Aktuellt för näringslivet

Välkommen till näringslivssidorna. Här hittar du aktuell information om näringslivet i kommunen. Vi är stolta och glada över vårt blomstrande näringsliv i Skurups kommun. På dessa sidor kan du följa med på vad som hänt, vad som händer just nu och vad som är på gång i kommunen. 

Skurups kommun anordnar själv och tillsammans med andra organisationer ett antal aktiviteter och träffar.

 

Skurup toppar ranking i Solcellstoppen 2022

Med hela 1190 W per invånare tar Skurup hem förstaplatsen i Svensk solenergis lista över Sveriges kommuner. Statistiken för installerad solkraft i kommunerna hämtas från Energimyndigheten.

Det är glädjande nyheter att den utveckling som skett i Skurup gett resultat och Sahand Kousha, näringslivsansvarig på Skurups kommun, är glad över framgången.

- Resultatet bygger på investeringar från kloka företag och privatpersoner som valt att satsa på solceller eftersom de tror att det lönar sig i längden. Samtidigt minskar Skurups kommuns belastning på elnätet, och elen kommer till nytta för hela Skåne. Jag hoppas fler fortsätter installera solceller på sina hus och fastigheter, säger Sahand Kousha.

För mer information, besök Svensk solenergis webbplats.

Kalendarium 2022

28/4 Informationsmöte upphandling av bygg- och rörservice

Plats: Biorama
Tid: kl 18.00-19.30

Informationsmöte om kommande upphandling av bygg- och rörservice. Under mötet kommer vi att redogöra för våra behov och krav och ni har möjlighet att ställa frågor. Vi bjuder in lokala företag då vi önskar uppnå en större transparens inom våra upphandlingar och för att få in fler anbud från våra lokala företag.  

Anmälan: pontus.akesson@skurup.se

20/5 Näringslivsfrukost

Tema: LEADER informerar om möjligheter att söka projektmedel

 

Två män föreläser framför en stor upplyst projektorduk

2021-12-03.  Företaget Hybrid State föreläste om kommunikation i digitala kanaler under näringslivsfrukosten på Restaurang Rutger.

Sidansvarig: Leif Liam Rahnasto
Sidan uppdaterad 2022-07-28