Öppen arena 2022

Höstens Öppen Arena är här!

Med start fredagen 14/10 Öppnar Arenan i Skurup dörrarna varannan fredag för en helkväll med aktiviteter för kommunens ungdomar.

Ålder och tid: Åk 7-18 år, kl. 16-22. 

Under kvällarna erbjuds besökare ett utbud av aktiviteter tillsammans med vuxna från olika verksamheter runt om i kommunen, föreningar och andra aktörer. Verksamheten utvecklas löpande tillsammans med ungas idéer och detta kan styra vissa kvällars aktiviteter.  

Vill du som förening eller företagare gästa under kvällarna? Hör då av dig till oss via tobias.embretsen@skurup.se / 0738-001437 

 

Datum och aktiveter under hösten. Programmet uppdateras löpande:

14/10 

Premiärkväll. Klassisk ÖA-kväll, kom och prova på olika sportaktiviteter. Vi bjuder på mat under kvällen. Skurups badminton gästar från ca 20.00 med prova på aktivitet och information om föreningen. Möt personalen och diskutera vad just nu skulle vilja ha under kvällarna i Arenan. 

28/10

Blåljuskväll. Denna kväll har vi delvis "prova på" med sportaktiveter. Under kvällen kommer Räddningstjänst i form av polis, brandkår och ambulans att vara på plats med "prova på" för alla ungdomar! 

11/11

Aktivitetskväll. Kvällen bjuder på "prova på"-aktiviteter, bland annat basket, fotboll, innebandy, pingis och sällskapspel. Aktiviteterna formas under kvällen av ungdomarna. Föreningslivet gästar med "prova på"-aktiviteter.

25/11

Aktivitetskväll. Kvällen bjuder på "prova på"-aktiviteter, bland annat basket, fotboll, innebandy, pingis och sällskapspel. Aktiviteterna formas under kvällen av ungdomarna. Föreningslivet gästar med "prova på"-aktiviteter. 

9/12

Avslutningskväll. Denna kväll erbjuds speciella aktiviteter i hallen, tävling och skoj utlovas.

De aktiviteter som erbjuds vid varje tillfälle är:

Öppen hall-verksamhet med aktiviteter som basket, fotboll, innebandy, badminton, handboll och andra idrottsaktiviteter som går att ordna på plats. Vissa av kvällarna gästar även olika föreningar som erbjuder "prova på".

Enklare café med spel och häng i entréhallen. Kom och umgås med dina vänner och spela sällskapspel, prata med ledarna om olika teman och frågor. I entrén finns även enkelt café för dig som vill köpa lite fika. Under vissa kvällar kan aktörer och föreningar gästa med aktiviteter.

Vad är Öppen Arena?

Öppen arena är en samverkan genom kommunens SSPF-arbete med koppling till utökad fritid för ungdomar. Samverkan mellan fritidsgårdarna, socialtjänsten, trygghetsvärdar, räddningstjänst och polis och föreningslivet. Aktivitetskvällarna sponsras utöver kommunal budget av Skurups sparbanks miljonprojekt och lokala företag.

#skurup #mittskurup #ungiskurup #platsenfördetgodalivet

 

Tillbaka

 

Tio personer med stora checkar, bankbyggnad i bakgrunden.
Sidansvarig: Tobias Embretsen
Sidan uppdaterad 2022-10-04