 kl. 17.00-19.00
Plats: Biorama
Övrigt: Ingen föranmälan!

Ystad badhus
Favorit i repris enligt era önskemål! Vi samlas på Gummifabriken för gemensam resa till Ystad. Gummifabriken bjuder på resa och entré till badhuset. Ta med badkläder och handduk samt gärna egen fika! Medgivandeblankett från målsman krävs, hämtas på Gummifabriken och lämnas senast fredagen 7/4. OBS! Begränsat antal platser! Simkunnighet krävs!
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 12/4 kl. 09.00-14.00 (samling på Gummifabriken kl. 09.00)
Plats: Ystad badhus
Övrigt: Föranmälan krävs!

Kulinarisk afton
Gummifabriken bjuder in till knytkalas där ni själva tar med er favoritmat och bidrar till Skurups grymmaste buffé. I samråd med personalen och utifrån vissa födorestriktioner skapar vi en härlig blandning av smaker från hela världen. Under kvällen bjuds vi på en mäktig livekonsert med djembetrummor samt en tillhörande workshop för dig som vill testa på själv. Kom hit och njut!
Ålder: 11-20 år (11-12 år 15.00-19.00)
Tid: Torsdag 13/4 kl. 17.00-19.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan!

Fritidsgården i Rydsgård

Radiostyrda bilar
Testa på att köra radisostyrda bilar på bana. Du är välkommen till Fritidsgården i Rydsgård där vi har byggt upp den grymmaste banan med de grymmaste bilarna.
Ålder: 11-20 år
Tid: Tisdag 11/4 kl. 17.30-21.00
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Övrigt: Ingen föranmälan!

Påskpyssel
Låt fantasin och kreativiteten flöda, kom till oss, pyssla och gör något trevligt inför påsken.
Ålder: 11-20 år
Tid: Torsdag 13/4 kl. 17.30-21.00
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Övrigt: Ingen föranmälan!

Fritidsgården i Skivarp

Påskbak och äggrullning
Vi bakar påskkakor och korar årets äggdrottning. Dekorera ditt ägg och delta i tävlingen som går av stapeln från Skivarps högsta backe!
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 11/4 kl. 18.30-21.30
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Övrigt: Ingen föranmälan!

Sportlovskul för unga i Skurups kommun

Nu är det efterlängtade sportlovet snart här och detta vill Gummifabriken, Fritidsgårdarna, Föreningarna, Kulturskolan, Skurups bibliotek samt Kultur och Fritid v.8 högtidlighålla med ett fullspäckat sportlovsprogram med ”något för alla”. Du som ung i Skurups Kommun kan bl a delta i aktiviteter som bowling, Ystad badhus, segway, judo, luftgevärsskytte, radiostyrda bilar, vandring i Svaneholm, fotbollsturnering, T-shirt tryck, ”inför Ung Talang”, bågskytte, teater, innebandy, reptilshow, detektivskola samt mycket, mycket mer. Här finns något för alla, för en aktiv och sund fritid!

Välkommen!

OBS! Vissa av aktiviteterna kräver föranmälan!

Se hela programmet här (PDF-fil öppnas i nytt fönster).

Sportlovskul


Välkomstfest 2017 på Gummifabriken

Gummifabriken önskar sina nya besökare födda 2006 (det året man fyller 11 år) och uppåt varmt välkomna till årets upplaga av ”välkomstfesten” torsdagen den 26 januari kl. 15.00–21.00. Under kvällen ger live DJ Rasmus från Made of Sweden oss det senaste från musikvärlden samtidigt som vi har godisregn och andra roliga aktiviteter. Redan från öppningsdags kan man anmäla sig till tävling i Singstar och Just Dance eller delta i vår populära Pinstillvekning. Vi minglar med snacks och tilltugg. Husets verksamheter är öppna just för dig denna helkväll!

Gratis nyckelband till alla besökare!

Välkomna!Christmas party på Gummifabriken

Efter förra veckans lyckade luciafest avslutar vi på torsdag 15 december detta fantastiska verksamhetsår med en riktig julfest här på Gummifabriken. Vi bjuder på julfika, julpyssel med tävling i att bygga det snyggaste pepparkakshuset, rimstuga och öppen pysselverkstad mm. Under kvällen intar också kulturskolans duktiga elever scenen och bjuder på härlig livemusik. Ta på tomtemössan, kom till Gummifabriken och dansa kring granen!

Fri ålder denna kväll!

Drogfritt och gratis såklart!Vi stödjer och samlar in till Musikhjälpen under kvällen. Ge ditt bidrag här!
GOD JUL och varmt välkomna tillbaks till ett nytt spännande och innehållsrikt 2017.

Luciafest på Gummifabriken

Gummifabriken och fritidsgårdarna bjuder in till årets Luciafirande fredagen den 9 december kl. 17.00-24.00. Denna helspäckade afton drar igång direkt kl. 17.00 med luciamys, hembakta lussekatter, pepparkakor och glögg. Kl 19.00 får vi traditionsenligt besök av Skurups Lucia som sätter oss i julstämning med glädje, värme och levande ljus.

Välkommen till lussefirande på Gummifabriken!

Drogfritt såklart!

Åldersgräns 13-20 år!SVT på Gummifabriken

SVT besökte Gummifabriken för att göra reportage kring Skurups framgångsrika modell för att rekrytera årets Lucia. Gummifabriken, Lions Club Skurup samt Skurups församling i samverkan. Inslaget sänds i SVT i samband med årets luciafirande.


(SVTs filmteam på plats på Gummifabriken)


(Årets luciakandidater har fikapaus)

Höstlovskul i Skurups Kommun

Nu är det efterlängtade höstlovet snart här och detta vill Gummifabriken, Fritidsgårdarna, Föreningarna, Kulturskolan, Skurups bibliotek samt Kultur och Fritid v.44 högtidlighålla med ett fullspäckat höstlovsprogram med något för alla. Eller vad sägs om nycirkusskola, judo, innebandy, segway, filmkollo, musikstudio, pokemon jam, golf, makeupkväll, judo eller 24-timmars LAN vilka är ett axplock ur de dryga 20-talet aktiviteter du som ungdom kan sysselsätta dig med under höstlovet 2016.

Se hela programmet här (öppnas som PDF-fil)Insparksfest på Gummifabriken


Nu är det åter igen dags för Gummifabrikens årliga och populära inspark där vi högtidlighåller höstterminens start och välkomnar hösten med dess fullspäckade program! Vi välkomnar alla som är födda ’96-´05, till en hejdundrandes fest med livemusik, tävlingar, godisregn, disco med live DJ, mm. Torsdagen den 6 oktober kl. 15.00 går startskottet till årets upplaga av ”insparken”!

Som vanligt gratis och drogfritt!

Vi bjuder på snacks och tilltugg!Luciaaudition på Gummifabriken

Sökandet efter årets Lucia är i full gång. Gummifabriken i samverkan med Lions Club Skurup samt Skurups församling välkomnar dig som är född 2002 eller tidigare till audition på Gummifabriken 13/10 samt 14/10 kl 18.00. Tveka inte utan sök nu! Även du som varit med tidigare år!Gummifabriken - Tillsammans för psykisk hälsa!

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne 10-16 oktober 2016 arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. Kom och visa att du gör skillnad. Psykisk hälsa handlar om - och berör oss alla.

Varmt välkomna till Gummifabriken tisdagen den 11 oktober kl. 14.00-19.00

Klicka här för program i PDF-formatSupersommar 2016!

Gummifabriken bjuder under sommaren 2016 kommunens ungdomar i åldern 13-20 år på en riktig ”Supersommar” där ett fullspäckat program proppat med fritidsaktiviteter utlovas. Utifrån ungdomars önskemål, delaktighet och inflytande har vi under veckorna 25-31 tagit fram ett program med ”något för alla” som pågår under hela sommarlovet. Utöver Gummifabrikens ordinarie verksamhet med reducerade sommaröppettider kan du som ungdom delta i aktiviteter som t ex Gummifabrikens årliga midsommarfest, höghöjdsbanan i Ängelholm, segling på Östersjön, Tosselilla, skatedag på Åvalla skatepark i Ystad, Skånes djurpark, äventyrscampen i Sövde, gocart, fotbollsgolf, djurens dag, fiske på Öresund, Ales stenar mm.

I vanlig ordning krävs medgivandeblankett för deltagande i de flesta av aktiviteterna, där sista anmälningsdag är 23 juni. Medgivandeblankett laddas ner här på skurup.se (se högerspalten) eller hämtas på Gummifabriken. Ifylld blankett lämnas till Gummifabriken.

Aktiviteterna är gratis och det är ”först till kvarn” som gäller!

Sommaröppettider 2016
Gummifabriken v. 25-31
Måndagar 17.00-21.00
Onsdagar 17.00-21.00
Fredagar 17.00-23.00 (midsommarafton stängt)

(Fritidsgården i Rydsgård och Skivarp stängt v.27-31)Midsommarfest
Favorit i repris! Som ett led i ungdomars delaktighet och inflytande arrangerar vi åter igen vår populära midsommarfest! Vi bjuder på god midsommarmat, dansar kring midsommarstången, spelar musik, har roliga tävlingar och lekar!
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 22/6 kl. 17.00-21.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ta med ett glatt humör samt kläder efter väder!

Skatedag på UG i Ystad
Häng med till skateparken Åvalla i Ystad för en skön utedag samt för ett besök på Ungdomens hus! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på lättare fika under dagen.
Ålder: 13-20 år 
Tid: Måndag 27/6 kl. 12.30-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på skurup.se. Ifylld blankett lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni. 

Höghöjdsbanan i Ängelholm
Åk med till Ängelholm och testa dina ”skills” på höghöjdsbanan! Under dagen provar vi på klättring, åker linbana och gör många andra spännande aktiviteter! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på lättare lunch under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 28/6 kl. 09.00-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på skurup.se. Ifylld blankett lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.

Segling i Abbekås
En dag på böljan den blå! Häng med till Abbekås, ta på flytvästen och testa segling med optimistjolle under guidning av riktig instruktör! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på lättare fika under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 29/6 kl. 13.00-16.00 
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på skurup.se. Ifylld blankett lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.

