Välkommen till Skurups kommun - Nils Holgerssons hembygd
Växel 0411-53 60 00 eller 0771-SKURUP (0771-758787)  Hur ringer man alfanummer?
Öppet: mån-fre 8-16.30

Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta » | Postadress: 274 80 Skurup­­

| Skicka e-post till kommunen
Hem Utbildning & barn Omsorg & hjälp Uppleva & göra Boende, miljö & infrastruktur Näringsliv Kommun & politik

Fritidsaktiviteter för dig med funktionsnedsättning

I sommar kan du åka på läger i Tomelilla, med prova på-aktiviteter som bowling, musik, måla, spela spel med mera. I högerspalten hittar du det läger som är aktuellt för dig.

Inom kommunens LSS-verksamhet erbjuds fritidsaktiviteter till personer med funktionsnedsättning enligt LSS (Lag om Stöd och Service till vissa funktionshindrade). Det är viktigt med en meningsfull fritid där tillgängliga aktiviteter och rekreationsinsatser finns.

Fritidsprogrammet är en samlad information med alternativa aktiviteter som ett komplement till samhällets övriga utbud. Programmet innehåller även information om mötesplatser och aktiviteter från studieförbund, föreningar och  organisationer. Programmet ges ut tre gånger per år i samverkan mellan LSS-verksamheterna i Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Skurup. Se länk till aktuellt program i högerspalten. 

Du kan också få programmet och mer information genom att kontakta fritidskonsulent Eva Åkesson. Kontaktuppgifter hittar du längst upp till höger på sidan.

Grunden är en förening för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Det är en riksförening och finns i hela Sverige. Vår avdelning heter Grunden Sydöstra Skåne och innefattar Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad kommun. Här är det medlemmarna som styr, deras idéer som är viktiga. Medverkan, påverkan och samverkan är ledord som Grundenmedlemmar arbetar efter.

 

Webbredaktör: Bettan Timius
Sidan senast ändrad: 2016-04-08
Kontakt
Eva Åkesson
fritidskonsulent
Tel: 0411-57 72 04
Mobil: 0709-47 72 04

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.