Feriearbete och sommarjobb 2021

Välkommen till Skurup kommuns sida för feriearbete för dig som är född 2006 samt sommarjobb för dig som slutat gymnasiet 2020 eller slutar gymnasiet 2021.

Nedan finner du information för sommaren 2021. 

Feriearbete för dig som är född 2006

Du som är född 2006, går ut årskurs 8 till sommaren samt är bosatt i Skurups kommun kan söka feriearbete inom kommunens verksamheter. 

Vi söker motiverade, engagerade och servicemedvetna ungdomar som vill jobba under tre veckor i sommar. Med anledning av den pågående pandemin kommer dessa platser  att vara inom Serviceförvaltningen och arbetet kommer innebära utomhusarbete med bland annat renhållning av stränder och parker.  

Perioderna för sommaren 2021:

  • 21 juni – 9 juli
  • 12 juli – 30 juli
  • 2 augusti – 20 augusti 

Sista ansökningsdag för feriearbete 2021 har passerat

Arbetet pågår för fullt med att matcha ansökningarna till det platser som finns. Brev är nu utskickat till de som erbjuds platser. Har du inte fått något brev före onsdagen den 12 maj, så har du inte varit med i första gruppen som blivit erbjuden plats. Du står på reservlistan och kan komma att bli kontaktad med kort varsel om någon tackar nej till sin plats. När du tackat ja till platsen kommer du att bli kallad till ett informationsmöte på kommunhuset första dagen på perioden.

På grund av den rådande pandemin så kommer arbetstiden för våra feriearbetare att vara 5 timmar/dag (ingen lunchrast). Du förväntas vara på jobbet under dessa 5 timmar  måndag till fredag och med handledning utföra vissa arbetsuppgifter. Arbetets start- och sluttid på dagen kan variera beroende på vad du jobbar med. Lönen är 60 kronor /timme (2021 års timlön).

Vill du läsa mer om hur ungdomar får arbeta?
Klicka här för att läsa mer på Arbetsmiljöverkets hemsida

Skurups kommun behandlar dina personuppgifter enligt GDPR.
Klicka här för att läsa om GDPR

Sommarjobb för dig som slutat gymnasiet 2020 eller slutar gymnasiet i år

I år ges möjlighet att söka sommarjobb för dig som slutat gymnasiet 2020 eller slutar gymnasiet till sommaren 2021 samt är folkbokförd i Skurups kommun. Följande verksamheter kan du söka till:

Fritidsgårdarna
Friluftsbadet
Kommunikationsenheten

Perioderna för sommaren 2021:

  • 21 juni – 9 juli
  • 12 juli – 30 juli
  • 2 augusti – 20 augusti 

Sista ansökningsdag för dessa tjänster är passerad och genomgång och intervjuer pågår.

Sidansvarig: Dao Davidsson
Sidan uppdaterad 2021-09-13