Skånes djurpark
Häng med på en heldag till Skånes djurpark! Vi möter djuren, grillar och upptäcker spännande saker! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på lättare lunch under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Torsdag 30/6 kl. 09.00-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på skurup.se. Ifylld blankett lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.

Sommarbio
Fredagsmys ”deluxe”! Köp med ditt favoritgodis och kom till gummifabriken för filmmaraton, vi bjuder på hembakat!
Ålder: 13-20 år
Tid: Fredag 1/7 kl. 17.00-23.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan.

Äventyrscampen
Äventyrscampen i Sövde har satt ihop en 7-kamp till er ungdomar som vill och vågar testa sina gränser! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på grillat under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Måndag 4/7 kl. 13.00-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på skurup.se. Ifylld blankett lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.

Fiske på Öresund
Vi testar fisket på Öresund och ser om vi får napp! Gemensam färd till Limhamn för fiske med turbåten M/S Pelle! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på lättare lunch under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 5/7 kl. 07.30-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på Skurup.se den lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.

Gokart
Inte börjat med körkortet än? Du kan vara lugn! Nu kan du testa på att köra gokart som en ”warmup” inför uppkörningen! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på lättare fika under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 6/7 kl. 13.00-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på Skurup.se den lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.

Tosselilla
Era böner har blivit hörda! Vi åker än en gång till populära Tosselilla för att roa oss, sola, bada, titta på djur och grilla! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på grillat under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Torsdag 7/7 kl. 09.00-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på Skurup.se den lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.

Unplugged på Gummifabriken
Utemyskväll i musikens tecken! Filtar, kuddar, musik och grillat! Det låter väl ”gött”! Vill du spela eller sjunga en låt är det bara att hänga på, musikinstrument finns!
Ålder: 13-20 år
Tid: Fredag 8/7 kl. 17.00-23.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan.

Djurens dag
Efter förra årets lyckade ”djurens dag” får vi åter igen besök från terrariet i Malmö som kommer till Gummifabriken med flera av sina exotiska djur! Spindlar, ormar och andra kräldjur utlovas för den som är modig nog att…!
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 13/7 kl. 18.00-20.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan.

Badets dag
Packa era badkläder, möt upp oss på Gummifabriken för gemensam promenad till utebadet i Skurup. Vi grillar, spelar fotboll, volleyboll, chillar och gör vad som faller oss in! Gratis entré för er i Gummifabrikens sällskap.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 20/7 kl. 11.00-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan.

Fotbollsgolf
Fotboll eller golf? Varför inte båda på samma gång! Häng med på en match fotbollsgolf till Söderto fotbollsgolf i Hörby. Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på lättare lunch under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 27/7 kl. 11.00-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på Skurup.se den lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.

Ales stenar
Havet, fika, sol, promenad, glass och skönt sällskap! Följ med oss på en mysig utflykt till Ales stenar vid Kåseberga! Gemensam avfärd från Gummifabriken, vi bjuder på lättare lunch under dagen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 3/8 kl. 11.00-16.00
Plats: Samling på Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas på Gummifabriken eller på Skurup.se den lämnas på Gummifabriken senast torsdagen den 23 juni.


Påsklovskul på Gummifabriken och Fritidsgårdarna i Rydsgård och Skivarp

Sportlovet har knappt hunnit över förrän påsklovet står för dörren. Fritidsgårdarna har som vanligt utifrån ungdomars önskemål och efterfrågan tagit fram ett program med parollen ”något för alla”. Under vecka 12 kan du som ungdom delta i Gummifabrikens populära 24-timmars LAN, prova på Thaiboxning, påskpyssla i alla dess former, köra radiostyrda bilar på inomhusbana, som tjej vara med på Gummifabrikens tjejkväll/övernattning, köra Segway, spela biljard, FIFA och mycket mer.

Se info om aktiviteterna nedan!


 

Gummifabriken

Påsk LAN
Favorit i repris! Som ett led i ungdomars delaktighet och inflytande kör vi åter igen vårt populära 24-timmars LAN. Nytt för denna gång är att du kan testa på att Lana under handledning av riktiga ”lanare” mellan kl. 17.00–19.00. I övrigt kör vi på som vanligt natten lång.
Ålder: 13-20 år
Tid: Måndag 21/3 kl. 15.00 till tisdag den 22/3 kl. 15.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas och lämnas på Gummifabriken senast fredagen 18 mars. Anmälningsavgift 20 kr. Inga energidrycker eller snacks innehållande nötter är tillåtna. OBS! Begränsat antal platser så först till kvarn gäller!

Påskpyssel
Kom och pyssla med oss på Gummifabriken! Vi målar ägg, tillverkar påskkort, gör smycken samt har lite sköna tävlingar!
Ålder: 13-20 år (från 11 år tom kl. 18.00)
Tid: Tisdag 22/3 kl. 15.00-21.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan!

Biljardturnering
Kom och testa dina ”skills” och delta i vår biljardturnering. Fina priser utlovas!
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 23/3 kl. 16.00-21.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan!

Tjejkväll med övernattning på Gummifabriken
Dags för en annan favorit i repris efter ungdomars önskemål och efterfrågan! Tjejkväll med övernattning och massa spännande upptåg. Vi samlas på Gummifabriken kl. 20.00 för att ”kicka” igång kvällen som innehåller mys, ”pyjamashäng”, spa, frågelåda, pizzabak, godis, sminkkurs mm.
Ålder:13-20 år
Tid: Onsdag 23/3 kl. 20.00 till torsdag 24/3 kl. 08.30
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Anmälan på medgivandeblankett med målsmans underskrift krävs vilken hämtas och lämnas på Gummifabriken senast fredagen 18 mars. Info om övernattninsartiklar fås av personalen på Gummifabriken.

Prova på Thaiboxning
Testa den fräckaste varianten av boxning. Emma kör ett prova på- pass Thaiboxning som man sen kan anmäla sig till i en 6 gångers gratis fritidskurs. Anmälan till vidare medverkan gör man under prova på- kvällen. Ta med ombyteskläder/träningskläder.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 23/3 kl. 18.00-19.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan!

FIFA-turnering på storbild
Som avslutning på påsklovet kör vi en hederlig FIFA-turnering på storbildsskärm! Under kvällen bjuder vi på våfflor och något att dricka! Ta med dig ett glatt humör och en halvtom mage!
Ålder: 13-20 (från 11 år tom kl. 18.00)
Tid: Torsdag 24/3 kl. 15.00-21.00
Plats: Gummifabriken
Övrigt: Ingen föranmälan!

Fritidsgården i Rydsgård

Radiostyrda bilar
Vill du prova på att köra riktiga radiostyrda bilar? Då är du välkommen till Fritidsgården i Rydsgård där vi har byggt upp den grymmaste banan med de grymmaste bilarna.
Ålder: 11-20 år
Tid: Tisdag 22/3 kl. 18.00-20.00 (11-12 år mellan kl. 18.00-19.00 samt 13-20 år mellan kl. 19.00-20.00)
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Övrigt: Ingen föranmälan!

Påskpyssel
Låt fantasin och kreativiteten flöda, kom till oss, pyssla och gör något trevligt inför påsken.
Ålder: 11-20 år
Tid: Torsdag 24/3 kl. 18.00-21.00
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Övrigt: Ingen föranmälan!

Fritidsgården i Skivarp

Segway
Era böner har blivit hörda! Vi kör åter igen Segway på Fritidsgården i Skivarp. Utmana dig själv eller dina vänner på den uppbyggda teknikbanan.
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 22/3 kl. 19.00-20.30
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Övrigt: Ingen föranmälan!


Sportlovskul på Gummifabriken och Fritidsgårdarna i Rydsgård och Skivarp

Det efterlängtade sportlovet står för dörren och som vanligt så bjuder de öppna fritidsgårdsverksamheterna i Skurups Kommun på roliga och spännande aktiviteter för alla hårt jobbande skolungdomar. Gummifabriken, Fritidsgården i Rydsgård och Fritidsgården i Skivarp bjuder under lovet på ett fullspäckat program. Eller vad sägs om inspelning i musikstudio, Segway, radiostyrda bilar (RC-bilar), badresa till Ystads nya badhus, fotbollsturnering, skridskoåkning på Kockums Fritid i Malmö samt mycket, mycket mer. Här finns något för alla, för en aktiv och sund fritid!

Se fullständig information om aktiviteterna nedan!

Välkommen!


 

Radiostyrda bilar

Testa på att köra radiostyrda bilar på vår uppbyggda racingbana i sporthallen.
Ålder: 13-20 år
Tid: Fredag 26/2 kl. 19.30-21.00
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Ingen föranmälan!

Stylingkväll

Evelynn Ekblad stylist på SVT och makeupartist, stylar tjejer och killar.
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 23/2 kl. 18.30-20.30
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Ingen föranmälan!

Segway

Favorit i repris för såväl unga som äldre. Testa Segway på bana med roliga svängar och utmanande hinder.
Ålder: 11-12 år mellan kl. 18.00-19.00 samt 13-20 år mellan kl. 19.00-20.00
Tid: Tisdag 23/2 kl. 18.00-20.00 (11-12 år mellan kl. 18.00-19.00 samt 13-20 år mellan kl. 19.00-20.00)
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Ingen föranmälan!

Fotbollsturnering

Anmäl dig och dina vänner till sportlovets grymmaste fotbollsturnering.
Ålder: 11-12 år mellan kl. 18.00-19.00 samt 13-20 år mellan kl. 19.00-20.00
Tid: Torsdag 25/2 kl. 18.00-20.00 (11-12 år mellan kl. 18.00-19.00 samt 13-20 år mellan kl. 19.00-20.00)
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Ingen föranmälan!

Ystad badhus

Häng med till nya badhuset i Ystad! Vi samlas på Gummifabriken för gemensam tågresa till Ystad. Gummifabriken bjuder på tågresa, entré till badhuset samt lättare fika. Ta med badkläder och handduk! Medgivandeblankett från målsman krävs och hämtas på Gummifabriken.
Ålder: 13-20 år
Tid: Måndag 22/2 kl. 08.30-14.30
Plats: Ystad badhus, samling på Gummifabriken kl. 08.30
Föranmälan görs på Gummifabriken!

