Välkomna till dagverksamheterna!

Aktiviteterna på våra dagverksamheter är många och är alltid kostnadsfria om inget annat anges, exempel på aktiviteter är bingo, sittgymnastik, melodikryss, temadagar med mera. Ersättning erläggs dock för eventuell frukost, lunch, kaffe och resa. Månadsprogram för aktiviteter finns under länkar.

 

 

Mötesplatsen Kristallen på Flintebro i Skurup

- Öppet för alla seniorer i Skurups kommun!

Glädjen att umgås med er seniorer dagligen är som att få hela livet serverat på ett litet tårtfat med alla fina tillbehör som hör till - historia, glädje och ren kärlek. Så här beskriver vår äldrepedagog Cecilia och aktivitetshandledaren Annika vardagen här på Kristallen Flintebro "utan att ta i":

- Dagverksamheten Kristallen på Flintebro är en öppen verksamhet för alla seniorer. För er seniorer anordnar vi regelbundet bingo, säsongsbetonade sammankomster, utflykter, fredagsmys, sittgymnastik, kreativa aktiviteter, Qi gong, samt bjuder in underhållare av varierande slag, menar Cecilia och Annika.

 

Delaktighet

Vi lyssnar och tar till oss vad ni vill göra och försöker därefter att anpassa programmen efter det. Inför varje månad kommer även ett nytt månadsprogram ut över vad som händer hos oss, enligt Cecilia och Annika.

Sociala medier

Följ oss gärna igenom Instagram där vi kontinuerligt uppdaterar vad vi gör här på Kristallen, användarnamn: @kristallen_skurup #dgvkristallen

Här är alla unika

En dam på 105 år sa en gång ”- den ingen hör eller ser vissnar”, detta är ingen risk här hos oss på Kristallens dagverksamhet, här är alla var och en unika! Kristallen har öppet varje måndag – fredag, du är varmt välkommen att komma hit och träffa oss alla

Dagverksamhet i Rydsgård och Skivarp

  • Delad glädje är dubbel glädje

Att få möta och ge lite glädje i seniorers vardag ger i sin tur  mycket glädje tillbaka. Vi har glädjen att få arbeta för seniorernas välbefinnande genom att försöka förgylla vardagen med givande aktiviteter och att ibland bara finnas där för samtal om man vill det.  

  • Är ni seniorer nyfikna på hur vi har det på Bruksgården är ni välkomna hit för att se vad vi hittar på för trevligheter, eller bara prata en stund.

I månadsbladet står det vad vi har för aktiviteter dag för dag. Månadsbladet är gratis och går att hämta på Bruksgården eller läsa här på hemsidan. 

Dagverksamhet Gläntan i Rydsgård för personer med demenssjukdom

Verksamheten har som syfte att tillvarata och bibehålla gästernas egna resurser, ge gästerna en meningsfull dag och underlätta för närstående/anhöriga. Denna aktivitet är behovsprövad. För mer information kontaktar du biståndshandläggaren i ditt område.

Välkomna till Bruksgården!

 

En katt som snurrar runt i glädje på marken.
I våra verksamheter finns även husdjur.
Sidansvarig: Leif Liam Rahnasto
Sidan uppdaterad 2023-09-26