Välkommen till Skurups kommun - Nils Holgerssons hembygd
Växel 0411-53 60 00 eller 0771-SKURUP (0771-758787)  Hur ringer man alfanummer?
Öppet: mån-fre 8-16.30

Besöksadress: Stora Torggatan 4 Karta » | Postadress: 274 80 Skurup­­

| Skicka e-post till kommunen
Hem Utbildning & barn Omsorg & hjälp Uppleva & göra Boende, miljö & infrastruktur Näringsliv Kommun & politik

Flytta till Skurup

Här hittar du förutsättningarna för god livskvalitet. Välkommen hit du med!

 

Skurups kommun ligger tryggt och naturskönt på den skånska sydkusten mellan ås och hav med centralt läge i den expansiva Öresundsregionen. Kommunikationerna med omvärlden är utmärkta. Restiden med tåg till Malmö är 30 minuter och till Köpenhamn 1 timme och 10 minuter. Det är nära till flygplatserna Malmö Airport och Kastrup. Till Polen eller Tyskland åker du med färja från Ystad och Trelleborg.

Föreningslivet är omfattande och det finns gott om sport- och rekreationsanläggningar, alltifrån Skurups Sparbank Arena till motionsslingor och vandringsvägar.

Det finns en välutvecklad kommersiell och offentlig service. Näringslivsklimatet är gott; år 2010 rankades Skurup av Svenskt Näringsliv på plats 44 av landets 290 kommuner vad gäller företagsklimatet.

Våra skolor rankas högt i olika undersökningar och barnomsorgen erbjuder förskolor med olika inriktning, t.ex. montessori och miljö- och hälsoprofil.

Huspriserna är låga och det finns många olika boendemiljöer. Vi har härliga badstränder vid Bingsmarken och Mossbystrand, inbjudande strövområden, ett vackert kulturlandskap, intressanta muséer och den supermoderna biografen Biorama mer film, direktsända konserter, teater och opera.

Två planerade forskningscentrum i Lund, ESS och Max IV-laboratoriet, innebär nya arbetstillfällen och ökad sysselsättning inom handel och näringsliv. Vi har bostäder för dem som ska arbeta på/besöka anläggningarna.

Sedan 2003 styrs kommunen av en borgerlig allians som från och med valet 2010 består av Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Miljöpartiet de gröna.

Skurup är en välutvecklad kommun och som medborgare har du många möjligheter att påverka och göra den ännu bättre. Avståndet mellan medborgare och beslutsfattare är kort.

Drygt 15 000 personer har valt att bo här.

Välkommen hit du med!

Webbredaktör: Magdalena Hellström
Sidan senast ändrad: 2014-05-20
Kontakt
Kontaktpersoner:
Kansliet Skurups kommun
Information Skurup

Skurups kommun
0771-SKURUP
(0771-75 87 87)
Så här ringer du ett alfanummer

In English

Selected information in English - Manually translated pages.

Auf Deutsch

Ausgewählte Informationen auf Deutsch - Professionell übersetzte Seiten.