Armbandskväll

Vi tillverkar armband med olika budskap ni tycker Gummifabriken står för. Kom hit och tolka ditt eget smycke!
Ålder: 13-20 år
Tid: Måndag 22/2 kl. 15.00-21.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Inför ung talang

Nervös för sången eller koreografin? Få coachning i sång och koreografi inför Ung talang 2016. OBS! Ta med din egen bakgrundsmusik på CD-skiva.
Ålder: Alla anmälda till Ung talang 2016
Tid: Tisdag 23/2 kl. 10.00-14.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

”Surprise” kväll med Alexandra och Emma (Gummifabrikens praktikanter)

Bli överraskad med spännande upptåg och aktiviteter av Gummifabrikens praktikanter.
Ålder: 11-20 år
Tid: Tisdag 23/2 kl. 16.00-20.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Skridskoåkning på Kockums Fritid i Malmö

Häng med till ishallen på Kockums Fritid i Malmö. Ta med dina egna skridskor och hjälm eller låna utrustning på plats. Gummifabriken bjuder på tågresa, entré till ishallen, ev. skridskohyra samt lättare fika. Medgivandeblankett från målsman krävs och hämtas på Gummifabriken.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 24/2 kl. 08.30-14.30
Plats: Kockums Fritid i Malmö, samling på Gummifabriken kl. 08.30
Föranmälan görs på Gummifabriken!

Studioinspelning

Sjung in din favoritlåt i riktig musikstudio. Ta med din egen favoritbakgrund (karaoke) på CD eller USB.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 24/2 kl. 17.00-20.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Bio på ”Biorama”

Denna kväll stänger Gummifabriken den öppna fritidsgårdsverksamheten kl. 18.00. Därefter promenerar vi gemensamt ner till kommunens lokala biograf Biorama som vi kvällen till ära har alldeles för oss själva för filmvisning! Medtag godis, snacks eller annat efter eget önskemål. OBS! Denna aktivitet arrangeras av Gummifabriken i samverkan med Biorama och ingår inte i Bioramas ordinarie utbud.
Ålder: 13-20 år
Tid: Torsdag 25/2 kl. 18.00-21.00
Plats: Biorama
Ingen föranmälan!

Tacofredag

Vi inleder kvällen med att tillsammans tillaga den världsberömda ”fredagsrätten” TACO’s som vi sen också tillsammans avnjuter. Därefter fortsätter vi kvällen med film och snacks.
Ålder: 13-20 år
Tid: Fredag 26/2 kl. 17.00-23.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Välkomstfest på GummifabrikenGummifabriken önskar sina nya besökare födda 2005 (det året man fyller 11 år) och uppåt varmt välkomna till en hejdundrande välkomstfest torsdagen den 28 januari kl. 15.00–21.00. Under kvällen ger live DJ Rasmus från Made of Sweden oss det senaste från musikvärlden samtidigt som vi har godisregn och andra roliga aktiviteter. Redan från öppningsdags kan man testa på PS4, live karaoke, dans, musik, pingis, biljard och mycket annat! Vi minglar med snacks och tilltugg. Husets verksamheter är öppna just för dig denna helkväll!

Gratis nyckelband till alla besökare!

Välkomna!

Öppettider Jul och Nyår

Gummifabriken
v.52 (stängt torsdag samt fredag)
v.53 (stängt torsdag samt fredag)
v.01 (stängt onsdag)

Fritidsgården i Rydsgård
v.52 (stängt torsdag)
v.53 (stängt)

Fritidsgården i Skivarp
v.52 (stängt fredag)
v.53 (stängt)

Julfest på Gummifabriken

Gummifabriken och Fritidsgårdarna i Skurups Kommun bjuder in till årets traditionsenliga julfest. Torsdagen den 17 december kl. 15.00-21.00 firar vi in det kommande och efterlängtade jullovet med bl a besök av tomten som överraskar med julsånger och julklappar. Under kvällen kör vi maraton i julpyssel samt tävling i att bygga det snyggaste pepparkakshuset. Vidare värmer Kulturskolans elever med band upp scenen för de välkända artisterna Christian Olsson, känd från Sannex (årets Svenska dansband) samt Marcus Sjögren (Danne Stråhed och hans Dynamo.)

Ta på tomtemössan, kom till Gummifabriken och dansa kring granen!

Ålder 11-20 år, drogfritt och gratis såklart!

GOD JUL och välkomna tillbaks till ett nytt spännande och innehållsrikt år 2016.”Lusse” på Gummifabriken


Gummifabriken och fritidsgårdarna i Skurups Kommun bjuder in till Lussefirande på Gummifabriken fredagen den 11 december kl. 17.00-24.00. Kl 18.45 får vi traditionsenligt besök av Skurups Lucia som sätter oss i julstämning med glädje, värme och levande ljus. Därefter kör DJ Rasmus från ”Made of Sweden” i gång och spelar det senaste från DJ-världen. I vanlig ordning så går det att ta sig till och från Gummifabriken med gratisbuss som avgår från Abbekås (affären) kl. 17.00, Skivarp (skolan) kl. 17.15, Rydsgård (skolan) kl. 17.30 samt Slimminge (skolan) 17.45. Bussen går sen i omvänd ordning tillbaka kl. 23.00. Personal medföljer på båda turerna.

Vi bjuder på lussefika med glögg, pepparkakor och hembakta lussekatter!

Välkomna till Gummifabriken!

OBS! Ordinarie åldersgräns 13-20 år!

Höstlovskul på Fritidsgårdarna

Nu är det efterlängtade höstlovet snart här. Detta vill vi på fritidsgårdarna i Rydsgård och Skivarp samt allaktivitetshuset Gummifabriken v.44 högtidlighålla med ett fullspäckat höstlovsprogram med något för alla. Eller vad sägs om 24-timmars LAN, Halloweendisco, Segway, Tekniska muséet i Malmö, livemusik med Frida Green (känd från fotbollslåten John Guidetti) samt mycket mer. Se fullständig info om aktiviteterna nedan.Måndag 26 oktober

24-timmars LAN
Plats: Gummifabriken
Tid: 15.00 (måndag) -15.00 (tisdag).
Ålder: 13-20 år
Gummifabrikens populära 24-timmars LAN är tillbaks och denna gång i samarbete med spelföreningen TCGC! Häng med dina kompisar och spela de populäraste onlinespelen. TCGC kommer under Lanet att arrangera tävlingar och annat skoj. Anmälan senast onsdagen 21 oktober på medgivandeblankett som hämtas på Gummifabriken. 20 kr i anmälningsavgift. Inga energidrycker eller nötter tillåtna.

Tisdag 27 oktober

Segway
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Tid: 18.00-20.00
Ålder: 13-20 år
Favorit i repris! Efter mångas önskemål kör vi Segway i sporthallen på fritidsgården igen. Testa dina ”skills” i teknikbanan och utmana dina kompisar.

Livemusik med Frida Green (John Guidetti-song)
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Tid: 20.30
Ålder: 13-20 år
Lyssna till sångerskan Frida Green känd från den populära fotbollslåten ”John Guidetti”!

Träning med L9
Plats: Gummifabriken
Tid: 18.30-20.00
Ålder: 13-20 år
Ta med träningskläderna och häng med på ett grymt gympass med L9 Fitness som besöker Gummifabriken denna kväll. Denna kväll tillverkar vi också egna smoothies och äter hälsoknäckebröd.

Onsdag 28 oktober

Tekniska muséet i Malmö
Plats: Samling på Gummifabriken
Tid: 08.45-14.30
Ålder: 13-20 år
Vi samlas 08.45 på Gummifabriken för att gemensamt ta tåget till Malmö och besöka tekniska muséet och det nya akvariet. Vi utforskar muséet och deras aktiviteter under tre timmar och åker sen tillbaks till Skurup ca 13.00. Anmälan senast onsdagen 21 oktober på medgivandeblankett som hämtas på Gummifabriken.

Halloween Bake off
Plats: Gummifabriken
Tid: 15.00-19.00
Ålder: 13-20 år
Favorit i repris! Denna kväll kör vi storbak på Gummifabriken och bakar allt från kakor till Halloween godis som vi sen avnjuter av på fredagens Halloweendisco.

Torsdag 29 oktober

Gör din egen Halloweenmask.
Plats: Gummifabriken
Tid: 18.00-20.00
Ålder: 13-20 år
Kom till Gummifabriken och tillverka din egen Halloweenmask som du sen målar och ”pimpar” efter tycke och smak. Vi hjälper dig i gång med masken och tipsar om målning och diverse utsmyckning. Under kvällen spökar vi också till Gummifabriken inför fredagens Halloweendisco.

Fotbollsturnering
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Tid: 18.00-20.00
Ålder: 13-20 år
Delta i vår fotbollsturnering. OBS! Ta med ombyte och träningsskor!

Fredag 30 oktober

Halloweendisco.
Plats: Gummifabriken
Tid: 17.00-22.30
Ålder: 13-20 år
Kom till oss och fira Halloween. Vi bjuder på disco med live DJ som spelar under kvällen samt njuter av storbaket och godiset som tillverkats under veckan. En fotograf tar under kvällen bilder för den som vill föreviga sin utklädnad där vi också har tävling med priser för bästa och läskigaste utklädnad.

Segway
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Tid: 19.30-21.00
Ålder: 13-20 år
Som om det inte vore nog med Segway på fritidsgården i Rydsgård! Fritidsgården i Skivarp kör samma favorit där du också kan testa dina ”skills” i teknikbanan och utmana dina kompisar.

Insparksfest på Gummifabriken

Nu är det åter igen dags för Gummifabrikens årliga och populära inspark där vi högtidlighåller höstterminens start och välkomnar hösten med dess fullspäckade program! Vi välkomnar alla som är födda ’95-´04, till en hejdundrandes fest med livemusik, dansworkshop, godisregn, disco med live DJ, tävlingar mm. Torsdagen den 8 oktober kl. 15-21 går startskottet för årets upplaga av ”insparken”!

