Tre glada kockar står i ett städat kök, de har svarta kläder på sig och uppsatt hår. Bakom de syns skafferivaror på en hylla och redskap som behövs vid matlagning

Mat

Välkommen att läsa om måltiderna på Bruksgårdens förskola. På Bruksgårdens förskola serveras frukost, lunch och mellanmål som tillagas i vårt eget kök. God och näringsriktig mat är en förutsättning för att barn ska orka leka och lära. Därför följer vi Livsmedelsverkets rekommendationer för bra måltider i förskolan.

 

Varierad kost och goda matvanor

Minst en gång i veckan äter vi fisk till lunch och varannan vecka en vegetarisk rätt. För oss är det viktigt att måltiden skall vara god, näringsriktig, integrerad, trivsam, hållbar och säker.

Bruksgårdens förskola lägger mycket fokus på att alla måltiderna ska ha hög kvalitet både i smak och näringsriktighet. Så mycket som möjligt lagas därför från grunden i köket.

Vi strävar efter att alla våra livsmedelsinköp ska vara lokala, svenska, ekologiska eller etiskt producerade så länge kvalitet, utbud och pris tillåter.

Skolmjölksstöd

Varje år får vi stöd för mjölken i form av skolmjölksstödet från Jordbruksverket. Detta innebär att skolmjölken delvis finansieras av Europeiska garantifonden för jordbruket.

EU logotyp med text under

Bildtext: Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

 

Sidansvarig: Anna-Lena Svensson
Sidan uppdaterad 2022-12-21