Offentlig livsmedelskontroll

Miljöenheten bedriver kontroll över verksamheter i livsmedelslokaler t.ex. livsmedelsbutiker, restauranger, skolkök, kök i vårdinrättningar, kaféer, bagerier, småskaliga kött- och fiskanläggningar och över livsmedelsverksamheter på andra ställen än i livsmedelslokaler till exempel försäljning/servering på marknader.

Syfte

Avsikten med den offentliga kontrollen är att se till att livsmedelslagstiftningens bestämmelser följs, så att konsumenterna skyddas mot hälsorisker och oredliga förfaranden (livsmedlen ska uppfylla kraven på sammansättning och märkning).

Den offentliga kontrollen bedrivs i form av bland annat. inspektioner, provtagning och genomgång av egenkontroll. Ibland bedrivs tillsynen i projektform. En avgränsad del av företagets verksamhet kontrolleras då genom t.ex. inspektion, provtagning eller mätning. Projekt förekommer i form av riksprojekt, länsprojekt eller lokala projekt.

Checklistor

Miljöenheten använder checklistor vid inspektionerna. Information om vilka kontrollpunkter som ingår i checklistan kan hittas på Livsmedelsverkets hemsida.

Sidansvarig: Ingela Engblom
Sidan uppdaterad 2016-04-18

Skurups kommun

Växel 0411-53 60 00 eller alfanummer 0771-SKURUP (0771-758787)
E-post: kansli@skurup.se
Organisationsnummer 212000-1082
Öppet: mån-fre 8-16.30
Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta
Postadress: 274 80 Skurup
Kontakta oss på Skurups kommun

Vi är en fairtrade city

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.

På www.skurup.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?