Aktuellt

Uppföljningsmöte – Föreningsråd

I december arrangerades ett lyckat uppstartsmöte gällande bildandet av ett föreningsråd i Skurups kommun där 20 föreningar deltog. Den 27 februari kl 18:00 bjuder vi in till ett nytt möte angående bildandet av ett föreningsråd. På plats kommer, förutom kommun representanter, Olle Möller, ordförande Skånes föreningar, och en representant från MIP (Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation) att närvara.

Sista dagen att anmäla sig till kvällen är den 20 februari, ni anmäler er till fritid@skurup.se. Träffen kommer vara på Mötis – Restaurang Rutger, där ni  även har möjlighet att marknadsföra/informera om er förening till besökare på Mötis mellan 17:00-18:00. Skriv gärna i er anmälan om ni är intresserad av detta. Läs mer om Mötis här: Mötis

Sportlovsaktiviteter 2018

Nu är Sportlovsprogrammet 2018 klart! Skurups kommun och föreningar erbjuder en rad olika aktiviteter, ni finner programmet via www.Skurup.se/sportlov2018.

Informationsmöte på Mötis om möjligheten att anställa personal 

Skurups kommun bjuder in föreningslivet i Skurup till informationsmöte om möjligheten att anställa personal utan kostnad (eller till mycket låg kostnad) via Arbetsförmedlingen.

Ni får en extra resurs samtidigt som ni kan få ekonomisk ersättning. På samma gång hjälper ni en arbetssökande att komma in i arbetslivet. Tillsammans sänker vi arbetslösheten och bygger ett starkare föreningsliv.

Babak Rahimi från All Competence informerar om olika statliga stöd för anställningar och svarar på era frågor.

För de föreningar som är intresserade att gå vidare finns det möjlighet att delta i gratisutbildningar (en Arbetsgivarutbildning och en Handledarutbildning) innan ni bestämmer er att anställa. Dessa är helt kostnadsfria för föreningar, med syftet att vara kompetenshöjande insats för föreningslivet. Så missa inte chansen att delta.

Arbetsgivarutbildningen innehåller arbetsmiljöansvar, rapportering, regler, förutsättningar, m.m.

Handledarutbildningen är en specialutbildning för den som ska vara handledare eller dig som vill lära dig mer om vad det kan innebära att vara handledare.

För att säkerställa bra kvalité för den som kommer som anställd till era föreningar ordnar vi även en Introduktionsutbildning för dem som ska anställas.

Kom till första Informationsmötet på Mötis (Restaurang Rutger) Tisdag den 13 mars kl 17:00 så berättar vi mer.

Anmälan: Senast fredagen den 9 mars till amanda.stjarnqvist@skurup.se

 

Skatteverket/Skåneidrotten arrangerar seminarium

Skatteverket genomför numer sina informationer via webbinarier. Särskilt för idrottsföreningar finns det två informationer, Idrottsföreningar som arbetsgivare & Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift. Vill du lyssna tillsammans med andra är du välkommen till Skåneidrotten där de följer informationerna vid utvalda tillfällen. Självklart kan ni också anmäla dig själv via Skatteverket Ni finner inbjudan via följande länk: Inbjudan.

Uppstartsträff  -  Föreningsråd

Den 18 december kl 18:00 är ni välkomna till en uppstartsträff om möjligheten/intresset för att starta ett föreningsråd i Skurups kommun.

Hur skulle ett föreningsråd i Skurups kommun kunna organiseras? Vilka vinster skulle ett sådant samarbete ge? Det är några av frågorna som vi kommer diskutera denna kväll. Ni kommer även få olika praktiska exempel att diskutera för att kunna organisera föreningsrådet på bästa sätt.

Sista dag för anmälning är onsdagen den 13 december, ni anmäler er via mail till fritid@skurup.se, uppge namn och vilken förening ni tillhör.  

Plats: Konferensrummet – Skurups Sparbank Arena

När: 18 december kl 18:00

På plats kommer även kommunens mötesplatsutvecklare och projektledaren för initiativet Skurups Hjältar som båda avser att arbeta tillsammans med föreningslivet för ökad delaktighet och ökad samverkan mellan kommunala verksamheter och ideella sektorn att medverka.

Vi bjuder på julfika!

Med vänliga hälsningar

Martin Kalén, Malin Olofsson och Karolin Johansson

Behöver er förening extratjänst?

Regeringen har fattat beslut om att förändra regelverket för extratjänster så att långtidsarbetslösa eller nyanlända ska kunna anställas i viss kulturell, idrottslig och social verksamhet.

Genom extratjänster har sedan tidigare kommuner, landsting och privata utförare inom välfärden möjlighet att anställa personer som kan utgöra en extra resurs och som kan stötta verksamheten. Extratjänster ger samtidigt kvinnor och män som under lång tid stått utanför arbetsmarknaden eller som nyligen kommit till Sverige en chans att få ett bra jobb med schysta villkor. Extratjänsterna ger möjlighet till full subvention av lönen och de lagstadgade arbetsgivaravgifterna i 12 månader, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år.

Läs mer på http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/05/extratjansterna-utvidgas/

Är er förening intresserade av detta så kontakta kommunens projektledare Natasha Regnell.

natasha.regnell@skurup.se 

Välkomna till en kväll med framtid och samverkan i fokus!

Skurups kommun och Skåneidrotten vill ge föreningslivet i Skurup bästa möjliga förutsättningar för utveckling. Dessa frågor berör alla föreningar i Skurups kommun oavsett inriktning. Vi bjuder därför in föreningslivet i kommunen för att prata framtidens föreningsstöd.

