Gång- och cykelvägar

Kommunen har ansvaret för drift- och underhåll av gång- och cykelvägarna i tätorterna och Trafikverket för gång- och cykelvägarna på landsbygden.

Lås din cykel säkert

Skurups kommun monterade igår stöldskyddande låsbågar på knappt ytterligare 60 platser på Skurups station. På dessa platser kan cykeln låsas fast i ramen vilket minskar stöldrisken avsevärt. 

Hälften av alla cykelstölder i kommunen sker vid Skurups station. Skurups kommun monterade förra veckan ytterligare knappt 60 låsbågar vid stationen och på dessa platser kan cykeln låsas fast i ramen vilket sänker stöldrisken avsevärt. Under 2020 kommer Skurups kommun fortsätta för att höja kvaliteten på cykelparkeringarna vid såväl Skurups som Rydsgårds station. Några avslutande tips för att göra det svårare att stjäla cyklar:

  • Använd ett rejält lås, gärna av typen avsett för moped/MC.
  • Se till att låset sitter i både låsbågen och ramen på cykeln.

Rätt låst cykel

Fellåst

Cykelvägskarta

För att få upp samtliga cykelvägar i Skurups kommun, klicka på länken Cykla i Skåne till höger och zooma in på Skurup. Uppe till höger på webbsidan Cykla i Skåne finns det en knapp "Visa på kartan", klicka på denna och se till att bara "Cykelvägar" är ibockad. 

Cykelpumpar

Cykelpumpar finns på följande platser: 

Skurups station (hörnet Södergatan/Fabriksgatan)

Skivarp Torget

Abbekås Hamnen (hamnplan vid Kalmarvägens slut)

Rydsgård station (vid cykelskyddet)

cykelpump

Regler för cyklar och cykling

Följ länkarna till höger som leder till Transportstyrelsen. 

Sidansvarig: Jennie Luthander
Sidan uppdaterad 2020-09-29