Aktuellt för näringslivet

Välkommen till näringslivssidorna. Här hittar du aktuell information om näringslivet i kommunen. Vi är stolta och glada över vårt blomstrande näringsliv i Skurups kommun. På dessa sidor kan du följa med på vad som hänt, vad som händer just nu och vad som är på gång i kommunen. 

Skurups kommun anordnar själv och tillsammans med andra organisationer ett antal aktiviteter och träffar.

2021-09-22

Skurups kommun klättrar 29 platser i årets näringslivsranking

Svenskt näringsliv har idag släppt rankingen på hur företag i Sverige upplever det lokala företagsklimatet. I år hamnade Skurup på plats 34 bland Sveriges 290 kommuner, en klättring från plats 63 och över det skånska genomsnittet.

Länk till Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner: https://www.foretagsklimat.se/skurup

I år har 81 företag i Skurups kommun svarat på enkäten och det sammanfattade omdömet är 3,8 av 6 - högre i år än 2020 och ett bättre resultat än Skånes medel 3,6.

Företagen ger högst omdöme till vägnät, tåg- och flygförbindelser, mobil och bredband.

Störst förbättring jämfört med tidigare har skett inom bland annat: tillgången till relevant kompetens, tjänstemäns attityder, kommunens service och bemötande.

Företagen prioriterar följande förbättringsområden: minskad brottslighet och ökad trygghet, bättre dialog, ökad förståelse, snabbare handläggning och fler bostäder.

Näringslivansvarig Sahand Kousha menar att ökningen är en följd av den goda dialogen mellan näringsliv och kommun och att näringslivsfrågorna prioriteras i kommunen.

- Dessa faktorer gör att vår kommun upplevs som attraktiv att driva företag i. Vi märker gensvaret från näringslivet. Det finns en fantastisk framåtanda och vilja till utveckling i Skurups näringsliv överlag, vilket ger en ytterligare skjuts i arbetet.

Näringslivsansvarig politiker Nicklas Olsson (M) menar att den täta relationen mellan beslutsfattare och det lokala näringslivet är en viktigt faktor:

- Det är glädjande att vi åter igen är på väg uppåt, efter ett litet hack förra året. Vi arbetar dagligen med den potential som kommunen har och vi gör det i nära relation med vårt näringsliv. Våra företag mår bra samtidigt som kommunen är i en stark tillväxtfas, med stor inflyttning av nya kommuninvånare och flera nya företagsetableringar på gång. Men vi är inte nöjda, vi tar till oss av det som företagen tycker är mindre bra och försöker hitta lösningar från vår sida till det bättre. Två av de punkter där företagen signalerar förbättringspotential är fler bostäder och trygghet, vilket är två prioriterade områden för det kommunala arbetet framöver.

 

Bild med olika innehåll. Två personer bakom gröna växter och blommor, färdig ställande av dörr på en byggplats, lagerarbetare på truck och lådor i bakgrunden, kvinna står med två fyllda glas på en bricka framför en tegelvägg med fönster

 

Matchning företag – arbetssökande

Öka möjligheterna till lokal rekrytering genom att ge 30 minuter av din tid och berätta för en grupp nyfikna arbetssökande hur vardagen ser ut i ditt företag. Skurups kommun satsar under hösten på att matcha företag och arbetssökande.

SA Bygg är ett av de företag som kommer att ta emot en grupp.

- Jag vill att alla våra lokala företag tar chansen att visa upp sin verksamhet för framtida arbetskollegor, säger Roland Sjöholm.

Lokalt rekryteringsbehov

En del arbetssökande har förlorat sitt jobb under pandemitiden och unga behöver komma ut och bekanta sig med våra lokala företag och det varierade utbud som finns. Samtidigt finns det ett betydande rekryteringsbehov bland stora lokala företag:

- Matchningen ger en möjlighet för företag och arbetssökande att träffas, säger arbetsmarknadssamordnare Natasha Regnell.

Kontakt
För att anmäla intresse och ställa frågor:
natasha.regnell@skurup.se
0411-53 61 96Läs vidare på sidan för arbetsmarknadsfrågor

 

Välkommen till höstens näringslivsaktiviteter i Skurups kommuns regi

Nätverka, lyssna till inbjudna talare och dela med dig av dina erfarenheter. Länk till anmälan kommer i näringslivsenhetens nyhetsbrev och publiceras också på denna sida. 
 

En person talar, projektorbild i bakgrund, talarstol, projektor.

2020-08-20. Thomas Bruno (upphandlare, Skurups kommun) talade under näringslivsfrukosten på Svaneholms slott.

 

13/9 - INSTÄLLT
Besöksnäringsträff. Vi summerar årets sommarsäsong, delar erfarenheter och planerar mot 2022. Plats: Bongska Huset, Abbekås

22/9
Näringslivsråd. Plats: Sydkustens bed & breakfast, Pillehill

24/9
Näringslivsfrukost med Nyföretagarcentrum och Almi. Plats: Restaurang Rutger

8/10
Branschträff för fastighetsägare. Plats: Kommunhuset

29/10
Näringslivsfrukost. Tema: säkerhet, brottsförebyggande och trygghetsvärdar. Plats: Svaneholms Slott

17/11
Näringslivsråd. Plats: Kommunhuset

25/11
OBS! Framflyttad till april 2022. Smart little village för mer information www.skurup.se/smart-little-village

26/11
OBS! Framflyttad till april. Framtidsmässan. Mer information kommer när det närmar sig.

3/12
Näringslivsfrukost. Tema: kommunikation i digitala kanaler. Inbjuden talare: Hybrid state. Plats: Skurups Sparbank Mötesplatsen

9/12
Branschträff för fastighetsmäklare. Plats: Kommunhuset

 

Sidansvarig: Sahand Kousha
Sidan uppdaterad 2021-09-23