FAM FotbollsAkademiMotivation

den blåe
Malmö FF´s logotyp. En sköld i färgerna blå och vit med med texten MFF. Under till står skölden står texten Malmö FF med en bå stjärna under

MFF - Akademi FAM - FotbollsAkademiMotivation, skolan för framgång!!

FAM fotbollsakademin i Skurup är en del av Prästamosseskolans verksamhet för åk 7-9.Utöver den obligatoriska undervisningen i Idrott och Hälsa bedriver vi 3 fotbollspass per vecka. Många av eleverna pendlar till skolan från andra kommuner runt om i Skåne.Eleverna står i centrum för vår verksamhet. Därför utgår vi ifrån den enskilda elevens behov och utvecklingsmöjligheter. Lärare, lokaler och schema är anpassade för att alla ska ha de bästa förutsättningarna för att lyckas i skolan och på fotbollsplanen.

FAM är certifierade av SvFF

Fotboll och skola!

Elever som är intresserade av fotboll och att lära sig mer är välkomna till vår MFF akademi.

MOTIVATION ligger till grund för vårt intag till fotbollsskolan och att man är aktiv i en fotbollsklubb. All vår verksamhet utgår från våra värdeord Respekt, Trygghet och Lärande.

Uttagningar sker under våren. Mer information publiceras på våra sociala kanaler och FAM:s egen hemsida. Klicka här för att komma till FAM-sidan.

Fotboll i grundskolan

Svenska fotbollsförbundet utfärdar certifiering av grundskolor med fotbollsprofil. Avsikten med certifieringen är att säkra kvaliteten vid de grundskolor som erbjuder fotbollsprofil.

FotbollsAkademiMotivation är certifierade!

Kraven för att ha en fotbollsprofil är att det är schemalagt minst 120 min fotboll varje vecka hela läsåret. FAM har totalt 200 min fotboll varje vecka. Skolan ska också arbeta efter en studieplan och använda fotbollens arbetsbok i grundskolan som undervisningsmaterial.

Det är även ett krav att ansvariga instruktörer minst ska ha genomgått Svenskafotbollsförbundets tränarutbildning, lägst Diplomkurs advance.

Sidansvarig: Cecilia Hansson
Sidan uppdaterad 2022-07-15