Som vanligt gratis och drogfritt!

Vi bjuder på snacks och tilltugg!Skurups Lucia audition på Gummifabriken

Sökandet efter årets Lucia är i full gång. Gummifabriken i samverkan med Lions Club i Skurup spänner i år bågen lite extra för att hitta årets skönsjungande tjejer till Luciatåg 2015. Nytt för i år är att åldersgränsen är sänkt (alla födda 2001 och äldre). Dessutom kör Gummifabriken i veckorna rekrytering på kommunens högstadieskolor för att förmå alla talanger att delta i de spännande auditions som kommer att hållas på Gummifabriken 14/10 samt 16/10 kl 18.00.Skåneveckan på Gummifabriken

Gummifabriken och ”Projekt Hopp” bjuder under Skåneveckan för psykisk hälsa in till föreläsning och fika. Onsdagen den 7 oktober kl. 13.00-15.00 föreläser Kiriakos Backis om ”Projekt Hopp”, verksamhetschef Richard Andersson och brukarinflytandesamordnare Maria Samuelsson pratar samverkan över verksamhetsgränserna mm.

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. Kom och visa att du vill göra skillnad. Psykisk hälsa handlar om oss alla.

Välkommen till Gummifabriken i Skurup, Västergatan 44.

www.skane.se/skaneveckan
http://www.skurup.se/gummifabriken
https://www.facebook.com/projekthopp
https://www.facebook.com/bisamsosk

Supersommar 2015 på Gummifabriken

Gummifabriken bjuder Skurups Kommuns ungdomar mellan 13-20 år på en riktigt grym ”Supersommar 2015”. Tillsammans med Gummifabrikens feriearbetare kan du som ungdom delta i en rad av spännande aktiviteter under veckorna 25-27. Eller vad sägs om utflykt till Tosselilla, skatedag på Stapelbäddsparken i Malmö, midsommarfest med långbord, djurens dag med egna husdjur, kanotpaddling på Snogeholmsjön, drakbygge, bad, trubadurkväll med grillning, Parkour mm! Vi har något för alla och som vanligt är det gratis och drogfritt såklart!

Se hela programmet nedan!Onsdagen den 17 Juni

Midsommar på Gummifabriken

Gummifabriken bjuder in till midsommarfirande med långbord och lättare midsommarlunch. Naturligtvis blir det dans kring midsommarstången med lekar, musikunderhållning och mycket mer. Gratis och drogfritt såklart. Ingen föranmälan krävs.

Plats: Gummifabriken
Tid: 15.00-21.00
Ålder: 13-20 år


Måndagen den 22 Juni

Crossfit på Gummifabriken

Gummifabriken bjuder in till ett Crossfitpass med instruktör från L9 Fitness. Medtag lämpliga träningskläder och vattenflaska. Ingen föranmälan krävs.

OBS! Utomhus
Plats:
Gummifabriken
Tid: 18.00-19.00
Ålder: 13-20 år


Tisdagen den 23 Juni

Skatedag i Malmö

Vi samlas på Gummifabriken för gemensam avfärd till Stapelbäddsparken i Malmö. Under dagen testar vi på en av norra Europas grymmaste skateparker. Vi bjuder på lättare snacks under dagen. Skyddsutrustning skall bäras oavsett ålder. Föranmälan krävs och görs på medgivandeblankett som hämtas på Gummifabriken. Sista anmälningsdag måndagen den 15 Juni.

OBS! Begränsat antal platser
Plats:
Stapelbäddsparken Malmö
Tid: Samling på Gummifabriken kl. 09.30. Åter kl. 14.30.
Ålder: 13-20 år


Onsdagen den 24 Juni

Djurens Dag

Vi välkomnar alla ungdomar att denna dag ta med sig sitt eget husdjur till Gummifabriken. Dagen till ära får vi besök av Tropikariet från Malmö Folkets som mellan 15.00-16.00 visar upp några av sina djur som ormar, spindlar och krokodiler! Med hänsyn till ev allergier etc. håller vi till utomhus i anslutning till Gummifabriken. Ingen föranmälan krävs.

Plats: Gummifabriken
Tid: 15.00-21.00
Ålder: 13-20 år


Torsdagen den 25 Juni

Kanotpaddling på Snogeholmsjön

Välkommen till utflykt till Snogeholm. Du får lära dig grunderna i kanotpaddling och säkerhet ute på sjön och paddlar sen tillsammans med vänner och njuter av den härliga naturen. Denna dag innehåller även korvgrillning, bad och andra spännande aktiviteter! Flytvästkrav gäller! Medtag lämplig utrustning efter väder som oömma kläder och skor, något att ha på huvudet (keps, solhatt eller dylikt), ombyteskläder, handduk, badkläder samt vattenflaska. Föranmälan krävs och görs på medgivandeblankett som hämtas på Gummifabriken. Sista anmälningsdag måndagen den 15 Juni.

OBS! Begränsat antal platser
Plats:
Snogeholmsjön
Tid: Samling på Gummifabriken kl. 09.30. Åter kl. 15.00
Ålder: 13-20 år


Fredagen den 26 Juni

Trubadurkväll på Gummifabriken

Välkomna till en mysig kväll på Gummifabriken, där vi under kvällen bjuder på härlig livemusik i blandade genrer. Vi tänder grillen, sjunger och njuter av sommarlovet! Drogfritt och gratis.

Plats: Gummifabriken
Tid:  17.00-23.00
Ålder: 13-20 år


Måndagen den 29 Juni

Drakbygge
Låt fantasin flöda och tillverka din egen drake. Gummifabrikens personal kommer att förse er med både material och assistans i ert byggande. Ingen föranmälan krävs.

Plats: Gummifabriken
Tid: 15.00-21.00
Ålder: 13-20 år


Tisdagen den 30 Juni

Tosselilla

Häng med på en härlig dag på Skånes grymmaste sommarland! Vi samlas på Gummifabriken för gemensam avfärd till Tosselilla. Vi ägnar sen dagen åt alla spännande aktiviteter och attraktioner. Gummifabriken bjuder på entréavgiften samt på hamburgare med bröd som vi gemensamt grillar. Medtag badkläder, handduk, sköna skor, solskyddskräm och vattenflaska. Föranmälan krävs och görs på medgivandeblankett som hämtas på Gummifabriken. Sista anmälningsdag måndagen den 15 Juni.

OBS! Begränsat antal platser
Plats: Tossellila
Tid: Samling på Gummifabriken kl. 09.15. Åter kl. 16.00
Ålder: 13-20 år


Onsdagen den 1 Juli

Parkour

Gummifabriken välkomnar alla ungdomar till en eftermiddag med Parkour. Ta med er vattenflaska, träningskläder och bekväma skor och lär dig grunderna i denna fantastiska sport. Ingen föranmälan krävs.

Plats: Gummifabriken
Tid: 18.00-20.00
Ålder: 13-20 år


Torsdagen den 2 Juli

Skurupsbadet

Gummifabriken besöker Skurups utebad. Vi kommer att finnas på plats mellan 12.00-16.00 och erbjuder roliga lekar, tävlingar, spel mm. Grillen kommer att vara tänd där vi bjuder på något enkelt att äta. Medtag badkläder och handduk.

Plats: Skurups utebad
Tid: 12.00-16.00
Ålder: 13-20 år


Fredagen den 3 Juli

Vattenkrig

Sista kvällen innan sommaruppehållet vilket inte betyder att vi kommer ha mindre roligt. Ta med dig badkläderna och var med i vårt galna vattenkrig med ballonger, hinkar och vattenpistoler. Dagen till ära kommer vi också ha en hemlig gäst på plats!

Plats: Gummifabriken
Tid: 17.00-23.00
Ålder: 13-20 år

Skolavslutningsfest på GummifabrikenDen stora finalen på vårterminen och starten på det efterlängtade sommarlovet firas på Gummifabrikens traditionsenliga skolavslutningsfest fredagen den 12 juni kl. 18-24. Likt tidigare år så bjuder vi i år också på riktigt häftiga aktiviteter med ett välfyllt program med något för alla.

Ett gediget utbud av aktiviteter erbjuds under aftonen med bl a gocart, crosscart, hinderbana och mycket, mycket mer. Precis som förra året åker en uppsamlingsbuss runt i kommunen, hämtar och lämnar ungdomar i Abbekås, Skivarp, Rydsgård och Slimminge där alla ges möjlighet till att vara med på årets grymmaste party!

Turlista:
Abbekås (affären) 17.00
Mölleskolan 17.15
Hallenborgskolan 17.30
Slimmingeby skola 17.45

(Buss i motsatt turrunda åter från Gummifabriken kl. 23.00)

Under kvällen kommer en 5-kamp gå av stapeln där du som ungdom kan var med och tävla med dina kompisar. Vi kommer grilla hamburgare med bröd, lyssna på livemusik, dansa till DJ samt ha andra roliga utmaningar och överraskningar. Vi ser fram emot en trevlig avslutning på läsåret.

Gummifabriken i samarbete med skola, socialtjänst, polis, fritid, Lions club Skurup, BRÅ i Skurup, Eventpiloterna m fl.

Allt är gratis!
Ålder 13-20 år!
Drogfritt såklart!

Välkomna!

Rockfest på Gummifabriken

Fredagen den 15 maj är det rockfest på Gummifabriken. Along Came Teddy (poppunk) samt The Generation’s Army (Thrashmetal/Punk) står på scen med start kl. 19.00. Ordinarie åldersgräns samt gratis och drogfritt såklart!Superkväll i Abbekås

Onsdagen den 15 april är det dags för den andra superkvällen av tre i Abbekås! Kom ner och umgås, spela spel, snacka, flyg drake och annat roligt eller bara chilla och njut av hamnen och havet. Vi grillar korv, käkar och njuter, en riktig superkväll med andra ord!

Tid: 18.00-21.00
Plats: Abbekås båtklubb, klubbhuset i hamnen

Vi finns på Facebook

Välkomna!

