Cykla

Flera besöksmål väntar på dig. Cykel är ett trivsamt sätt att ta sig runt på i Skurups kommun. Längs Västra kustvägen finns det en fin gång- och cykelled, kallad Sydkustleden. Cykelleden har nationell status.

 

Skurups kommun, mellan Trelleborg och Ystad

Mellan Trelleborg och Ystad är det 47 km. Det tar tar ca 2,5 timmar att cykla sträcka. Det kan gärna bli en heldagsutflykt eftersom det finns många trevliga besöksmål utmed sträckan! Det unika med etappen genom Skurups kommun är att den till största delen går i ett kustnära, öppet landskap med en fantastisk utsikt i alla väderstreck.

Längs cykelleden ligger ett stort utbud av såväl butiker, matställen som övernattningar. Fiskelägena Abbekås och Hörte är värda ett stopp och varför inte ta ett svalkande dopp vid Mossbystrand eller Bingsmarken.  Cykelleden är asfalterad, går mestadels längs med väg 9 och är lättcyklad Skånetrafikens busslinje 190 kör samma sträcka om du inte orkar cykla eller gå hela vägen. Om du befinner dig i Skurup eller Rydsgård kan du också ta Pågatåget till Svarte eller Ystad.

Mossbystrand Cykelvy_Foto_Jenny Brandt
Längs med hela Skurups kommuns kust finns det cykelväg intill bilvägen, en cykelled med nationell status. Upptäck den vackra naturen och det rika kulturarvet. God tur!
Sidansvarig: Leif Liam Rahnasto
Sidan uppdaterad 2022-07-27