Anmälan till vuxenutbildning

Här hittar du allt du behöver veta för att söka till oss!

1. Planera dina studier innan du ansöker

Titta igenom kursutbudet för att se vilka kurser/kurspaket som finns hos oss. Du kan även läsa mer om våra utbildningar här på hemsidan under fliken Utbildningar. Om du behöver hjälp med studieplanering, har allmänna frågor om studier och utbildningar eller undrar om du är behörig och hur du gör för att komma in på en utbildning, vänder du dig till vår studie- och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter finns under fliken Studievägledning.

 

2. Ansök till kurser eller kurspaket

Gå in på länken nedan. För att göra en ansökan loggar du in om du redan har ett användarkonto, annars börjar du med att skapa ett nytt konto. Du börjar med att fylla i dina personuppgifter samt information om tidigare studier.
När du fyllt i alla personuppgifter så väljer du kursutbud och sedan Gå till kursval för att välja de kurser/kurspaket som du vill ansöka till.

Betyg från tidigare studier ska bifogas med ansökan för att den ska vara komplett.

 

Skyddade personuppgifter

Om du har skyddade personuppgifter tar du kontakt med skolan för mer information, se kontaktuppgifter på förstasidan.

 

Sökande från andra kommuner

Om du är folkbokförd i en annan kommun och vill studera inom vuxenutbildningen i Skurup gör du en ansökan i god tid via vår ansökningswebb till den kurs/kurspaket du vill studera. Skriv sedan ut din ansökan och skicka den till vuxenutbildningen i din hemkommun tillsammans med de bilagor de behöver.

Det är din hemkommun som beslutar om de kan finansiera din utbildningsplats i Skurup. Först efter att de godkänt din ansökan kan vi behandla den.


3. Följ din ansökan

Du kan följa din ansökan via Min sida. Ibland kan vi behöva begära in kompletteringar via mejl eller telefon. Tänk på att alltid ange korrekta kontaktuppgifter i din ansökan och meddela oss snarast om några uppgifter ändras. 

När antagningen är färdig så kommer du bli meddelad via e-post eller post, beroende på vilket kontaktsätt du valt. I antagningsbeskedet som skickas ut så får du mer information om dina studietider.

 

Kurslitteratur, distansstudier

Skaffa kurslitteratur i god tid innan dina kurser startar. Du hittar en lista på kurslitteratur på Hermods hemsida. Längst ner finns en  Kurs- och litteraturlista för vuxenstuderande. Om det finns flera versioner på den kurs du är antagen till väljer du alltid den nyaste versionen (högst nummer).

 

Frågor om ansökan?

Har du frågor om antagning, ditt antagningsbesked eller problem med ditt konto på ansökningswebben (tekniska frågor) är du välkommen att vända dig till oss via mail.
E-post: vux@skurup.se

 
 

Sommarinformation!

För er som studerar eller vill söka till vuxenutbildningen:

  • Antagning VUX: Antagning kommer att ske onsdag vecka 29, därefter kommer antagningen att vara stängd fram till onsdag vecka 33. Ofullständiga ansökningar behandlas ej. Fullständig ansökan innehåller bifogat betyg samt korrekt studieplan med tydligt syfte och mål med studierna. 
  • Antagning SFI: Start vecka 33, ansök senast tisdag vecka 29. Start vecka 35, ansök senast tisdag vecka 34.

 

Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2021-01-07