Påsklovskul på FritidsgårdarnaMån 30 mars

24-timmars LAN
Plats: Gummifabriken
Tid: Kl 15 (måndag) -15 (tisdag).
Ålder: 13-20 år
Gummifabrikens populära 24-timmars LAN är äntligen tillbaka! Häng med dina kompisar och spela de populäraste onlinespelen tillsammans. Vi kommer även att arrangera några småturneringar under nattens lopp. Begränsat antal platser. Anmälan med målmans medgivande sker på Gummifabrikens blankett senast fre 27 mars. 20 kr i avgift. Inga energidrycker eller nötter tillåtna.

Tis 31 mars
Bågskytte
Plats: Fritidsgården Skivarp
Tid: Kl 19-21
Ålder: 13-20 år
Testa dina Robin Hood-skills och passa på att skjuta bågskytte med hjälp av våra duktiga instruktörer! Medtag gärna innegympaskor. Ingen föranmälan. Gratis.

Tis 31 mars
Bubble Football
Plats: Fritidsgården Rydsgård
Tid: Kl 18-20
Ålder: 11-20 år
Testa på den fantastiskt roliga sporten Bubble Football! I lag om tre placeras spelarna i bubblor och spelar sedan fotboll mot varandra. Denna spännande aktivitet är inte på blodigt allvar utan kan få även den mest osportiga att anstränga både kroppsmuskler och skrattmuskler! Mellan 18-19 spelar ungdomar i åldern 10-11 år, mellan 19-20 spelar ungdomar i åldern 12-20. Ingen föranmälan. Gratis.

Tis 31 mars
Påskpyssel
Plats: Gummifabriken
Tid: Kl 15-18
Ålder: 11-20 år
Vi påskpysslar loss och tillverkar färgglada påskkort, kycklingar och målar ägg. Dessutom bakar vi påskkakor tillsammans till alla fikasugna. Ingen föranmälan. Gratis.

Tis 31 mars
Spa-kväll
Plats: Gummifabriken
Tid: Kl 18-21
Ålder: 13-20 år
Kom till Gummifabriken och njut av en avkopplande spa-kväll med ansiktsmasker, fotbad, yoga, meditation och paraffinbad! Vi bjuder dessutom på en hälsosam smoothie! Ingen föranmälan. Gratis.

Ons 1 april
Utflykt till Snogeholmssjön
Plats: Samling sker på Gummifabriken kl 09.45
Tid: Kl 10-14
Ålder: 13-20 år
Vi samlas ett gäng och drar på utflykt till Snogeholmssjön. Häng med på en härlig vårvandring med korvgrillning och lekar! Begränsat antal platser. Förälders medgivande krävs. Föranmälan senast 27 mars. Gratis. Ange ev. matallergier.

Ons 1 april
Workshop i kreativt skrivande
Plats: Gummifabriken
Tid: Kl 15-18
Ålder: 13-20 år
Ta med dig dina egna alster, dikter, låttexter, noveller eller dagboksanteckningar och få hjälp med att utveckla dina formuleringar med hjälp av Arrangörsgruppens workshopsledare i Creative Writing! Har du inga texter att ta med dig hjälper vi dig på plats! Vi bjuder på fika. Ingen föranmälan. Gratis.

Ons 1 april
Biljardturnering
Plats: Gummifabriken
Tid: Kl 18-21
Ålder: 13-20 år
Är du en fena på biljard? Nu har du chansen att testa hur långt du kommer i Gummifabrikens biljardturnering. Fina priser till vinnarna! Anmälan sker på plats från kl 15. Gratis.

Ons 1 april
Dansworkshop
Plats: Gummifabriken
Tid: 18-20
Ålder: 13-20 år
Emma Freiding visar er de coolaste movesen inom modern dans och hiphop. Hon visar även enklare fallövningar. Ingen föranmälan. Gratis.

Tors 2 april
”Artist för en dag”
Plats: Gummifabriken
Tid: Kl 12-20.
Ålder: 13-20 år
Ta med en cd med din favoritlåt och få coachning under en dag i både sångteknik och koreografi! Artisterna får även höra om erfarenheter från musikbranschen och fotograferas under dagen. På kvällen uppträder alla artister på Gummifabrikens scen, tillsammans med en hemlig gästartist! Vi bjuder på lättare förtäring. Begränsat antal platser. Föranmälan senast 26 mars på blanketter som finns på Gummifabriken. Gratis. Ange ev matallergier.

Superkvällar i Abbekås

Nu drar vi åter igen igång med de populära ”Superkvällarna” i Abbekås och bjuder på tre aktivitetsfyllda kvällar under våren för ungdomar 13-20 år. Abbekås Båtklubb i samarbete med Gummifabriken i Skurups Kommun bjuder in till spännande fritidsaktiviteter som spel, musik, film, pyssel, bakning, båtar, segling, sjöliv mm. Välkomna!

Datum
18 mars
15 april
20 maj

Tid
Kl. 18.00–21.00

Plats
Abbekås båtklubb, klubbhusetVälkomna!

Sportlovskul på Gummifabriken och Fritidsgårdarna i Rydsgård och Skivarp

Det efterlängtade sportlovet står för dörren och som vanligt så bjuder de öppna fritidsgårdsverksamheterna i Skurups Kommun på skön och spännande avkoppling för alla hårt jobbande skolungdomar under vecka 8.

Gummifabriken, Fritidsgården i Rydsgård och Fritidsgården i Skivarp har under lovet ett fullspäckat program. Eller vad sägs om balett, Parkour, fotografering, uppvärmning inför Ung Talang, spökvandring på Svaneholms slott, övernattning på Gummifabriken, badresa till Ystads nya badhus samt mycket, mycket mer. Här finns något för alla, för en sund och aktiv fritid!

Välkomna!The Bake Off
Gillar du att baka? Tillsammans bakar vi nåt smaskigt som vi sen avnjuter till en kopp the eller kaffe.
Ålder: 13-20 år
Tid: Måndag 16 februari kl. 18.00–20.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Fashion Foto
Var med om en riktig fotosession. Kom stylad, pimpad eller som du är och bli fotograferad av en riktig proffsfotograf.
Ålder: 13-20 år
Tid: Måndag 16 februari kl. 18.00–20.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Genrep inför Ung talang
Nervös för sången eller dansen? Få sång och dans coachning inför Ung talang 2015. Sång- och danscoach finns på plats.
Ålder: Alla anmälda till Ung talang 2015
Tid: Tisdag 17 februari kl. 11.00–14.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Biljardturnering
Vi korar årets biljardmästare! Anmäl dig och kamma hem det fina förstapriset!
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 17 februari kl. 19.00 (anmälan kl. 18.30)
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Anmälan på plats samma dag när Fritidsgården öppnar!

Fotbollsturnering 3-manna
Spela med kompisarna i vår roliga 3-mannaturnering.
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 17 februari kl. 19.00-21.00
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Anmälan på plats samma dag när Fritidsgården öppnar! OBS! Medtag gymnastikskor eller liknande inneskor!

Spökvandring på Svaneholms slott
Gemensamt går vi från Gummifabriken till Svaneholms slott med ljuslyktor och spända sinnen. Väl på slottet får vi en rundvandring där vi letar efter gamla spöken och gastar.
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 17 februari kl. 18.00–20.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Balett
Balettinstruktör visar dig grunderna i balett där du får lära dig knepen och knåpen med en av världens vackraste danser. Gummifabriken startar sen kort därefter en Fritidskurs i balett med balettinstruktör kostnadsfritt!
Ålder: 13-20 år
Tid: Tisdag 17 februari kl. 18.30–20.30
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Gympass med instruktör
Gummifabrikens gyminstruktör visar dig grunderna för att komma igång och träna i vårt fina gym.
Ålder: 13-20 år
Tid: Onsdag 18 februari kl. 15.00–20.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan! OBS! Medtag träningskläder!

En natt på Gummifabriken
Övernattning och helkväll på Gummifabriken. Vi myser, ser på film, käkar, pratar och har hela huset alldeles för oss själva.
Ålder: 13-20 år
Tid: Torsdag 19 februari kl. 20.30 till fredag 20 februari kl. 09.00
Plats: Gummifabriken
Anmälan och medgivandeblankett krävs och hämtas på Gummifabriken. Sista anmälningsdag onsdagen den 18 februari.

Parkour workshop
Prova på den senaste och trendigaste sporten Parkour! Riktig instruktör finns på plats för att ge dig tipsen och tricksen till att bli en grym akrobat!
Ålder: 13-20 år
Tid: Torsdag 19 februari kl. 19.00–21.00
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Ingen föranmälan! OBS! Medtag gymnastikskor eller liknande inneskor!

Karaokeparty
Karaokekväll med sång och skratt! Vi kör live på scen med nya och gamla ”slagdängor”.
Ålder: 13-20 år
Tid: Torsdag 19 februari kl. 18.00–20.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Bad på Ystads nya badhus
Vi besöker nya badhuset i Ystad.
Ålder: 13-20 år
Tid: Fredag 20 februari kl. 10.00–15.00
Plats: Gummifabriken
Kostnadsfritt! Anmälan och medgivandeblankett krävs och hämtas på Gummifabriken. Sista anmälningsdag torsdagen den 19 februari. Max deltagare och först till kvarn gäller! Medtag egna badkläder.

Blingbling-kväll
Smyckestillverkning för dig som gillar kreativitet och pyssel! Vi skapar egna armband och halsband med budskap och mening.
Ålder: 13-20 år
Tid: Fredag 20 februari kl. 17.00–22.00
Plats: Gummifabriken
Ingen föranmälan!

Bumperball football
Delta i denna världskända och hysteriskt roliga aktivitet som är uppfunnen i Norge. Nu kan ni tackla kompisen, vännerna eller personalen på ett ovanligt ”lattjo” sätt! Garanterat skratt, fart och roliga närkamper. En galet kul aktivitet!
Ålder: 13-20 år
Tid: Fredag 20 februari kl. 19.30–21.00
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Ingen föranmälan! OBS! Medtag gymnastikskor eller liknande inneskor!

Gummifabriken gästas av Skurups Folkhögskola

Fredagen den 30 januari kl. 20.00 gästas Gummifabriken av musikelever från Skurups Folkhögskola. Eleverna bjuder på en blandning av rock- och pop hits. Gratis och drogfritt såklart!

