Yrkesutbildning - platsförlagd

I Skurup har vi förmånen att få ha utbilda yrkesförare och undersköterskor på plats på Nils Holgerssons utbildningscentrum. Vi har även samarbete med andra kommuner för utbildningar till anläggningsförare, bussförare eller installationstekniker.  Observera att du söker i din hemkommun oavsett var utbildningen är platsförlagd. Det är även din hemkommun som beslutar om du blir antagen.

Vård och omsorgsutbildning till undersköterska

Vårdutbildningen här på vuxenutbildningen i Skurup bedrivs på gymnasial nivå och leder till en undersköterskeexamen. Vi erbjuder platsförlagd och lärarledda teoretiska studier, upplägget är att du studerar 40% på skolan och 60% hemma. Du har därför möjlighet att kombinera yrkesarbete på deltid med studierna som är på heltid. Du får hemuppgifter att arbeta med. Du har även möjlighet till resurstid/lärarledd studiehandledning vid behov på måndagar kl. 9.00-12.00. Vi har ett lärcentrum på skolan där du är välkommen att sitta och studera på i lugn och ro måndagar-torsdagar kl. 08.00-15.00.

Två studerande på vuxenutbildningen för undersköterskor i närbild som tittar in i kameran, och en utbildningsdocka.

Vi är Vård- och Omsorgscollage certifierade

Yrkesprogrammet ska förbereda dig för att kunna arbeta inom såväl hälso- och sjukvård som inom socialtjänsten. Vi samarbetar och samverkar med andra yrkesutbildningar i SÖSK som är de sydöstra kommunerna (Ystad, Skurup, Sjöbo, Simrishamn och Tomelilla), vi samverkar framförallt med att hitta attraktiva APL-platser. Detta kan betyda att du erbjuds en APL-plats i en annan SÖSK-kommun.

Förkunskapskrav för att söka in till utbildningen: Betyg i grundläggande svenska eller grundläggande svenska som andraspråk.

Via denna länk kan du få mer information.

 

---------------------------------------------------------------------------------

Yrkesförarutbildning inriktning godstransporter, VUXYFU

- Ett jobb med goda framtidsutsikter! 

Utbildningen avser att ge dig de kunskaper och intyg som krävs för att kunna arbeta inom transportbranschen. Yrkesförarutbildningen kommer att ge dig möjligheten att ta yrkeskompetensbevis, YKB, körkortsbehörighet C (körning med tung lastbil), körkortsbehörighet CE (körning med tung släp efter tung lastbil).
Utbildningsintyg för APV (arbete på väg), ADR - Styckegods (transport av farligt gods på flak), Truck-kort inkl hjullastare med gafflar (industriell hantering av gods med hjullastare med gafflar) samt Krankort över 18 T/M.

Teoretisk undervisning varvas med körträning och praktiska moment. Utbildningen innefattar minst 15% arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under din APL har du möjlighet att skapa kontakter, få erfarenheter och möjligheter till arbete efter avslutade studier.

Skolans placering erbjuder övningsmöjligheter på exempel landsväg, motorväg, stadskörning med mera. Vi har erfaren, engagerad personal och även egna examinatorer som fortlöpande kan examinera förarbevisen på plats.

Kurser

Orienteringskurs/Introduktion Orienteringskurs  Totalt: 50 poäng 

Block 1 
Yrkestrafik – vux, 300p, TRAYRK1
Godshantering – vux, 100p,GODGOD1 Totalt: 400 poäng

Block 2 
Godstrafik, 200p, GOSGOD1
Fordonskombinationer – godstransporter, 200p, TRAFOR0

Praktik
40 dagar under utbildningen. 15% av utbildningens längd.

Poäng: 850 poäng

Kursstart: 6 februari 2023
                 Kursen slutar den 15 december 2023
Studietakt: Heltid, på plats dagligen. Utbildningen är CSN-berättigande.
Ansök om CSN för block 1 & 2 samtidigt, 2023-02-06 – 2023-12-15

Behörighet: Motsvarande grundläggande svenska/svenska som andra språk Körkortsbehörighet klass B 21 år fyllda, senast två veckor innan kursslut

Urval och prioritering: Företräde ges till den som har kort tidigare utbildning och en svag ställning på arbetsmarknaden 

Ansökan: Här Ansök senast 30 November 2022

Om du är folkbokförd i en annan kommun än Skurups kommun så måste du skriva ut din ansökan och skicka till din hemkommun för yttrande/beslut. Yttrandet från din hemkommun måste vara oss tillhanda senast sista dagen för sista ansökan. 


Sidansvarig: Therese Nilsson
Sidan uppdaterad 2023-06-13