Abbekås hamn

Abbekås hamn har två hamnbassänger

Abbekås hamn är en hamn med gamla anor. Fiskebyns historia börjar redan vid medeltiden men den stora utvecklingen noteras först under 1800-talets senare del.Hamnen består av en inre hamnbassäng som används av yrkesfiskarna. Den yttre hamnen används för fritidsbåtar och gästbåtar.

Bild på flytande papperskorg i abbekås hamn

 

Abbekås hamn är en miljömedveten hamn

Aktivt miljöarbete i Abbekås hamn. 2019 installerades en flytande papperskorg i Abbekås hamn, en så kallad "Seabin". Den samlar både plast som flyter runt i vattnet, men klarar även av olja och bränslespill.

Båtägare på Kalmarvägen i Abbekås_Foto_Kenneth_Hellman

Seglarskola i Abbekås hamn

 

Båtklubb och Seglarskola

Abbekås hamn erbjuder aktiviteter och sevärdheter för såväl båtentusiaster som turister. 
Läs mer på länkarna 

Service, matställen och aktiviteter

Abbekås hamn_Foto_Skurups_kommun

På hamnområdet finns duschar, toaletter, tvättmaskin och pentry samt biljettautomat för gästbåtar.

Bongska huset i Abbekås (tidigare hamnkrogen) är beläget i hamnen och är öppen året om, så även Abbekås Logi. Någon kilometer österut i Abbekås ligger stugbyn Faxestugor.

Utmed genomfartsvägen västerut på Idrottsvägen 1 ligger Dinahs Place, som har danska smörrebröd som sin specialitet. Missa inte detta!

Abbe gård - ett mysigt trädgårdscafé med bed & breakfast finner du på Kustvägen 53 (i anslutning till Kalmarvägen).

Holms Hage hittar du på Kustvägen 10 där gårdsbutiken är fylld av lokalproducerade produkter och konsthantverk, caféet är öppet under sommaren och det finns alltid något gott i självservicebutiken.

Följer du genomfartsvägen österut ligger Abbekås Golfklubb på vänster hand någon km utanför hamnen. Här finns 18-hålsbana och  9-håls korthålsbana, knattebana, bra träningsområden och studio med restaurang.

Fler aktiviteter i närheten är bland annat sportfiske, bad, cykelturer och promenader i natursköna områden. Gör gärna en vandring längs stranden, som börjar redan där hamnen tar slut.

En nationell cykelväg Sydkustleden går parallellt med kustvägen förbi Abbekås hamn och gör att du idag kan cykla längs stora delar av Skånes kust, från Helsingborg till Simrishamn.

Ytterligare någon km österut ligger Mossbylunds Hotell med den vackra Mossbystrand på gångavstånd.

4 km till Skivarp, där det finns uttagsautomat inrymt i ICA-butiken Thores Allköp.


Varmt välkommen till Abbekås hamn!

 

Sidansvarig: Linn Fox
Sidan uppdaterad 2022-06-30