 • Hur vill ni att er förening ska utvecklas?
 • Vad behövs för att komma dit?
 • Hur kan vi tillsammans samverka för att skapa bästa möjliga förutsättningar?
 • Vilka förväntningar har ni på kommunen?
 • Vilka är det viktigaste framtidsfrågorna?

Vi ser gärna att minst en representant per förening medverkar (gärna fler) och att ni inför mötet förankra ovanstående frågeställningar i föreningen ni representerar.

Denna träff är ett steg i kultur- och fritidsberedningens process när det nya föreningsstödet ska tas fram.

Hoppas ni vill komma och inspireras av andra föreningar samt delge era synpunkter. Det är viktigt för oss för att i framtiden kunna skapa ett stöd och samverkan som är baserat på era upplevda behov.

 • Tid:                Måndagen den 4 september kl 18:00-20:00
 • Plats:             Konferensrummet – Skurups Sparbank Arena

Anmäl hur många ni kommer samt från vilken förening senast den 28 augusti till fritid@skurup.se.

Välkomna!

Kultur- och fritidsberedningen

Ordföranden

Göran Pettersson

Avslutning Senior Sport School vt 2017

Senior Sport School Skurups kommun vt 2017

Ett glatt gäng starka seniorer med bollkänsla och siktet inställt framåt, utvärderade idag och avslutade Senior Sport School. Alla var väldigt överens om att fortsätta träffas efter avslutningen och har redan bokat ett mötesdatum. Tack alla föreningar och instruktörer som ställt upp och gör Senior Sport School möjligt : Skurups Bordtennisklubb, Skurups Skytteförening, Skurups boulesällskap Boulevarderna, Susanna Kristersson yoga, Abbekås GK och Hälsopunkten. 
Martin Kalén fritidsstrateg och Kristina Landberg anhörigsamordnare

 

Bidrag för sommarlovsaktiviteter 2017

Skurups kommun har beviljats statliga medel till kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Satsningen möjliggörs av de extra medel som utlyst från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor (MUCF) med syfte att främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrunder.

Kostnadsfria sommarlovsaktiviteter

Fram till den 29 april kan Skurups kommuns föreningar söka bidrag för att ordna sommarlovsaktiviteter för barn och unga 6-15 år. Bidraget kan sökas till olika typer av aktiviteter som riktar sig till målgruppen.

En förening kan själv ordna utflykter, arrangemang och aktiviteter eller hjälpa barn att ta sig till redan befintliga arrangemang. Det kan även vara att öppna upp för aktiviteter på platser som barn och unga besöker på sommaren, som lekplatser och aktivitetsytor.

De sommarlovsaktiviteter som ordnas ska vara kostnadsfria för barnen och öppna för alla i målgruppen. Föreningen väljer själv om de sätter ett tak för maximalt antal barn som kan delta eller om alla som vill får delta.

Kommunen kommer stå för marknadsföringen av sommarlovsaktiviteterna där ett program med föreningarnas, fritidsgårdarnas, kulturenheten och kulturskolans sommaraktiviteter kommer att presenteras gemensamt till kommunens barn och ungdomar.

Så här ansöker du

 1. Fyll i blanketten ”Ansökan om sommarlovsaktiviteter 2017”
 2. Mejla ifylld ansökan till fritid@skurup.se eller lämna på kommunhuset senast 29 april.
 3. Redovisa efter genomförd aktivitet, via blanketten ”Redovisning – sommarlovsaktiviteter 2017”.
 4. Redovisning mejlas till fritid@skurup.se senast den 31 augusti.

Bra att veta

 • Ansökan ska vara inne senast 29 april.
 • Beslut om tilldelade medel får föreningen senast 10 maj.
 • Beviljade medel betalas ut i förskott.
 • Bidragspengar som inte används ska återbetalas.
 • Aktiviteterna ska vara kostnadsfria för samtliga deltagare.
 • Alla barn som vill ska ges möjlighet att delta, i mån av plats.
 • Om en förening ordnar helt skilda aktiviteter vid olika tillfällen används en blankett per aktivitet.
 • En förening kan få högst 10 000 kronor i bidrag.
 • Den planerade aktiviteten måste inte vända sig till hela ålderspannet om 6-15 år.

Skåneidrotten - Inbjudan till föreläsning om idrott och inkludering med Mustafa Mohamed

Skåneidrotten bjuder in kommunens idrottsföreningar till en föreläsning om integration där Mustafa Mohamed berättar om hur allting började när han som 11 åring kom till Sverige. Om hans långa framgångsrika löparkarriär, om hans träning från ungdomsåren fram till idag.

Datum:24 maj kl 17:30

Inbjudan till kvällen finner ni här: Inbjudan - Skåneidrotten med Mustafa Mohamed

Sidansvarig: Martin Kalén
Sidan uppdaterad 2018-02-12

Aktuellt

Sök stöd via webben

Här kan föreningar söka stöd/bidrag via webben.

Nyhetsbrev om föreningslivet

Skurups kommun

Växel 0411-53 60 00 eller alfanummer 0771-SKURUP (0771-758787)
E-post: kansli@skurup.se
Organisationsnummer 212000-1082
Öppet: mån-fre 8-16.30
Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta
Postadress: 274 80 Skurup
Kontakta oss på Skurups kommun

Vi är en fairtrade city

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.

På www.skurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?