Välkommen till Asklidens förskola

Vår förskola har en fin utemiljö med en stor gård. En varierad terräng som lockar till lek och spännande upptäckter. Vi har nära till naturen och många små smultron ställen som skog och ankdamm, ravin, Zimmermans backe med mera. Vi har ett eget kök där maten lagas från grunden och vårt kök är fritt från alla typer av nötter.

 

Om Askliden

Askliden är en liten förskola med tre avdelningar, Dungen har ålder 1-4 år, Ängen har ålder 1-4 år och Hagen har 4-6 år. Vi har ett bra samarbete som ger en vi-känsla i huset. Det innebär att vi har gemensamma morgon- och kvälls rutiner, Asklidens gårds dagar och gemensamma sång stunder.

 
Vi ser leken som en viktig del av barnens utveckling och lärande. Barnen lär av varandra, upptäcker, utforskar och utmanas av medforskande pedagoger.
En bra inskolning lägger grunden till en trygg och bra start för barn och föräldrar på förskolan. Har ditt barn fått en plats hos oss på Askliden får ni mer information hemskickad till er någon vecka innan inskolningen.
 
Varmt välkomna att ringa till oss på Dungen på telefon 0738-56 07 23 och boka en tid för besök! 
 

Föräldraaktiv inskolning

Vi använder oss av föräldraaktiv inskolning vilket innebär att du under de tre första dagarna är med och deltar i vår verksamhet.  Vår målsättning är att barnet och du som förälder ska få en god inblick i vår verksamhet på ett tryggt och positivt sätt.
Under inskolningen lägger vi grunden för ett gott samarbete med er som föräldrar där vi värdesätter en rak och öppen dialog.  Eftersom varje barn är unikt kan inskolningens längd variera efter just ditt barns behov samt efter era önskemål. 

Vi är certifierade i Grön Flagg

Sidansvarig: Jenny Lundberg
Sidan uppdaterad 2022-12-28