Filmer

Här kan du ta del av vårt filmmaterial och läsa mer om Skurups kommun.

Välkommen till Skurup - platsen för det goda livet mitt på sydkusten!!

Här är vi 16000 invånare som bor i lugnet ett stenkast från stan.

Det våra invånare uppskattar mest är den livskvalitet som det ger att bo i den trygga miljön med vackra naturområden, samtidigt som vi lätt tar oss till Ystad, Malmö, Lund, Köpenhamn och Stockholm.

Att Skurup verkligen är en plats att komma hem till bekräftas av att nästan en tredjedel av våra invånare dagligen pendlar till och från arbetet i städerna, där de bidrar med sin kompetens.

I vår kommun finns det 1 600 företag och det stora lokala engagemanget leder till ett blomstrande näringsliv, som är en av drivkrafterna bakom bygdens utveckling.

Vi brukar säga att vi har nära till allt: Nära till stan, nära till havet, nära till skogen och nära till varandra. Närheten finns också i de korta beslutsvägarna, som är en av våra styrkor som företagarkommun.

 

Seabin - aktivt miljöarbete i Abbekås hamn

Utmed den vackra sydkusten i Skurups kommun ligger Abbekås, som är ett litet samhälle med ca 800 invånare. I Abbekås finns en välbesökt hamn där Skurups kommun nyligen installerat en flytande papperskorg vid en av bryggorna, en så kallad "Seabin". 

- Det är viktigt för havsmiljön att vi hittar nya lösningar, säger Åke Åkesson som är hamnchef i Abbekås.

Seabin som installerades på en av bryggorna i Abbekås hamn under 2019, är tänkt enligt Åke Åkesson att rensa hamnvattnet från plast och bränslerester under vinterhalvåret. Läs hela artikeln där Åke berättar mer om denna Seabin - som är en uppfinning från Australien.

Sidansvarig: Magdalena Hellström
Sidan uppdaterad 2020-11-04