Välkomna!Välkomstfest på Gummifabriken

Gummifabriken önskar sina nya besökare födda 2004 (det året man fyller 11 år) och uppåt varmt välkomna till en hejdundrande välkomstfest. Torsdagen den 22 januari kl. 15.00–21.00 kommer vi fira ”äntligen får jag gå på Gummifabriken”! Detta högtidlighålls med bl a fint besök från musikgymnasiet Rytmus i Malmö där elever uppträder live på scen. Våra live DJ’s Elvin & Duuz ger oss det senaste från musikvärlden samtidigt som vi har godisregn och andra roliga aktiviteter.

Redan från öppningsdags kan man testa på PS3, live karaoke, dans, musik, pingis, biljard och mycket annat! Vi minglar med snacks och tilltugg. Husets verksamheter är öppna just för dig denna afton!

Gratis nyckelband till alla besökare!

Välkomna!Julöppet på Fritidsgårdarna och Gummifabriken

Fritidsgårdarna i Rydsgård och Skivarp håller stängt v.52, 1. Rydsgård öppnar den 8 januari och Skivarp den 9 januari, trettondag jul 6 januari stängt för dessa två verksamheter.

Gummifabriken v.52, 1, 2
Måndag 22 december (vanliga öppettider)
Tisdag 23 december (vanliga öppettider)
Onsdag 24 december (stängt)
Torsdag 25 december (stängt)
Fredag 26 december (stängt)

Måndag 29 december (vanliga öppettider)
Tisdag 30 december (vanliga öppettider)
Onsdag 31 december (stängt)
Torsdag 1 januari 2015 (stängt)
Fredag 2 januari 2015 (vanliga öppettider)

Måndag 5 januari 2015 (vanliga öppettider)
Tisdag 6 januari 2015 (stängt)
Onsdag 7 januari 2015 (vanliga öppettider)
Torsdag 8 januari 2015 (vanliga öppettider)
Fredag 9 januari 2015 (vanliga öppettider)

Nisse LAN på GummifabrikenChristmas party på Gummifabriken

Efter förra veckans lyckade lucia fest avslutar vi denna vecka och detta fantastiska verksamhetsår med ett ”Christmas party” här på Gummifabriken. På torsdag den 18 december kommer vi att få besök av tomten som överraskar med julsånger och delar ut julklappar till dem som så önskar. Vi kommer ha julpyssel med tävling i att bygga det snyggaste pepparkakshuset, rimstugan är öppen pysselverkstan likaså. Livemusik med elever från Skurups Folkhögskola sätter oss i stämning. Ta på tomtemössan, kom till Gummifabriken och dansa kring granen!

Ålder 11-20 år, drogfritt och gratis såklart!

GOD JUL och välkomna tillbaks till ett nytt spännande och innehållsrikt år 2015.Luciafest på Gummifabriken

Gummifabriken och fritidsgårdarna bjuder in till årets Luciafirande fredagen den 12 december kl. 17.00-24.00. Denna helspäckade afton drar igång direkt kl. 17.00 med luciamys och kort därefter kl. 19.00 med workshop i ”deejaying” under ledning av välkända ”Made of Sweden” som visar tipsen och tricksen för att bli en grym DJ. ”Made of Sweden” uppträder senare under kvällen live och kör på ända fram till stängningsdags.

Kl 18.45 får vi traditionsenligt besök av Skurups Lucia som sätter oss i julstämning med glädje, värme och levande ljus. Vi bjuder på lussefika med glögg, pepparkakor och hembakta lussekatter!

Välkomna till Gummifabriken!

OBS! Ordinarie åldersgräns 13-20 år!Institute of Music & Production (IMP) på Gummifabriken

Torsdagen den 13 november kl. 18.00 gästas Gummifabriken av det nya musikestetiska programmet IMP (Institute of Music & Production) från Österportsgymnasiet i Ystad. 18 IMP-elever är på turné, kör workshops och uppträder live på Gummifabrikens scen."After School Meal"
på Gummifabriken

Nu kör Gummifabriken igång med sitt efterlängtade ”After School Meal”! Då vi ständigt arbetar med att få ungdomar till att göra hälsosamma val och uppmuntra dem till en aktiv och sund fritid vill vi i verksamheten nu introducera ett hälsosammare alternativ till det ordinarie utbudet i caféverksamheten.

Tack vare ungdomarnas fina bemötande och trevliga attityd till verksamheten, dess inventarier och dess personal kan vi nu erbjuda detta kostnadsfria mellanmål måndag-torsdag 15.00-17.00. Är du hungrig efter skolan eller behöver ladda batterierna inför träningen! Kom till oss så bjuder vi på grova bullhalvor med ost, skinka gurka och apelsinjuice.


Höstlovsaktiviteter på Fritidsgårdarna v.44

Nu är det efterlängtade höstlovet snart här. Detta vill vi på fritidsgårdarna i Rydsgård och Skivarp samt allaktivitetshuset Gummifabriken v.44 högtidlighålla med ett fullspäckat höstlovsprogram med något för alla. Eller vad sägs om 24-timmars LAN, Halloweenparty, Segway, Skatedag i Malmö, Filmkväll och mycket, mycket mer. Se fullständig info om aktiviteterna nedan.


 

Måndag 27-28 oktober
LAN 24-tim
Kom och lana med oss på Gummifabriken där vi spelar via vår nyss installerade supersnabba lina! Vi kör turneringar där du kan vinna fina priser samt erbjuder käk under hela lanet, detta i samarbete med klass 9f från Mackleanskolan. Pris för mat (3 måltider) 80 kr (ink LAN biljett) där intäkterna oavkortat går till klass 9f klasskassa. Pris för endast LAN biljett utan måltider 20 kr.
OBS! Begränsat antal platser
Plats:
Gummifabriken
Tid: Måndag 28-29 oktober, kl. 18.00-18.00 (24 tim)
Ålder: 13-20 år
Föranmälan görs senast fredagen 24 oktober på medgivandeblankett som hämtas på Gummifabriken. För frågor, kontakta jenni.groneng@skurup.se eller 0411-53 61 38 (15.00-21.00)

Tisdag 28 oktober
Segway
Favorit i repris! Efter förra lyckade omgången samt efter mångas önskemål kör vi Segway i sporthallen på Mölleskolan igen. Testa dina ”skills” i teknikbanan och utmana dina kompisar.
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Tid: Tisdag 28 oktober kl 19.00-21.00
Ålder: 13-20 år

Tisdag 28 oktober
Sumobrottning
Klä på dig sumodräkten och testa världens roligaste och ofarligaste brottningssport!
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Tid: Tisdag 28 oktober kl 17.30-21.00
Ålder: 11-20 år

Torsdag 30 oktober
Skatedag i Malmö
Vi samlas på Gummifabriken för gemensam avfärd till skateparkerna i Malmö. Besök på bl a Bryggeriet och Stapelbädden där ”skillsen” sätts på prov under denna heldag. Skyddsutrustning skall bäras. Vi bjuder på lättare snacks under dagen.
OBS! Begränsat antal platser
Plats:
Malmös skateparker
Tid: Samling på Gummifabriken kl. 13.00. Åter kl. 20.00
Ålder: 13-20 år
Föranmälan görs senast fredagen 24 oktober på medgivandeblankett som hämtas på Gummifabriken. För frågor, kontakta hubert.blohme@skurup.se eller 0411-53 61 38 (15.00-21.00)

Torsdag 30 oktober
Halloweeneffects
Låt dig effektsminkas av blivande proffs som utbildas inom tekniken. Eleverna lägger filmmakeup på de mest verklighetstrogna sätt som vi annars bara ser i filmernas värld.
Plats: Fritidsgården i Rydsgård
Tid: Torsdag 30 oktober kl 17.30-21.00
Ålder: 11-20 år

Fredag 31 oktober
Halloweenfest
Äntligen dags att klä ut sig i spökkläder och skaka loss benknotorna i takt till våra egna DJ:s! Gummifabriken bjuder på ett läskigt maskeraddisco där ni får visa upp er Halloweenutstyrsel och bli ansiktsmålade av våra expertsminköser! Bästa Halloweenkostym vinner pris!
Plats: Gummifabriken
Tid: Fredag 31 oktober kl 19.00-23.00
Ålder: 13-20 år

Fredag 31 oktober
Filmkväll
Kom och mys och rys med oss! Vi firar Alla Helgonskväll genom att bjuda på skräckfilm, dricka och popcorn.
Plats: Fritidsgården i Skivarp
Tid: Fredag 31 oktober kl 19.00-24.00
Ålder: 13-20 år

Inspark på Gummifabriken

Nu är det dags för Gummifabrikens årliga och populära inspark där vi högtidlighåller höstterminen och höstens härliga ankomst! Vi välkomnar alla som är födda ´94-´03, till en hejdundrandes fest med livemusik, dansworkshops, träningsworkshops, disco mm. torsdagen den 9 oktober kl. 15-21.

Som vanligt gratis och drogfritt!

Vi bjuder på snacks och tilltugg!

Skåneveckan för psykisk hälsa 6-12 Oktober 2014

Skåneveckan för psykisk hälsa är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk ohälsa. I hela Skåne arrangeras seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser. Kom och visa att du vill göra skillnad. Psykisk hälsa handlar om oss.

2014 är det femte året som Skåneveckan för psykisk hälsa körs i denna form. Jubileet firas med extra många, extra intressanta evenemang. Boka tiderna redan nu i kalendern så att du inte missar något. Varmt välkommen och väl mött!

Program för Skåneveckan i Skurup

Psykisk hälsa hos unga vuxna (klicka här för program)
Kom och lyssna till Olof Thalberg Adegran och Linda Bjarnefeldt, med erfarenhet av hur det är att må dåligt som ung. Psykiater Richard Bernce pratar om hur vi ska förstå psykisk ohälsa idag.
Tid: 7 oktober klockan 14:00 – 17:00 samt klockan 18:00 – 20:00
Plats: Gummifabriken, Västergatan 44, Skurup,

Program för Skåneveckan i övriga Skåne

Klicka här för att öppna hela programmet som PDF.

