Stäng
Åtgärdat

Driftstörning - Begränsad dricksvattenleverans

Onsdag den 12/6 mellan 08:00-12:00


Vatten

Använd endast dricksvatten till att dricka eller tillaga mat. Alla fastighetsägare och abonnenter har ett eget ansvar att reducera sin vattenförbrukning då kommunen har begränsningar i vattenleveransen.


För att alltid ha tillgång till vatten rekommenderar vi att ni har vatten hemma för hushållets behov i en dunk eller PET flaskor (Normalt behov är 3-5 liter/dag och person). Ett smart sätt att förvara vattnet är att frysa in det i PET-flaskor. Kom ihåg att inte fylla flaskorna helt, då spricker de. Det frysta vattnet håller sig längre och fungerar även som kylklampar.


Verksamheter och djurhållning

VA-huvudmannen har inget lagkrav på sig att försörja lantbruksdjur eller husdjur. Det är djurhållarens eget ansvar att ordna reservvatten vid avbrott eller reducerad kapacitet i vattenleverans.

Då leveransskyldighet endast avser vatten av dricksvattenkvalitet för normal hushållsanvändning, ska även verksamheter begränsa sin vattenanvändning efter VA-huvudmannens anvisningar.


Spillvatten

Strömavbrott påverkar även funktionen av avloppsanläggningen. Använd så lite vatten som möjligt för egen sanitet och hygien.


Är du ansluten via en egen liten pumpstation (LTA) tänk på att denna inte fungerar vid strömavbrott. Minimera antal spolningar i toaletten och övrig vattenanvändning.


Tack för er förståelse

VA-enheten

Skurups kommun

Publicerad:
Senast uppdaterad: