Lunch på serveringsställen
På Restaurang Rutger kan man som pensionär eller kommunanställd köpa dagens lunch och dessert mellan klockan 12.00-13.00. Det går även bra att ta maten med sig hem. För meny, se längre ner på sidan.
Mat via hemtjänsten
Bor du i eget boende kan du få mat distribuerad via hemtjänsten. Här har du stora möjligheter att själv anpassa måltiden. Till exempel finns det varje vardag två olika lunch alternativ, du kan välja till dessert, råkost sallad eller om du behöver en annan konsistens på maten.
Under rubriken; Läs mer om maten, finns det mer information om matdistribution via hemtjänsten.
Kvaliteten vi ger dig
För att maten ska bli så god och aptitlig som möjligt är våra kök kvalitetssäkrade, vilket bland annat innebär att vi granskar och kontrollerar matsedlar, livsmedelsproduktion och varmhållningstider med mera. Allt för att maten ska bli så god och aptitlig som möjligt. Vår verksamhet ska genomsyras av hög kvalitet och servicetänkande.
Genom regelbundet anordna kostrådsmöten, där representanter från kommunens särskilda boenden, hemtjänsten, ansvariga i köken och verksamhetschefer deltar, utvecklar vi vårt arbete för att ge vårdtagarens inflytande och delaktighet i måltiderna. Genom kostrådsmötena kan vi även stärka kunskapen om kostens betydelse för vår hälsa och välbefinnande.
Meny
Vecka 23 2023
Måndag: Panerad fisk med potatis och remouladsås, grönsaker.
Alternativt: Skånsk äggakaka med grönsak.
Dessert: Kräm.
Tisdag: Sveriges nationaldag: Köttbullar med potatis, gräddsås och smörkokta morötter.
Dessert: Sverigebakelse.
Onsdag: Pytt i panna med stekt ägg, grönsak, rödbetor.
Alternativt: Ost- och skinksås med pasta, grönsak.
Dessert: Citrussoppa med kardemummaskorpa.
Torsdag: Ärtsoppa med fläsk, kavring.
Alternativt: Grekisk färsbiff med färskpotatis och sås, grönsak.
Dessert: Pannkaka med sylt.
Fredag: Kåldolmar med potatis, brunsås och grönsaker.
Alternativt: Pastasallad med kyckling, bröd och dressing.
Dessert: Jordgubbskräm med kaffegrädde.
Lördag: Kassler med potatisgratäng, rödvinssås och kokt broccoli.
Dessert: Mango- och passionmousse.
Söndag: Helstekt fläskkarré med potatis, gräddsås, grönsak.
Dessert: Änglamat.
Vecka 24 2023
Måndag: Bratwurst med stekt potatis och senapskräm.
Alternativt: Bondomelett med potatis och skinka med kokta grönsaker.
Dessert: Kräm.
Tisdag: Stekt sill med potatismos, skirat smör, grönsak, lingonsylt.
Alternativt: Varmrökt kalkon, mimosasallad med potatis, grönsallad.
Dessert: Nyponsoppa med skorpa.
Onsdag: Ugnsstekt kycklinglårfilé med potatis, grönsak, ättiksgurka.
Alternativt: Wienerkorv med potatismos, grönsaker.
Dessert: Kaka.
Torsdag: Persiljejärpar med sås, potatis och herrgårdsgrönsaker.
Alternativt: Broccolisoppa med strimlad skinka, bröd.
Dessert: Fruktcocktail med kaffegrädde.
Fredag: Dillfrikassé på fläskkött med potatis och kokt grönsak.
Alternativt: Wienerkorv med potatismos, grönsaker.
Dessert: Husets bärkräm med kaffegrädde.
Lördag: Fiskgratäng med hollandiesås, potatis och gröna ärtor.
Dessert: Chokladpudding med visptopp.
Söndag: Örtagårdsstek med äppelcidersås, potatis, grönsak, gelé.
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås.
Vecka 25 2023
Måndag: Ugnsgratinerad falukorv med potatis, sås och kokt grönsak.
Alternativt: Kallskuret med waldorfsallad och potatis.
Dessert: Kräm.
Tisdag: Kokt fisk med senapssås, potatis och ärtor.
Alternativt: Ost- och skinkpaj med grönsallad och dressing .
Dessert: Mangosoppa med skorpa.
Onsdag: Kycklingklubba med potatis, sås och kokt grönsak
Alternativt: Fransk löksill med potatis, gräddfil och rödlök
Dessert: Aprikoskräm med kaffegrädde.
Torsdag: Köttfärslimpa med stekt potatis och gräddsås, bukettgrönsaker.
Alternativt: Blomkålsoppa med strimlad skinka, bröd.
Dessert: Inlagd frukt med kaffegrädde.
Fredag: Midsommarafton. Matjesill med färsk potatis, gräslök, gräddfil, tomat och gurka.
Dessert: Jordgubbar med vispgrädde.
Lördag: Helstekt kalkonbröst med färskpotatis, varm örtsås och ugnsgrönsaker.
Dessert: Jordgubbs- och fläderparfait.
Söndag: Burgundisk skinkgryta med potatis och romanabönor.
Dessert: Citronfromage.