Företagsinformation om coronavirus/Covid-19

Med anledning av den senaste tidens utveckling gällande spridningen av coronaviruset (covid-19) har vi samlat ett antal länkar där du som företagare i Skurups kommun kan hitta viktig information.

Åtgärder och stöd från Skurups kommun

Skurups kommun har fattat ett antal beslut kopplat till konsekvenserna av Corona för att stötta och underlätta för företagarna i Skurups kommun.

Skurups kommuns målsättning är att halvera betalningsfristen till sina leverantörer.

Det erbjuds möjlighet att skjuta på avgifter/fakturor med upp till 60 dagar om kunden begär anstånd inom följande områden:

  • Markupplåtelse – avgift för markupplåtelse (uteserveringar)
  • Serveringstillstånd – avgifter för tillstånd och tillsyn;
  • Räddningstjänstens avgifter för tillstånd och tillsyn
  • VA-avgifter​

Aktuellt

Här publicerar vi aktuell information för dig som företagare.

Nyttiga länkar

Corona-akuten För att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset Covid-19 medför för näringslivet finns stöd och rådgivning att få både nationellt, regionalt och lokalt. Här samlar Region Skåne aktuell information till företag.

På Verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information om det nya coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till.

Tillväxtverkets information om vad som gäller för korttidspermittering. Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaderna.

Organisationen Företagarna har samlat artiklar som berör corona-epidemin och hur den påverkar svenska småföretagare.

Svenskt Näringsliv för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna Corona medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram information och underlag till arrangörer av evenemang med färre än 500 deltagare. Bland annat finns en checklista med saker att tänka på för att minska risken att Covid-19 sprids.

Information från Försäkringskassan angående reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.

Information från Regeringen gällande bl.a. stöd till företag.

Information om UD:s arbete med anledning av coronaviruset.

 

Sidansvarig: Sahand Kousha
Sidan uppdaterad 2021-08-10