Skurups folkhögskola

Skurups folkhögskola, grundad 1888, erbjuder en kreativ studiemiljö, där elever med olika bakgrund och erfarenheter möts och berikar varandra. Skolan vill förmedla kunskap och bildning med modern teknik och personligt engagerade lärare som får individen att växa och utvecklas.

Det finns en allmän linje som ger gymnasiekompetens, men det är framför allt journalistik, film, musik och skrivande som blivit folkhögskolans profil.

 

Utbildning med kvalitet

  • Journalistutbildningen har funnits i mer än 20 år och många kända journalister och TV-personligheter har fått sin utbildning på Skurups folkhögskola. 
  • Jazz-, rock- och folkmusiklinjerna är internationellt kända och lockar deltagare från bland annat de nordiska länderna, Baltikum och Polen. 
  • På Skrivarlinjen föds nya författare och poeter – några av dem har till och med nominerats till Augustpriset, ett av Sveriges mest prestigefyllda litterära priser.

Engagemang och öppenhet

Skolan är också en levande del av samhället som genom olika evenemang bidrar till det lokala kulturlivet. Ett exempel på detta är den årliga och uppskattade Skurupsfestivalen med härliga musikframträdanden och en rad spännande kringaktiviteter.  För eleverna anordnas filmkvällar och poesiaftnar och skolan gästas regelbundet av spännande kulturpersonligheter.

 

Internat och gemenskap

Skurups folkhögskola erbjuder rum för drygt 100 studenter. Att bo på internat är speciellt och ger unika möjligheter att lära känna sina kurskamrater och knyta nya kontakter. På skolan finns också bland annat bibliotek, pingisrum, bastu, gym och elevcafé som skapar en trivsam miljö med bra studieförutsättningar. Skolan är tillgänglig för studerande med funktionsnedsättning.

 

Självständig skola

Skurups folkhögskola ägs och drivs av en folkhögskoleförening vilket skapar kontinuitet och självständighet. Den är politiskt och religiöst obunden. 

 

Sidansvarig: Leif Liam Rahnasto
Sidan uppdaterad 2021-08-25