Elisefreds förskola

Vi är en aktiv förskola med ett hälsofrämjande tänk och stor aptit på livet!

 

Om Elisefreds förskola

På Elisefreds förskola har vi välutbildade, engagerade pedagoger som alltid sätter barn och föräldrars behov i fokus. Vi vill lämna ifrån oss trygga barn med stor aptit på livet som känner att de kan, de vill och de vågar!

Vi arbetar medvetet med ett bejakande förhållningssätt till barnen där barnets egna tankar, ord och initiativ är vägvisare i vår verksamhet. Värdegrundsarbetet, gott bemötande och ett relationistiskt förhållningssätt är viktigt för oss.

Vi som arbetar på Elisefreds förskola

Vi lägger stor vikt vid barns lek där vi är delaktiga för att stödja och leda vidare. Detta för att ge barnen redskap i det sociala samspelet och ge dem möjlighet att bearbeta och utforska sin vardag.

Daglig utevistelse

På Elisefred står den dagliga utevistelsen högt på listan. För oss är utemiljön ytterligare ett pedagogiskt rum för barnen att utforska. Delar du vår vision om en förskola på barnens villkor med ett hälsofrämjande tänk i en lärande miljö så varmt välkommen till oss!

Nära naturen

Vi har naturen runt hörnet och förskolan ligger vackert vid foten av Zimmermans backe. Detta ger oss många upplevelserika strövtåg i naturen och många spännande upptäcker i närmiljön. Vi lägger stor vikt på utevistelsens betydelse med rörelse, samlingar och mellanmål i det fria. 

Dokumentation

På Elisefred använder vi appen Prion för att dokumentera en del av arbetet som sker på förskolan samt för att dela detta med er. Genom Prion får ni som vårdnadshavare direkt insyn i vardagen på förskolan. 

Välkommen!

Sidansvarig: Rosita Alexandersson
Sidan uppdaterad 2022-12-28