Klicka på respektive dag nedan för att se den dagens programpunkter.
Måndag  6 oktober - Tisdag 7 oktober  - Onsdag 8 oktober  - Torsdag 9 oktober
Fredag 10 oktober - Lördag 11 oktober  - Söndag 12 oktober

Alla arrangemang är gratis men vissa kräver anmälan. För mer information:
www.skane.se/skaneveckan
Musikfestivalen "This is our music" 2014 

Årets stora konserthändelse är i sedvanlig ordning åter här! Den sen tidigare mycket lyckade och av Skurups Kommuns ungdomar och Gummifabriken helt egenproducerade musikfestivalen ”This is our music” går av stapeln lördagen den 23 augusti i Skurups folkets park.

Detta år är vi speciellt stolta över att kunna presentera det melodifestivalkända hårdrocksbandet Outtrigger som slog igenom i senaste upplagan av melodifestivalen. Bandet har turnerat land och rike runt den senaste tiden och utlovar en grym liveshow!

Arister som Crestillion, VA, Megami och Seiber är några av de namn som gästar stora scenen denna heldag. Dessutom återkommer lokala band och artister som Counting Some Stars och Ung Talang- vinnaren Mir.i.am. Årets upplaga har dessutom breddats med fokus på familjeaktiviteter där alla i familjen kan njuta av barndisco med Poppis, graffitimålning, ansiktsmålning och akrobatikworkshop mm. Missa inte denna fullspäckade heldag som tar sin början kl. 14.00 och varar fram till midnatt.

Arrangörsgruppen och Gummifabriken i Skurups Kommun ger ett stort tack till följande sponsorer: Brottsförebyggande rådet, Idéer för livet Skandia, Fryshusandan och Fryshuset, ICA Supermarket, Hotell Mossbylund, Lidbergs grafiska, XL Bygg, Colorama Sjöbo, RAIF, Lions Skurup samt Porla Kusin.

Festivalen är som vanligt gratis, för alla åldrar och drogfri!

Välkomna!


Verksamhetsfilm Gummifabriken

Gummifabriken presenterar stolt sin verksamhetsfilm. Klicka på bilden för att starta filmen.Sommartider fritidsgårdarna

Fritidsgården i Rydsgård och Skivarp har öppet tom v.25 och har sen sommaruppehåll v.26-33 för att åter öppna v.34.

Gummifabriken har reducerade öppettider v.25-27 samt v.32-33 enligt nedan samt sommaruppehåll v.28-31

Måndagar 15.00-21.00
Onsdagar 15.00-21.00
Fredagar 17.00-23.00

Skolavslutning 2014 på Gummifabriken

Den stora finalen på vårterminen och starten på det efterlängtade sommarlovet firas på Gummifabrikens traditionsenliga skolavslutningsfest fredagen den 13 juni kl. 18-24. Likt tidigare år så bjuder vi i år också på riktigt häftiga aktiviteter med ett välfyllt program med något för alla.

Ett gediget utbud av aktiviteter erbjuds under aftonen med bl a gocart, segway, bullriding mm. Precis som förra året åker en uppsamlingsbuss runt i kommunen, hämtar och lämnar ungdomar i Abbekås, Skivarp, Rydsgård och Slimminge där alla ges möjlighet till att vara med på årets grymmaste party!

Under kvällen kommer också ”Mästarnas mästarlag” gå av stapeln där du som ungdom kan var med och tävla med dina kompisar. Vi kommer grilla hamburgare med bröd, ha andra roliga utmaningar och överraskningar och ser fram emot en trevlig avslutning på läsåret.

Gummifabriken i samarbete med skola, socialtjänst, polis, fritid, Lions club Skurup, BRÅ i Skurup, Eventpiloterna m fl.

Allt är gratis!
Ålder 13-20 år!
Drogfritt såklart!

Busstider Gummifabriken t/r
Abbekås (affären) 17.00
Mölleskolan 17.15
Hallenborgskolan 17.30
Slimmingeby skola 17.45

(Buss åter från Gummifabriken kl. 23.00)
Välkomna!

Metalkväll på Gummifabriken

En metalkväll utan dess like med långväga gästerna VOID från Borlänge! Skånes hårdaste gig kommer ta plats på Gummifabriken i Skurup fredag den 30 maj. Om du är ett fan av extrem musik så är detta en spelning du INTE vill missa! Vi utlovar en grym kväll som kommer kännas i nacken i flera veckor efteråt.

SPELSCHEMA:
Megami - 19:30
From Dead Air - 20:10
VOID - 21:00


Som vanligt är vårt arrangemang gratis, alkohol och drogfritt.Serietecknarkurs på Gummifabriken


Gummifabriken i samarbete med Skurups Folkhögskola arrangerar serietecknarkurs för dig i åldern 13-20 år. Du behöver inte skriva värsta romanen eller måla som Leonardo da Vinci. Lär dig kombinera ord och bild så att du får fram ditt budskap! Inga rit- eller andra förkunskaper krävs, kom som du är!

Plats: Gummifabriken, Västergatan 44 i Skurup
Datum: tisdagar den 29/4, 6/5, 13/5, 20/5
Tid: 17.00–20.00
Ålder: 13-20 år. Begränsat antal platser!
Anmälan: gummifabriken@skurup.se
Kursledare: Lovisa Witt, serietecknare och illustratör.
Mer info: www.skurup.se/gummifabriken

 Påsklovskul 2014 på Fritidsgårdarna

Nu stundar nästa härliga och välbehövliga paus för alla hårt arbetande skolungdomar i Skurups Kommun! Påsklovet står nämligen för dörren! Gummifabriken, Fritidsgården i Rydsgård och Fritidsgården i Skivarp högtidlighåller detta med en lång rad av roliga och spännande fritidsaktiviteter v.16. Eller vad sägs om att köra Segway race, testa på airbrush, rida islandshäst, träna Parkour, utmana dina kompisar i Bungy basket, jobba med film, delta i vår fotbollsturnering eller helt enkelt bara chilla på fritidsgårdarna, där man för övrigt pysslar, fejar, bakar och står i, påsken till ära.

Alla aktiviteter är som vanligt gratis!

Ordinarie åldersgränser gäller!

Gummifabriken
Måndag - Airbrush 17.00-20.30

Tisdag - Fotbollsturnering 18.00-19.30 (I Skurupshallen)
O
nsdag - Rida islandshäst 17.30-20.30
Torsdag - Filmworkshop 15.00-20.30

Fritidsgården Rydsgård
Tisdag - Bungy basket 17.30-20.30
Torsdag - Parkour 17.30-20.30

Fritidsgården Skivarp
Tisdag - Segway 19.00-20.30

Välkomna!Metalkväll på Gummifabriken

Gummifabriken gästas fredagen den 30 maj av långväga gäster från bl a Växjö. På scen kl. 19.00 står metalbanden Void, From dead air samt Megami.

Välkomna!

Livekonsert på Gummifabriken 20 mars

VA!? är en osannolikt röjig tjejtrio från den skånska Lundaslätten som har funnits sedan 2006, vilket inte är någon dålig merit då de nyss har fyllt 20 och gått ut gymnasiet. Ida, Frida och Klara spelar rak och kompromisslös punkrock, genomsyrad av hårdrockens bästa element. Riviga gitarriff, hårt trumskrammel, stadigt, bredbent basspel och en själfull sångröst. VA!? har agerat förband till band som The Poodles, Lillasyster, Stry & Stripparna och Sator. Influenserna hittar man i allt från AC/DC och The Runaways till Sahara Hotnights och The Donnas. I år spelar de för första gången på Europas största hårdrocksfestival SWEDEN ROCK!!!Sportlovskul på Gummifabriken

Det efterlängtade sportlovet står för dörren och som vanligt så bjuder de öppna fritidsgårdsverksamheterna i Skurups Kommun på skön och spännande avkoppling för alla hårt jobbande skolungdomar. Gummifabriken, Fritidsgården i Rydsgård och Fritidsgården i Skivarp har under lovet ett fullspäckat program. Vad sägs om 24h LAN, Parkour med proffsledare, salsadans, fotografering, sånginspelning i skivstudio, pingisturnering, uppvärmning inför Ung Talang, programmering av robotar och andra teknikprylar samt mycket, mycket mer. Här finns något för alla som vill ha en aktiv fritid!

Välkomna!DJ-kurs på Gummifabriken

Nu startar Gummifabriken äntligen igång DJ-kursen efter många ungdomars önskemål. Med start tisdagen den 25 februari kl. 18.00-20.30 kan du som är mellan 13-20 år delta helt kostnadsfritt i en 10 gångers kurs för att lära dig hemligheterna bakom konsten som Avicii, Rebecca & Fiona sysslar med! Vi jobbar med Macdatorer och Native Instruments senaste DJ-rigg Traktor!

Anmälan görs på gummifabriken@skurup.se och kursen är helt gratis! Först till kvarn gäller då det är begränsat antal platser!Invigningsfest på Gummifabriken

Gummifabriken önskar sina nya besökare födda 2003 varmt välkomna till en hejdundrande välkomstfest. Torsdagen den 23 januari kl. 18.00-21.00 kommer våra välkända live DJ´s ”Made of Sweden” vända plattor med det senaste från house-/dancevärlden.

Redan från öppningsdags kan man testa på PS3, live karaoke, dans, musik, pingis, biljard och mycket annat! Vi minglar med snacks och tilltugg. Husets alla verksamheter är öppna just för dig denna afton!

Välkomna!

Christmas party på Gummifabriken

Efter förra veckans lyckade lucia fest avslutar vi denna vecka och detta fantastiska verksamhetsår med ett ”christmas party” här på Gummifabriken. På torsdag den 19 december kommer vi att få besök av tomten som överraskar med julsånger och delar ut julklappar till dem som så önskar. Vi kommer ha julpyssel med tävling i att bygga det snyggaste pepparkakshuset, rimstugan är öppen samt köket likaså för de baksugna. Ta på tomtemössan, kom till Gummifabriken och dansa kring granen!

Fri ålder, drogfritt och gratis såklart!

