RSS Nyhetsarkiv Artiklar

Corona covid-19, uppdatering 2021-04-06

[Omsorg & stöd] Smittspridningen har ökat i Skurups kommun de senaste veckorna. Totalt rör det sig om 40 nya bekräftade fall vilket motsvarar 249 fall per 100.000 invånare, läs mer här...
En blåaktig illustration av virus.

Vattenläcka i Skivarp.

[Bygga, bo & miljö] 2021-04-14. Vattenläckan i Skivarp är nu lagad, vattnet är åter i drift.
Vattenkran och en person som fyller ett glas med vatten. Fler personer i bakgrunden, ljus bakgrund.

Asfaltering Södergatan 15/4

[Bygga, bo & miljö] 15/4 asfalteras Södergatan mellan Kristensgatan och Jörgensgatan. Arbetet sker i två etapper, Jörgensgatan-Fågelvägen (Södergatan öppen norrut) och Fågelvägen-Kristensgatan (Södergatan öppen söderut)
Asfalteringsarbete

Inblick fyller ett år som webbmagasin!

[Kommun & demokrati] Vad vill du läsa om i Inblick? Kontakta redaktionen och berätta. I aprilnumret läser du om kosläpp, kretsloppsplan, utvecklingsarbete för Söderslätt...
En mobiltelefon som hålls av en hand där hemsidan för Inblick syns på skärmen. Växter och en del av ett ovalt bord i bakgrunden.

Strömma film från Skurups bibliotek

[Uppleva & göra] Lite tips till nästa filmtajm? Sedan en tid tillbaka erbjuder biblioteket två tjänster för strömmande film genom Viddla och Cineasterna. Det finns något för stora som små – logga in och ta en titt...
Skål med popcorn, grå bordsduk.

Feriearbete och sommarjobb 2021

[Arbete & näringsliv] Dags för ungdomar födda 2006 och folkbokförda i Skurups kommun att söka feriearbete till sommaren 2021. Det är även möjligt för dig, som slutade gymnasiet 2020 eller 2021, att söka sommarjobb.
Fyra ungdomar med grönska i bakgrunden.

Följ Måltidsservice instagramstafett!

[Utbildning & barn] Måltidsservices sjutton kök sprider matglädje med sin instagramstafett som pågår fram till midsommar. Följ ett nytt kök varje vecka på Måltidsservices instagram maltidsserviceskurupskommun.
morötter, kvisttomater, apelsinhalva, potatis och grönaker i bakgrunden.

Fågelinfluensa - Åter igen skyddsnivå 3

[Bygga, bo & miljö] Jordbruksverket har fattat ett nytt beslut om skyddszon. Nu gäller åter skyddsnivå 3 i nästan hela Skurups kommun. Anledningen är ett utbrott av fågelinfluensa i Trelleborgs kommun.
Vit svan simmar i en sjö.