GOD JUL och välkomna tillbaks till ett nytt spännande och innehållsrikt år 2014.

Luciadisco på Gummifabriken 13 december


Gummifabriken bjuder in till årets Luciafirande fredagen den 13 december kl. 17.00-23.00. Denna helspäckade afton drar igång direkt kl. 17.00 med workshop i ”deejaying” under ledning av välkända ”Made of Sweden” som visar tipsen och tricksen för att bli en grym DJ. Under workshopen tas anmälan upp till en DJ-kurs som startar här på Gummifabriken i januari 2014. Kursen är helt gratis! ”Made of Sweden” uppträder senare under kvällen live och kör på ända fram till stängningsdags.

Kl 20.00 får vi besök av Skurups Lucia som sätter oss i julstämning med glädje, värme och levande ljus. Scenen är också öppen för spelsugna och karaokefantaster!

Nytt för i år är bussar som hämtar och lämnar i hela kommunen. Vare sig du bor i Skurup, Rydsgård, Skivarp, Abbekås eller Slimminge så har du chansen att gå på årets grymmaste partykväll! Drogfritt och gratis såklart!

Uppsamlingsplats buss:
Abbekås - Handlaren
Skivarp - Mölleskolan
Rydsgård - Hallenborgskolan
Slimminge - Slimminge by skola

Vi bjuder på lussefika med glögg, pepparkakor och hembakta lussekatter!

OBS! Ordinarie åldersgräns 13-20 år!

Välkomna!
Rockkväll på Gummifabriken torsdag 28 november.


Gummifabriken anordnar i samarbete med ABF i Trelleborg och musikföreningen S.M.U.R.F i Svedala höstens grymmaste rockfestival nu på torsdag 28 november. Plats på Gummifabrikens scen kl. 18.00 har vi Counting some stars (Ystad), Cosmic fruitsallad (Skurup), I klaveret (Svedala) samt Phylatterion (Trelleborg).

Drogfritt, gratis och fri ålder!

Välkomna!


Stängt på Fritidsgårdarna

Gummifabriken och fritidsgårdarna i Skivarp och Rydsgård håller tisdagen den 19 november stängt för gemensam planering. Ni ungdomar som är intresserade av att engagera er gällande luciafirandet och Gummifabrikens årliga julfest är välkomna att delta i planeringen som börjar kl. 18.00. Öppet som vanligt för de repande banden.


Klicka här för hela programmetHälsovecka på Gummifabriken v. 42
Efter den lyckade reggaeveckan riktar vi nu blickarna vidare mot nästa spännande projekt, som denna gång går i hälsans tecken. Vecka 42 kan kommunens ungdomar uppleva hälsans många positiva strömningar varje kväll och delta i flera olika aktiviteter som berör känslan av att må bra.

Gymmet är som vanligt öppet denna vecka men med egen instruktör, självförsvarskurs för tjejer startar upp med prova- på tillfälle där kursen sen fortsätter nästkommande fyra veckor. Likaså Hip hop och Breakdance kurs som börjar med ett prova- på tillfälle fortsätter samma tid och plats i fyra veckor. Vidare kan man testa meditation, avslappning, olika typer av massage, medverka på riktig yoga samt delta i fredagens lyx spa- kväll med ansiktsbehandling och annat avslappnande. Även vår tjejgrupp startar upp fredagen den 11 oktober där anmälan görs till personalen på Gummifabriken.

Så! Vill du aktivera dig med lite sköna aktiviteter eller bara vill känna känslan av att ”bara få vara” så är det till Gummifabriken du ska gå vecka 42.

Välkomna!
-----------------------------------------------------------------------------------


Tjejgrupp på GummifabrikenÄr du tjej, går i åk 8-9 och vill träffas 10 fredagar under hösten? Vi pratar, diskuterar, fikar och peppar varandra! Vi jobbar med självkänsla och självförtroende och du får nya vänner!

Start: Fredagen 11 okt kl 16.00-17.30
Plats: Gummifabriken
Anmälan: I caféet på Gummifabriken, på vår Facebook eller skicka mess till 0738-56 00 91
OBS! Begränsat antal platser!

Gilla dig själv!
Bli inspirerad!
Systerskap!

Nu drar vi igång vår tjejgrupp!

Välkomna!
-----------------------------------------------------------------------------------

Planeringskväll 1 oktober

Gummifabriken, fritidsgården i Rydsgård och Skivarp håller verksamheten stängd tisdagen den 1 oktober pga gemensamt planeringsarbete.
-----------------------------------------------------------------------------------

TRX-träning på Gummifabriken, gratis för ungdomar 13-18 år, start den 9 september

Som ett led i det hälsofrämjande arbetet kickar vi nu igång höstens träningsaktiviteter med fritidskursen TRX-träning här på Gummifabriken. Kursen startar med en prova på kväll måndagen den 9 september kl. 16-17 i dansstudion.
Därefter fortsätter träningen 4 veckor till på samma tid och samma plats.

Fritidskurserna är kostnadsfria och riktar sig till ungdomar 13-18 år som känner för att delta i främjande fritidssysselsättning på sin fritid.

Reggae week på Gummifabriken

Nu sparkar vi igång höstens aktiviteter med en av våra nya temainriktade ”superveckor”! Varje månad fylls en vecka till bristningsgränsen med innehåll och inriktningar från världens alla håll och kanter! Vi berör ungdomskulturens många delar utifrån ungdomarnas egna önskemål och intressen!

Första temaveckan v. 37 går i reggaens tecken! Följ med på ”Reggae week” där vi kör igång med filmvisning kring musikkulturen och dess positiva utformning, startar ”fritidskursen” TRX-träning (fysträning) med tillhörande reggaetoner, ger workshop i att spela reggaens grunder på instrument, syr rastamössor och pysslar rasta, diggar till livebandet ”Hasslahof” som uppträder live på scen, röjer till reggaedisco, bakar till vårt jamaicanska tea-party mm. Allt detta veckans alla vardagar! Gryyymt!!!

Som vanligt är det ordinarie åldersgränser och tider som gäller på Gummifabriken.

Välkomna med start mån 9 september!

Se fullständigt program på vår Facebooksida!This is our Music 2013

För andra året i rad arrangeras "This is our Music", en endagsfestival som går av stapeln fredagen den 23 augusti. Festivalen arrangeras av en grupp ungdomar på Gummifabriken, under handledning av personal från allaktivitetshuset. Precis som förra året bjuds det på rock- och popmusik från en utomhusscen i Skurups Folkets Park, samt dansuppträdanden och live-DJs inne i danstältet på området! Dessutom finns det glass, godis och fika till försäljning i det mysiga utomhuscaféet.

Alla Skurupsbor är välkomna att plocka med sig sina picknickfilt och bege sig till Folkets park mellan kl 16-22. Gratis inträde, fri ålder och drogfritt!

Sponsorer: Gummifabriken, BRÅ (Brottsförebyggande rådet), Lions i Skurup, Ica Supermarket Skurup, Lidbergs grafiska och Ali Baba livs.
Sommartider på Fritidsgårdarna


Gummifabriken
Reducerat öppethållande v.25-27 samt v.32-33 enligt:
Måndag 15-21
Onsdag 15-21
Fredag 17-23
Sommaruppehåll v.28-31
Ordinarie öppettider igen from v.34

Rydsgård och Skivarp
Öppet tom v.25. Öppnar åter enligt ordinarie öppettider from v.32. 

Succé för Gummifabrikens skolavslutning!

Gummifabrikens traditionsenliga skolavslutningsfest blev en hejdundrande succé där över 100-talet ungdomar spenderade kvällen med gocart, crosscart, dans, grillning, spel mm. Behrang Miri och Made of Sweden avslutade aftonen som för både fritidsgårdspersonal, skola, polis, BRÅ och socialtjänst blev en mycket lyckad tillställning värd att minnas.


Behrang Miri och Made of Sweden på scen.


Ungdomar, BRÅ, Gummifabriken, skola, socialtjänst m fl grillpaus.


Gocart på den uppbyggda banan.


Traktordragning 5-kampens final.

“School's Out Summer Kick-off Party 2013”
Den stora finalen på vårterminen och starten på det efterlängtade sommarlovet firas på Gummifabrikens traditionsenliga skolavslutningsfest fredagen den 14 juni kl. 18-24. Likt tidigare år då gocart, segway, 5-kamp, disco mm stått på schemat planeras i år också riktigt grymma aktiviteter med ett välfyllt program med något för alla.

Ett helspäckat program erbjuds under aftonen med bl a våra egna DJ stjärnor ”Made of Sweden” som spelar de senaste ”hitsen” från musikvärlden. Direkt från Melodifestivalen anländer välkända Behrang Miri med hiten ”jalla dansa sawa”.

Nytt för i år är uppsamlingsbuss som hämtar och lämnar ungdomar i Abbekås, Skivarp, Rydsgård och Slimminge där alla ges möjlighet till att vara med på årets grymmaste party!

Under kvällen kommer också parkourinstruktören Markus Stjernfeldt köra workshop i Parkour, vi kommer grilla hamburgare med bröd, ha tävlingar med fina priser mm. Vi ser med andra ord fram emot ett grymt ”School's Out Summer Kick-off Party”.

Gummifabriken i samarbete med skola, socialtjänst, polis, fritid, Lions club Skurup, BRÅ i Skurup, Eventpiloterna m fl.

Allt är gratis!
Ålder 13-20 år!
Drogfritt såklart!

Välkomna!

 

Fritidsgårdskonferens på Gummifabriken
Sidansvarig: Richard Andersson
Sidan uppdaterad 2018-06-27

Kontakt

Kontaktperson:

Besöksadress:
Västergatan 44, Skurup

Postadress:
Skurups kommun
Gummifabriken
274 80 Skurup

Skurups kommun

Växel 0411-53 60 00 eller alfanummer 0771-SKURUP (0771-758787)
E-post: kansli@skurup.se
Organisationsnummer 212000-1082
Öppet: mån-fre 8-16.30
Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta
Postadress: 274 80 Skurup
Kontakta oss på Skurups kommun

Vi är en fairtrade city

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.

På www.skurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?